Luptă la baionetă în Seria 2 a Ligii a 3-a. SC Oțelul a învins CSM Focșani și e noul lider, dar lupta rămâne deschisă și primele cinci clasate au șanse reale la play-off-ul de promovare

Răzvan STÎNGĂ 27 Nov. 2021, 19:20 Liga 3
Luptă la baionetă în Seria 2 a Ligii a 3-a. SC Oțelul a învins CSM Focșani și e noul lider, dar lupta rămâne deschisă și primele cinci clasate au șanse reale la play-off-ul de promovare

E luptă acerbă pentru clasarea pe primul loc la finalul sezonului regular în Seria 2 a Ligii a 3-a. Primele două, SC Oțelul și CSM Focșani, sunt despărțite de doar câteva puncte, dar pentru locurile de play-off mai sunt în cărți și următoarele trei clasate, Metalul Buzău, CSM Râmnicu Sărat și Sporting Liești.

SC Oțelul, noul lider al Seriei 2 a Ligii a 3-a

SC Oțelul și CSM Focșani au avut meci direct sâmbătă, 27 noiembrie, în etapa a 14-a. S-a produs rocada între cele două, gălățenii obținând cele trei puncte și trecând peste adversară. Formația pregătită de Dorinel Munteanu a învins la limită, cu 1-0, și a acumulat 34 de puncte. De partea cealaltă, învinsa a rămas la 32 de puncte.

SC Oțelul s-a impus în urma golului lui Vasile Jardan (foto principal), care a punctat după o lovitură liberă prelungită. Acesta a reluat din preajma punctului de la 11 metri, după o pasă cu capul a lui George Cîrjan.

  • Primul 11 al SC Oțelul: Ursu – Rus, Yabre, Ghiocel (cpt), Niculae – Neagu, Jardan, Cireș – Cisotti, Cîrjan, Nica.
    Antrenor: Dorinel Munteanu.
  • Primul 11 al CSM Focșani: Lazăr – Juncănaru, Găină, Bratu, Negoiță – Săpunaru – Ciochină, Dascălu – Strătilă, Băciuț, Predoiu.
    Antrenor: Marius Bratu.

Între SC Oțelul, locul 1, și Sporting Liești, locul 5, sunt nouă puncte

În etapa următoare, cele două vor avea, teoretic, meciuri ușoare. SC Oțelul va juca tot acasă, cu Dinamo Bacău, locul 9 cu 7 puncte, iar CSM Focșani va întâlni, acasă, CS Făurei, locul 8 cu 8 puncte.

În urma etapei a 14-a, clasamentul primelor cinci arată astfel:

  1. SC Oțelul – 34 de puncte
  2. CSM Focșani – 32 de puncte
  3. Metalul Buzău – 29 de puncte
  4. CSM Râmnicu Sărat – 27 de puncte
  5. Sporting Liești – 25 de puncte

SC Oțelul a rezolvat problema cu Diego Sevillano și Jeanvion Yulu-Matondo

SC Oțelul a scăpat de depunctare în această vară, după ce a plătit datoriile către doi jucători ai fostei entități Oțelul Galați. SC Oțelul este considerată continuatoarea acesteia, astfel că a fost obligată de FIFA să achite un total de 60.000 de euro către atacantul argentinian Diego Sevillano și atacantul belgian Jeanvion Yulu-Matondo.

Efortul financiar a fost unul important, ceea ce se traduce în bugetul clubului în patru luni de salarii, după cum a declarat zilele trecute Cristian Munteanu, managerul executiv al SC Oțelul, într-un dialog cu Liga2.ro:

Am plătit suma de 60.000 de euro, așa a fost decizia FIFA. Dacă nu o făceam, riscam depunctarea, ceva în genul Astra după retrogradarea în Liga 2. Nu am avut ce face, pentru că am fost desemnați drept continuatori ai campioanei Oțelul Galați, a fost un efort destul de mare. Cu cei 60.000 de euro am fi acoperit salariile pe patru luni.

Asta e, a trecut, ne concentrăm pe campionat, unde vrem în play-off, iar apoi ne gândim la promovarea în Liga 2. Am pierdut sezonul trecut dramatic promovarea, acum suntem deciși să ne îndeplinim obiectivul”.

Foto: SC Oțelul  

https://liga2.prosport.ro/liga-3/video-banel-nicolita-s-a-intors-in-romania-mijlocasul-a-revenit-in-fotbal-si-a-fost-decisiv-pentru-cs-faurei-care-a-inregistrat-prima-remiza-din-acest-sezon-19211890

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liber-la-spectatori-fanii-revin-in-tribune-pe-final-de-2021-ultima-etapa-din-liga-2-si-liga-3-se-disputa-integral-cu-portile-deschise-19211602

https://liga2.prosport.ro/liga-3/video-moment-comic-in-csm-pascani-foresta-suceava-atacantul-gazdelor-n-a-inteles-prea-multe-dupa-golul-adversarilor-iar-colegii-si-au-pus-mainile-in-cap-19211585

https://liga2.prosport.ro/liga-3/preda-echipamentul-si-imbraca-uniforma-de-politist-inca-un-tanar-din-liga-3-renunta-la-fotbal-pentru-un-alt-curs-al-vietii-un-baiat-cuminte-de-caracter-la-dispozitia-echipei-chiar-daca-a-19211308

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 27 Nov. 2021, 19:20 Liga 3
Pe aceeași temă