La Reșița se așteaptă în continuare aprobarea construcției unui nou stadion. Cristian Bobar: ”Planul e făcut, e depus la CNI. Este gândit după modelele din Anglia” | VIDEO

Andreea VISU 27 Jan. 2022, 10:26 Liga 3

La Reșița s-ar putea ridica în curând un stadion de 11.000 de locuri, a anunțat Cristian Bobar în cadrul emisiunii ProSport LIVE, miercuri seară, 26 ianuarie 2022.

Conducătorul CSM Reșița a vorbit despre situația orașului din Banatul montan, unde spune că se așteaptă în curând ridicarea unui stadion modern. Documentația a fost deja depusă la Compania Națională de Investiții (CNI), iar proiectul ar urma să valoreze în jur de 10 milioane de euro.

Bobar spune că această arenă ar urma să fie reprezentativă pentru tot județul Caraș-Severin.

Cristian Bobar, despre stadiul noului stadion care ar trebui să fie construit la Reșița

Invitat în cadrul emisiunii ProSport LIVE, președintele CSM Reșița a menționat că suprafața de joc a viitorului nou stadion din oraș urmează să nu fie înconjurată de o pistă de atletism. De asemenea, Cristian Bobar a spus că arena va purta culorile tradiționale ale clubului pe care îl conduce, roșu și negru.

”Ne dorim un stadion nou. Avem depusă la CNI toată documentația. Sperăm să se realizeze cât mai repede un stadion de 11 mii de locuri, cu hotel, cu tot. Planul e făcut, e depus la CNI. Așteptăm, am și discutat acolo. Este o sumă mai mică, tocmai ca să ne putem încadra, undeva în jur de zece milioane de euro. Nu e foarte mult, tocmai de aceea vrem să se realizeze acest lucru, pentru că sumele foarte mari au intrat în stadioanele din București, și este și normal, dar nouă ne-ar ajunge să facem un stadion cochet de 11 mii de locuri și să fie reprezentativ pentru tot județul Caraș-Severin.
Este gândit după modelele din Anglia. Va dispărea pista. Chiar s-a făcut un sondaj în Reșița și toți suporterii își doresc stadion fără pistă, să fie cât mai aproape de jucători. Bineînțeles, va fi roșu și negru, culorile tradiționale, rossonerii din Banat”, a spus Cristian Bobar, la ProSport LIVE.

  • Despre noul stadion din Reșița s-a vorbit și în urmă cu un an, în primăvara lui 2021, însă, momentan, nu s-a făcut niciun pas spre construcția acestuia.

”Documentația pentru noul stadion e depusă la Compania Națională de Investiții. Studiul de Fezabilitate e gata. Avem un proiect de 11 milioane de euro. Suntem în faza de evaluare. Din fericire pentru noi, nu sunt alte proiecte mari pentru stadioane, nu sunt demarate nici măcar SF-uri. Eu sunt convins că, în maxim jumătate de an, vom avea contractul semnat pentru baza sportivă din Valea Domanului. Va fi un stadion de fotbal modern, dar care nu va deservi doar fotbal, ci și concerte, spectacole, un stadion care poate genera venituri serioase”, spunea primarul Reșiței, Ioan Popa, în iulie 2021.

CSM Reșița e lider în Seria a 7-a a Ligii 3 și e favorită la promovare

În prezent, echipa CSM Reșița își dispută meciurile de pe teren propriu pe stadionul ”Mircea Chivu”, unul construit în 1926, renovat în 2009 și care are o capacitate de 12.500 de locuri.

CSM Reșița este antrenată de Dan Alexa și după primele 15 etape din actualul sezon ocupă locul 1 în Seria a 7-a a Ligii 3, cu 43 de puncte acumulate, fiind una dintre cele trei echipe neînvinse în acest campionat, alături de Progresul Spartac (Seria 4) și CS Hunedoara (Seria 9). Promovarea este mai greu de obținut, fiindcă după sezonul regular urmează un play-off, iar apoi primele două clasate din această grupă merg într-un dublu baraj de accedere în Liga 2.

Reșița a retrogradat în vara anului trecut din Liga 2.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/trei-jucatori-din-lotul-petrolului-imprumutati-in-liga-3-csm-resita-si-cs-blejoi-si-au-luat-lupi-galbeni-19216713

https://liga2.prosport.ro/liga-3/primele-plecari-de-la-csm-resita-dan-alexa-a-renuntat-la-doi-fotbalisti-dar-lista-neagra-e-stufoasa-antrenorul-cauta-si-un-fundas-central-cu-experienta-19215163

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-resita-a-facut-primele-doua-transferuri-si-s-a-despartit-de-doi-jucatori-brazilianul-pedro-henrique-revine-in-fotbalul-romanesc-si-va-fi-antrenat-din-nou-de-dan-alexa-echipa-din-valea-domanului-19213942

https://liga2.prosport.ro/seria-1/la-fotbal-sunt-codasi-dar-compenseaza-la-infrastructura-csm-resita-va-beneficia-de-stadion-la-cele-mai-inalte-standarde-arena-mircea-chivu-va-fi-modernizata-iar-valoarea-investit-19175997

Andreea VISU 27 Jan. 2022, 10:26 Liga 3
Pe aceeași temă