Mihai Ianovschi spune că Slatina are echipă de Liga a 2-a şi organizare şi infrastructură de Liga 1: ”S-a construit un club care va avea un cuvânt greu de spus în sportul românesc”

Autor: Cosmin STAICU Publicat: 22 May. 2020, 14:49 Actualizat: 22 May. 2020, 14:35 Liga 3
Mihai Ianovschi spune că Slatina are echipă de Liga a 2-a şi organizare şi infrastructură de Liga 1: ”S-a construit un club care va avea un cuvânt greu de spus în sportul românesc”

Federația Română de Fotbal a decis ca sezonul din Liga a 3-a să nu se mai reia, astfel că primele două clasate din Seria a 3-a, Progresul Spartac și CSM Slatina, vor disputa un baraj în dublă-manșă, pentru accederea în liga secundă. Cele două formații se aflau la egalitate de puncte, 37, în momentul ”îngheţării” sezonului. La fel se va întâmpla și în seriile 2 și 5, în timp ce în seriile 1 și 4 s-a decis promovarea directă a echipelor Aerostar Bacău, respectiv U Craiova 1948 SA, deoarece aveau un avans mai mare de trei puncte față de următoarea clasată.

Antrenorul formaţiei slătinene, Mihai Ianovschi, a comentat această situaţie, spunând că el şi jucătorii aşteaptă un semn de la FRF privind datele de desfășurare a barajului cu Progresul Spartac pentru a relua antrenamentele.

”Așteptăm un semn din partea FRF să putem reîncepe antrenamentele. Mi-aș fi dorit ca acest campionat să se încheie jucând toate meciurile, așa cum era normal, însă nimeni nu ar fi putut anticipa chestiunea asta. Vorbeam cu colegi antrenori și chiar ne-am dat seama că poate niciodată în cei 20 de ani de muncă nu am fost atenți la acele clauze în care erau prezentate astfel de situații excepționale. În loc să jucăm 14 etape, suntem puși în fața faptului împlinit de a juca în dublă-manșă, cu promovarea pe masă și cu condiții speciale. Niciun antrenor din lume nu a putut să pregătească o echipă după o pauză așa lungă și cred că vom mai sta până pe 10-15 iunie. Nu s-a stabilit încă nimic în ceea ce privește barajul, încă așteptăm o decizie din partea FRF. Să vedem și cum vom putea începe antrenamentele”, a declarat Mihai Ianovschi, la Oltenia TV.

Mihai Ianovschi: ”S-a construit un club care va avea un cuvânt greu de spus în sportul românesc”

Oficialii celor de la Progresul Spartac au contestat decizia luată de FRF, considerând că este avantajată formația din Slatina, însă Ianovschi a refuzat să intre în polemică, vorbind numai de clubul la care activează, despre care spune că beneficiază de o organizare şi o infrastructură de nivelul primului eşalon, în timp ce echipa ar face faţă în liga secundă.

”Nu am ce răspuns să dau nimănui, noi am construit o echipă frumoasă la Slatina, unde avem foarte mulți jucători tineri și jucători cu experiență de foarte mare calitate. Nu cred că ajută pe nimeni o discuție de tip „ping pong”, să aruncăm mingea de la unii la alții. Noi trebuia să gestionăm mai bine meciul cu bucureștenii, însă după aceea am avut meciuri foarte bune. Avem jucători tineri, fără experiența meciurilor cu miză. Am avut 15 jucători noi din cei 24 în vară. Cheia succesului la Slatina a fost managementul clubului. A fost bine susținut din partea autorităților locale și am avut liniște în pregătirea echipei. Slatina nu e pregătită pentru liga a 2-a, Slatina e pregătită pentru prima ligă, avem o bază extraordinară, s-a investit acolo. Fotbalul la Slatina este într-un moment foarte bun, secțiile de la CSM sunt bine susținute, s-a construit un club care va avea un cuvânt greu de spus în sportul românesc. Avem o stabilitate din toate punctele de vedere, inclusiv financiar. Ne-am construit o strategie pe termen lung, eu cred că ar putea să facă față cu brio la nivelul ligii a 2-a și nu cred că vom avea nevoie de întăriri. Nu am o problemă dacă ar fi mai multe echipe în eșalonul secund și să avem mai multe meciuri, de aceea există antrenori și jucători. Avem un lot valoric și numeric echilibrat, ne dorim partide cu echipe de tradiție pentru ca acești fotbaliști tineri să crească”, a mai spus Ianovschi.

Slatina ar putea avea stadion nou

CSM Slatina își dispută partidele pe stadionul „1 Mai”, dar la nevoie poate evolua şi pe „Metalurgistul”, în cazul în care s-ar reconstrui principala arenă din oraş.

”Au fost discuții în ceea ce privește stadionul, sunt avansate în ceea ce privește o nouă arenă în oraș. Există și varianta fostului stadion al celor de la ALRO dacă va fi nevoie, vom vedea. Stadionul pe care jucăm acum are un gazon excepțional, l-am văzut și zilele acestea. Avem condiții excelente. Lumea din Slatina a reînceput să vină la meciuri și sunt convins că dacă s-ar juca „barajul” cu Spartac cu spectatori, stadionul „1 Mai” ar fi plin, eu îmi doresc acest lucru, dar sunt alte probleme până atunci”, a declarat Mihai Ianovschi.

Cu sufletul la FC Argeş

Numele Ianovschi este legat de fotbalul piteștean, mai ales la nivel juvenil, iar antrenorul de la Slatina le urează celor de la Campionii FC Argeş să urce în prima ligă: ”Sufletul meu e la FC Argeș, familia mea e acolo, tatăl meu încă lucrează la club. Culorile alb-violet le am în sânge. Îmi doresc din tot sufletul său să promoveze echipa, să nu fiu nevoit să îi bat pe piteșteni în sezonul următor”, spune Mihai Ianovschi.

Foto: newsflux.ro

Autor: Cosmin STAICU Publicat: 22 May. 2020, 14:49 Actualizat: 22 May. 2020, 14:35 Liga 3
Pe aceeași temă