Lovitura carierei pentru un jucător din Liga 3: a semnat cu un club din prima ligă. Antrenorul se mândrește, dar și plânge după fostul elev

Dan HENEGAR 18 Jan. 2023, 17:35 Liga 3
Lovitura carierei pentru un jucător din Liga 3: a semnat cu un club din prima ligă. Antrenorul se mândrește, dar și plânge după fostul elev

Vlăduț Popa, fundașul echipei CS Universitar din Alba Iulia, a făcut pasul carierei sale de până acum, fiind prezentat recent de FC Hermannstadt. În 6 luni, acesta a ajuns din Liga 3 în SuperLigă, prima scenă a fotbalului românesc.

Vlăduț Popa, de la CS Universitar din Alba Iulia la FC Hermannstadt

Fundașul central a semnat în vară cu echipa nou-promovată în Liga 3 și a lăsat o impresie excelentă în prima parte a sezonului. CSU Alba Iulia i-a dat zilele acestea acordut de transfer și a păstrat un procent dintr-un eventual transfer, astfel că Popa e posibil să apară în lotul grupării sibiene în prima rundă din 2023, în partida de duminică cu FCSB, scrie Ziarul Unirea.

Vlăduț Popa a efectuat cantonamentul centralizat în Antalya sub comanda lui Marius Măldărășanu, însă la începutul săptămânii s-a prezentat la reunirea trupei din Alba Iulia, părându-se că mutarea s-a blocat. Însă nu a fost așa.

Ne bucurăm pentru Vlăduț, un jucător cu potențial, că a făcut pasul spre prima scenă. În același timp există și acel sentiment de satisfacție că o echipă nou-promovată pe a treia scenă a contribuit la ascensiunea sa, într-un timp relativ scurt. Pe de altă parte, plecarea sa ne complică puțin planurile, întrucât era un titluar care acopera și sectorul under, a spus antrenorul Mihai Manea, citat de Ziarul Unirea.

Plecarea lui Vlăduț Popa mărește la opt numărul jucătorilor de care CSU Alba Iulia s-a despărțit în această iarnă și în consecință formația pregătită de Mihai Manea caută să înregimenteze un nou jucător ”under”.

Vlăduț Popa a fost în probe la FC Hermannstadt în cantonamentul din Turcia și a convins

În vârstă de 20 de ani, Popa a fost remarcat de sibieni încă din vremea când juca pentru ACSO Filiași, dar transferul său a întârziat. În prima parte a sezonului, el a evoluat în Liga 3, pentru CSU Alba Iulia, iar în această iarnă a efectuat cantonamentul în Antalya cu trupa sibiană.

Vlăduț Popa este un fundaș central de picior stâng, care s-a pregătit alături de FCH în cantonamentul din Antalya. În perioada de probă, acesta a convins staff-ul nostru că merită să fie păstrat. Tânărul în vârstă de 20 de ani a fost format la CSȘ Craiova și a mai evoluat până acum pentru Comuna Recea, Gilortul Tg. Cărbunești, ACSO Filiași și CSU Alba Iulia.  Vlăduț a semnat cu noi pentru doi ani și jumătate, semn că FCH investește în tineri și în viitorul fotbalului sibian”, a anunțat FC Hermannstadt.

Vlăduț Popa a acordat și un interviu noului său club:

Foto: Ziarul Unirea și FC Hermannstadt 

https://liga2.prosport.ro/liga-3/atacant-fost-la-corvinul-merge-la-ripensia-a-mai-evoluat-in-liga-2-la-selimbar-m-am-cam-saturat-de-liga-3-si-trebuie-sa-demonstrez-ca-pot-evolua-la-acest-nivel-19258126

https://liga2.prosport.ro/liga-3/ioan-hora-a-ajuns-in-liga-3-19258097

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-a-perfectat-primele-trei-achizitii-in-noul-an-dar-si-a-adus-si-un-fost-arbitru-in-stafful-administrativ-corbii-vor-avea-cuplu-brazilian-in-centrul-defensivei-19257994

https://liga2.prosport.ro/liga-3/paul-mitrica-acord-in-liga-3-dupa-despartirea-de-viitorul-panduri-19257981

Dan HENEGAR 18 Jan. 2023, 17:35 Liga 3
Pe aceeași temă