Unirea, singura echipă care joacă pe Municipalul din Dej. De ce au refuzat autoritățile locale accesul Minerului Ocna Dej

Andrei PASCU 27 Mar. 2024, 17:36 Liga 3
Unirea, singura echipă care joacă pe Municipalul din Dej. De ce au refuzat autoritățile locale accesul Minerului Ocna Dej

Minerul Ocna Dej, componentă a Seriei 10 din Liga 3, care a terminat sezonul regular pe loc de play-out, pe poziția a 8-a, a fost refuzată de către Primăria Municipiului Dej să evolueze în localitate meciurile de pe teren propriu.

Clubul din liga a treia a anunțat, în aceste zile, pe pagina sa de Facebook, că a făcut demersuri pentru a juca din 2024 în Municipiul Dej, dar au fost refuzați. Chiar dacă erau dispuși să plătească pentru închiriere, autoritățile locale au răspuns negativ.

Minerul Ocna Dej, refuzată de Primăria Municipiului Dej

Astfel, pe stadionul din Dej va juca doar Unirea Dej, din Liga 2.

Refuzul Primăriei Municipiului Dej, administratorul arenei, a venit în două rânduri. Și în 2022 a intenționat formația din Liga 3 să joace pe stadionul respectiv meciurile de acasă, dar și atunci a fost refuzată. Astfel, pentru 2024, formația din divizia a treia a anunțat, chiar la începutul acestui an, că va disputa partidele de pe teren propriu în localitatea Jucu de Mijloc.

Aparent, economia Municipiului Dej este una foarte bună din moment ce autoritățile au refuzat ca Minerul Ocna Dej să joace și ea pe stadionul Municipal din Dej, pentru că acceptă doar ca Unirea să își dispute partidele de acasă pe respectiva arenă.

La Dej, doar Unirea Dej

În comunicatul în care precizează că i s-a refuzat intenția de a închiria stadionul, Minerul Ocna Dej face trimitere punctuală și la primarul Morar Costan.

Minerul Ocna Dej în continuare interzisă pe Stadionul Municipal Dej  În 2022 am solicitat primăriei închirierea  Stadionului,  nu gratuit,am fost refuzați. 

În decembrie 2023 am depus din nou solicitarea de a închiria Stadionul Municipal Dej, care aparține tuturor Dejenilor. De data aceasta, am fost nevoiți să ne adresăm Prefecturii Cluj pentru a primi răspuns,  bineînțeles același. 

Stimate domnule Morar Costan, pe Stadionul Municipal Dej, au dreptul să joace orice echipă de pe raza Municipiului Dej”, a notat clubul din Liga 3 pe pagina de Facebook, care a publicat și fotografia documentului în care este oferit răspunsul din partea primarului Morar Contan.

Motivul refuzului? Menținerea unui gazon decent pe stadionul Municipal Dej

Se pare că autoritățile locale refuză să permită accesul echipei din Liga 3 pentru a menține gazonul în condiții cât mai bune. De altfel, este cunoscut faptul că de-a lungul sezoanelor stadionul din Dej a avut o suprafață de joc cu probleme, care nu s-au rezolvat nici până acum.

Asta deși, în momentul în care a promovat în Liga 2, Unirea Dej, prin diverse persoane, dădea asigurări că vor avea loc lucrări de infrastructură la stadion.

Minerul Ocna Dej a ratat play-off-ul Seriei 10 din Liga 3 și va juca în play-out

Minerul Ocna Dej a reluat campionatul, în 2024, de pe locul 7 în Seria 10 din Liga 3, cu 17 puncte, la patru lungimi de locul 4, Crişul Sântandrei. A mai disputat trei runde din sezonul regular apoi, dar obiectivul a fost ratat și a terminat pe locul 8, antepenultimul.

Are 17 puncte după 18 meciuri în campionatul regular, în urma a trei victorii, opt remize și șapte eșecuri, cu un golaveraj de 20 de goluri marcate și 24 primite. E la egalitate cu locul 9, Olimpia MCMXXI Satu Mare, și la trei lungimi de locul 10, ultimul, Minaur Baia Mare.

În același timp, Minerul Ocna Dej este la un punct de locul 7, Sănătatea Cluj.

Foto: Unirea Dej și Minerul Ocna Dej

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u19-a-ratat-calificarea-la-euro-dar-a-invins-croatia-si-germania-19304070

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u17-a-remizat-cu-suedia-si-a-ratat-calificarea-la-euro-19304022

https://liga2.prosport.ro/liga-3/acs-medias-asteapta-banii-de-la-consiliul-local-medias-19303986

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u18-remiza-in-amicalul-cu-norvegia-u18-19303978

https://liga2.prosport.ro/liga-3/afc-campulung-muscel-si-aro-muscelul-campulung-muscel-isi-schimba-antrenorul-19303968

https://liga2.prosport.ro/liga-3/progresul-pecica-a-ratat-sportiv-play-off-ul-ligii-3-dar-inca-spera-19303955

Andrei PASCU 27 Mar. 2024, 17:36 Liga 3
Pe aceeași temă