De data asta nu l-au mai salvat jucătorii. George Zima, demis de la SCM Zalău. Reacția antrenorului, după ultimul eșec: ”Îmi e ruşine de ce am făcut până acum”

Andrei PASCU 19 Oct. 2021, 18:24 Liga 3
De data asta nu l-au mai salvat jucătorii. George Zima, demis de la SCM Zalău. Reacția antrenorului, după ultimul eșec: ”Îmi e ruşine de ce am făcut până acum”

SCM Zalău, una dintre favoritele la play-off-ul de promovare în Liga 2, din Seria 10 a Ligii a 3-a, a schimbat antrenorul! Din cauza primelor opt etape sub așteptări, cu rezultate nefaste, care găsesc clubul clasat pe locul 6, conducerea a luat o decizie clară, înlocuirea ”principalului” George Zima.

George Zima și SCM Zalău, contract reziliat! 

Etapa a 8-a din Liga 3, pierdută de SCM Zalău în fața Someșului Dej cu 0-2, a fost picătura care i-a făcut pe conducători să anunțe o ședință, luni, 18 octombrie. Au fost luate măsuri, iar printre ele s-a decis și rezilierea contractului cu George Zima, al cărui scaun se clătina serios.

Etapele trecute, jucătorii își arătau susținerea față de el, iar într-un meci, în etapa a 4-a, cu Minaur Baia Mare, au intrat pe teren cu tricouri cu chipul antrenorului și cu mesajul ”împreună până la capăt”, dorind să atragă atenția conducerii că vor să continue cu George Zima la șefia băncii tehnice.

George Zima, după eșecul cu Someșul Dej: ”Mie imi este ruşine de ce am făcut până acum” 

Iată că acel gest l-a mai menținut doar câteva etape pe antrenor, pentru că rezultatele pozitive nu au venit și s-a decis încetarea colaborării. Marți a fost reziliat contractul, rupt după numai jumătate de an. George Zima a fost aproape să ducă SCM Zalău în Liga 2 sezonul trecut, dar a pierdut dramatic barajul final cu Unirea Dej.

De altfel, chiar antrenorul lăsa impresia că sunt șanse mari să plece de la echipă, la finalul eșecului cu Someșul Dej. Nu căuta scuze față de cele întâmplate pe teren și recunoștea că îi este rușine.

La modul în care am jucat nu avem nicio scuză, dar la 0-0 un fundaş advers a controlat mingea cu mâna în careu şi nu s-a acordat nimic, Ilieş a fost lovit cu cotul şi i-a curs sânge, nu s-a acordat nici măcar galben, pe când noi am fost taxaţi la prima abatere de fiecare dată în jocurile în care am pierdut.

Mie imi este ruşine de ce am făcut până acum, îmi asum şi pot spune cele mai mari cuvinte de pe pământ, dar asta nu ajută cu nimic. E nevoie de fapte şi sunt conştient de asta, dar singur nu mă pot lupta. Totuşi eu încă am încredere în această echipă şi în ideea că încă nu e nimic pierdut, e important ce facem de acum înainte, suntem cam la ultima şansă să ne redresăm”, a precizat George Zima, citat de Sportul Sălăjean.

SCM Zalău are de tras pentru play-off-ul de promovare 

Pentru înlocuitorul lui George Zima lucrurile vor fi complicate, pentru că SCM Zalău e pe locul 6 în Seria 10 a Ligii a 3-a, cu 14 puncte, la cinci lungimi de primele două clasate, de surpriza Lotul Băile Felix și Minaur Baia Mare.

În cele opt etape scurse din acest sezon de Liga 3, SCM Zalău a înregistrat patru victorii și patru eșecuri.

”Locul din clasament ne nemulţumeşte total. Altele au fost aşteptările, dar noi am înregistrat patru înfrângeri în opt etape şi suntem departe de primele două clasate. Azi va urma o şedinţă de analiză, iar eu în calitate de manager voi propune unele măsuri care se impun. Nu mai putem continua aşa.

Eu am o emoţie în ce priveşte calificarea echipei în play-off”, declara managerul echipei SCM Zalău, Marius Paşca, după eșecul din etapa a 8-a, înaintea ședinței de luni.

Foto: SCM Zalău 

https://liga2.prosport.ro/liga-3/costel-ilie-a-devenit-rivalul-fostului-sau-club-antrenorul-a-semnat-cu-sporting-juniorul-vaslui-si-va-debuta-chiar-impotriva-csm-ceahlaul-cum-a-reactionat-si-ce-pregateste-in-iarna-19205328

https://liga2.prosport.ro/liga-3/corvinul-s-a-intors-acasa-primaria-hunedoara-si-cs-hunedoara-au-finalizat-procedurile-de-achizitie-si-inregistrare-a-marcii-cunoscutului-club-19205127

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/meciul-minaur-u-craiova-din-optimile-cupei-romaniei-se-disputa-la-baia-mare-maramuresenii-inchiriaza-nocturna-mobila-de-ce-nu-s-ar-fi-putut-juca-in-banie-exclusiv-19205119

 

 

 

 

Andrei PASCU 19 Oct. 2021, 18:24 Liga 3
Pe aceeași temă