Minaur Baia Mare și Fotbal Comuna Recea se luptă pentru un loc în Liga 2! Ambele tabere văd partidele de la baraj ca pe unele foarte echilibrate. Dorin Toma: ”Șansele sunt 50-50, poate lotul nostru e puțin peste.” Florin Gherasim: ”Toată lumea îşi doreşte promovarea”

Andrei PASCU 04 Aug. 2020, 17:31 Liga 3
Minaur Baia Mare și Fotbal Comuna Recea se luptă pentru un loc în Liga 2! Ambele tabere văd partidele de la baraj ca pe unele foarte echilibrate. Dorin Toma: ”Șansele sunt 50-50, poate lotul nostru e puțin peste.” Florin Gherasim: ”Toată lumea îşi doreşte promovarea”

Seria 5 din Liga 3 își desemnează campioana printr-o ”dublă” între Minaur Baia Mare și Fobal Comuna Recea. Prima partidă are loc miercuri, 5 august, pe stadionul “Viorel Mateianu” din Baia Mare. Ambele tabere consideră că primul meci, cel puțin, va porni de pe picior de egalitate. Nu numai prin prisma scorului, ci și prin prisma forțelor celor două echipe.

Dorin Toma: ”Cu un ochi privesc la ce echipe vor fi în Liga 2: Petrolul, sau Dinamo”

Dorin Toma, antrenorul gazdelor de miercuri, a vorbit despre plusurile și minusurile echipei Minaur Baia Mare. Crede că dezavantajul cel mai important este cel al pauzei pricinuite de pademia de COVID-19, întrucât îi simțea pe jucători foarte în formă până la acel moment. Cele patru luni în care au stat departe de terenul de antrenament au contribuit la reducerea turațiilor, deși, a accentuat Toma, perioada de pregătire a fost una cât se poate de profesionistă și a fost făcută după un program clar.

Vor fi două jocuri foarte disputate, foarte dificile și pentru acest lucru ne pregătim ambele echipe. Această periaodă a fost foarte grea și pentru jucători și pentru antrenori, trebuia să ne pregătim în grupe de jucători, am reușit de la șase-opt ore pe zi să reducem până la trei ore pe zi, ceea ce a fost fosrte greu pentru noi, dar încet-încet intrăm în ritmul normal, al pregătirilor normale, și intrăm în linie dreaptă. Sperăm să acoperim tot ceea ce ne-am propus, de la pregătire fizică, la tactică, pshică și la ora jocului să ajungem la parametrii de sută la sută. La început am fost pe val, din păcate această pandemie, care nu a ajutat pe nimeni ne-au dat lucrurile peste cap, am luat totul de la zero, la fel cum au luat-o și  cei de la Recea.

Șansele sunt 50-50, ne-am pregătit amândouă echipele, lotul nostru, poate din punct de vedere valoric și din punct de vedere numeric, este peste Recea, dar mingea este rotundă, șansele pleacă de la egal la egal la ambele echipe. perioada de transferuri va fi foarte dificilă pentru ambele echipe, noi am reușit în ultimul timp să achiziționăm doar jucătorii tineri, asta ne-am propus. Pe viitor, dacă vom reuși promovarea, ne bazăm pe același lot de jucători cu foarte puține schimbări. Nu concepem alt lucru decât promovarea, dar până acolo mai avem două jocuri, care vor fi foarte disputate, două echipe echilibrate atât din punct de vedere al loturilor, al stafurilor, dar bineînțeles că ne pregătim și pentru viitor.

Cu un ochi privesc la ce echipe vor fi în Liga 2: Petrolul, sau Dinamo, îmi doresc să nu pice Dinamo în Liga 2, îmi doresc eu să ajung în Liga 2, ne gaândim, dar va fi un campionat fosrte-foarte frumos, după părerea mea, cu echipe cu nume, și, bineînțeles, Baia Mare să fie acolo. Mi-aș fi dorit ca suporterii să aibă voie pe stadion, să fi trecut peste pandemia care este acuma, să fie stadionul plin atât la noi cât și la Recea. Bineînțeles, îi vom aștepta în Liga 2, chiar din prima etapă, să fie alături de noi!”, a declarat Dorin Toma pentru Baia Mare Sport.

Florin Gherasim: ”Toată lumea îşi doreşte promovarea”

Fotbal Comuna Recea vede confruntarea la fel. Președintele clubului, Florin Gherasim, mijlocașul Adrian Micaș și primarul din Recea, Octavian Pavel, se așteaptă la un meci tur echilibrat, în care totul se poate rupe foarte greu.

”Nu o să fie uşor şi cred că ambele echipe pleacă cu şanse egale. Nu cred că putem spune că există favorită. Băieţii sunt pregătiţi, avem tot lotul valid. Toată lumea îşi doreşte promovarea”, a spus Florin Gherasim, preşedintele Fotbal Comuna Recea, pentru Sportul Sălăjean.

Cu siguranţă ambele meciuri vor fi foarte grele şi şansele sunt 50 – 50. Am încredere în colegii mei, în antrenori, ne simţim bine şi aşteptăm să jucăm. A fost o perioadă lungă de antrenamente şi acum e momentul să demonstrăm că nu ne-am antrenat degeaba”, a precizat Adrian Micaş pentru sursa amintită.

Eu zic că primul meci de la Baia Mare va fi un meci foarte strâns, foarte echilibrat, și parcă văd, primele minute vor fi de studiere, de tatonare a echipelor. Șanse au amândouă echipele și eu îmi doresc să fie un meci  curat, să fie un meci fair-play, dintre două echipe în care aproape toți jucătorii se cunosc unul pe celălalt, fiind și prieteni sau colegi de breaslă, vreau să fie o atitudine pozitivă pe toată durata de desfășurare, nu numai a celor 90 de minute de la Baia Mare, ci și a celolrlalte de la Recea. Nu cred că perioada lungă de inactivitate din luna martie până acum își va pune amprenta asupra calității jocului, pentru că jucătorii ambelor echipe sunt jucători cu experiență. Din câte am înțeles și Baia Mare se pregătește asiduu cum face și Recea.

 Jucătorii de la Recea sunt foarte determinați, chiar am fost în calitate de primar și suporter al echipei, la câteva antrenamente săptămâna trecută și am văzut determinare pe chipurile jucătorilor și antrenorilor pentru a da tot ce pot în teren. Echipa și noi ne dorim promovarea în Liga 2, forța financiară o avem promisă în caz de victorie, în caz de calificare, în caz de promovare. Să sperăm că totul va fi bine. Încă odată, din punctul meu de vedere, meciul îl văd foarte echilibrat, cu șansă pentru amândouă echipele, cel mai bun să câștige, mi-aș dori să fie un arbitraj corect, să nu existe părtiniri, greșelile, da, se pot întâmpla oricui, dar să nu fie de așa natură ca să strice calitatea jocului!”, a declarat primarul din Recea pentru Baia Mare Sport.

Fotbal Comuna Recea a terminat sezonul ”înghețat” din Seria 5 a Ligii 3 pe locul 1, cu 35 de puncte

Minaur Baia Mare a terminat pe locul 2 în Seria 5 din Liga 3, cu 33 de puncte, cu două mai puțin decât liderul Fotbal Comuna Recea. În cele 16 etape desfășurate în acest sezon, trupa lui Dorin Toma a înregistrat 10 victorii, trei egaluri și trei înfrângeri, în timp ce Recea a avut o linie de 10 victorii, cinci egaluri și o înfrângere. În singurul meci jucat între primele două clasate, în etapa a doua, partida organizată la Baia Mare s-a terminat la egalitate, 1-1. Returul dintre ele trebuia să se dispute chiar înaintea suspendării Ligii 3, din cauza pandemiei provocate de noul coronavirus.

 

 

 

 

Andrei PASCU 04 Aug. 2020, 17:31 Liga 3
Pe aceeași temă