Kids Tâmpa Brașov și-a pierdut antrenorul cu care a reușit cea mai bună clasare din istoria sa. ”Principalul” are șanse să treacă pe banca unei rivale din Liga 3

Adi MARICA 18 Jul. 2024, 13:01 Liga 3
Kids Tâmpa Brașov și-a pierdut antrenorul cu care a reușit cea mai bună clasare din istoria sa. ”Principalul” are șanse să treacă pe banca unei rivale din Liga 3

Kids Tâmpa Brașov, după cel mai bun sezon din istoria sa, clasarea pe locul 4 în Liga 3, s-a despărțit amiabil de antrenorul Liviu Negoiță (47 de ani), motivele invocate de ”principalul” brașovean fiind personale, după cum anunță clubul.

Adrian Szabo și Cristian Cristea asigură interimatul, iar președintele Adrian Zahariea susține că regretă despărțirea de Negoiță.

Liviu Negoiță s-a despărțit de Kids Tâmpa Brașov

Liviu Negoiță mai avea 2 ani de contract cu Kids Tâmpa. Semnele rupturii au fost evidente încă de miercuri, 17 iulie, când antrenorul nu a stat pe bancă la meciul amical disputat cu divizionara secundă Concordia Chiajna (scor 0-3).

”Liviu Negoiță a participat la reunirea lotului care a avut loc luni seara, însă decizia lui pentru o despărțire amiabilă, era deja luată”, precizează clubul brașovean.

După ce și-a încheiat cariera de fotbalist, Negoiță s-a apucat de antrenorat. A început ca ”secund” la FC Voluntari, în Liga 3, apoi, în 2014, a fost ”secundul” lui Adrian Szabo pentru scurt timp la FC Brașov, după care a fost colaboratorul lui Călin Moldovan la Corona, din Liga 4 până în Liga 2. Din vara trecută a fost antrenor principal la Kids Tâmpa, cu care a reușit o calificare în premieră în play-off-ul Ligii 3, unde s-a terminat pe locul 4, ultimul, în Seria 5.

Adrian Szabo și Cristian Cristea, antrenori interimari la Kids Tâmpa

Liviu Negoiță a preluat echipa brașoveană în calitate de antrenor principal înaintea sezonului 2023-2024 și a reușit să o califice în premieră în play-off. Însăși calificarea în play-off a fost o performanță, după ce în sezonul anterior se retrogradase sportiv, dar s-a continuat în Liga 3 la invitația FRF.

Interimatul în perioada următoare la clubul brașovean va fi asigurat de antrenorii Adrian Szabo și Cristian Cristea.

Adrian Zahariea regretă plecarea lui Negoiță: ”Am avut cele mai bune rezultate”

Președintele clubului Kids Tâmpa, Adrian Zahariea, a declarat că regretă despărțirea de cel care a dus echipa în play-off sezonul trecut.

”Nu sunt deloc mulțumit cu această despărțire de cel alături de care sezonul trecut am avut cele mai bune rezultate de până acum din Liga 3, dar dorința lui de a pleca, din motive personale, nu a mai putut fi întoarsă, oricât de mult am încercat. Îi mulțumim pe această cale lui Liviu Negoiță, pentru toată implicarea și pentru tot ce a făcut pentru club. Îi dorim succes în carieră, este un antrenor dedicat, care ar fi păcat să nu rămână aproape de fotbal. Și… pentru că, în general, fotbalul este într-o continuă mișcare, cine știe, poate o să mai lucrăm împreună pe viitor”, a spus Zahariea, citat de pagina de Facebook a clubului din Brașov.

Liviu Negoiță ar putea ajunge la KSE Târgu Secuiesc, în locul lui Eugen Moldovan!

Se pare că Liviu Negoiță nu va sta departe de fotbal și ar putea ajunge pe banca celor de la KSE Târgu Secuiesc, echipă din aceeași serie a Ligii 3, ultima salvată de la retrogradare din punct de vedere sportiv în sezonul 2023-2024 (locul 4 din 6 în play-out-ul Seriei 5 a Ligii 3).

Conform unor surse apropiate clubului covăsnean, Negoiță este dorit ca antrenor principal, iar la Târgu Secuiesc ar putea ajunge și câțiva jucători brașoveni.

La KSE, pentru ultimele etape ale sezonului trecut, antrenor a fost brașoveanul Eugen Moldovan, cel care l-a înlocuit la începutul lunii aprilie pe fratele său, Călin Moldovan, plecat la CSM Focșani. Eugen Moldovan și-a îndeplinit obiectivul la formația din Covasna, salvarea de la retrogradare, a fost dorit în continuare și pentru noul sezon al Ligii 3, însă acesta a refuzat oferta.

Foto: Kids Tâmpa Brașov

Adi MARICA 18 Jul. 2024, 13:01 Liga 3
Pe aceeași temă