Întăriri pentru Liga a II-a la Corona Brașov

15 Mar. 2012, 11:15 Liga 3

Azi debutează returul Ligii a III-a cu primul meci din seria a VI-a, de la ora 15, pe arena din baza Unirea din Cluj, urmând să se întâlnească localnicele Sănătatea și CFR II. Liderul acestei serii este Corona Brașov, cu 33 de puncte după 15 etape, urmată de Olimpia Satu Mare cu 31 și Unirea Ungheni cu 28. Primele două echipe se anunță a fi principalele candidate la promovare, dar oricând pot apărea surprize din linia a doua, Seso fiind cea mai periculoasă din acest punct de vedere.

Veteranul Stere este noul căpitan

Pauza competițională a adus la Brașov un desant de jucători experimentați, în frunte cu veteranul Mihai Stere, care la cei 36 de ani de abia împliniți la sfârșitul anului trecut a declarat că vrea să își încheie cariera cu o promovare în Liga a II-a. De altfel, Stere – foto, prezentând noul echipament al echipei – este căpitanul echipei pentru a doua parte a campionatului, după ce s-a renunțat în iarnă la alt veteran, portarul Kajcsa. La capitolul nume grele, pe lângă fostul mijlocaș al Chiajnei au mai venit în această iarnă atacanții Marius Ene și Ion Coman și portarul Traian Marc, ultimul sub formă de împrumut de la FC Brașov. Nu trebuie uitat și Adi Cîmpean, jucător de bandă stânga, care are ani buni în spate de meciuri la Liga a II-a.

Inflație de atacanți

Antrenorul Daniel Bona este pus într-o situație fără ieșire, în condițiile în care va avea în tur la dispoziție opt atacanți după sosirile celor doi mai sus menționați, dar și revenirea lui Bogdan Marinescu după o pribegie prin Grecia. Cei trei se vor duela pentru postul de titular cu Elek, Zelencz, Chirciu, Lita și Leonte. Dacă ultimii doi au avantajul că pot juca din postura de Under 21, iar Chirciu și Elek pot intra la nevoie și ca extreme, Zelencz pare cel mai dezavantajat în condițiile în care vine și după o accidentare care l-a ținut pe tușă aproape șase luni.

Și-au luat junior de la FC Brașov

Un alt capitol la care Corona s-a întărit este cel al jucătorilor Under 21. Față de tur, brașovenii i-au pierdut pe portarul Târziu, ajuns la Zlatna și fundașul Adrian Popa, revenit la Târlungeni. În schimb, au fost aduși doi fundași: Livadariu, fost la Gloria II Bistrița și mult mai tânărul Silviu Stanciu (foto), care va împlini 18 ani de abia în toamnă! Mezinul echipei a fost achiziționat definitiv de la juniorii Brașovului, iar prestațiile sale din amicale au fost mai mult decât mulțumitoare, semn că liderul seriei a VI-a nu a făcut deloc o afacere rea atunci când l-a adus. Și să nu uităm că – dacă nu se schimbă prea curând regulamentul – Stanciu este considerat Under 21 până la finalul sezonului 2015-16, ceea ce nu poate fi decât un atu în plus pentru el!

Fără înfrângere în amicale

Corona Brașov este gata de startul returului, mâine urmând a juca la Cluj cu satelitul Universității, o echipă tânără cu mulți jucători talentați. Haosul de la studenții mari, provocat de plecarea lui Ionuț Badea, nu poate fi decât în folosul brașovenilor, care speră să vadă mâine pe teren câți mai puțini jucători trimiși la satelit de la echipa mamă. Până atunci, echipa pleacă la drum cu obiectivul declarat de a promova la finalul campionatului, având la startul returului și ascendentul moral al unei ierni cu opt amicale fără înfrângere, ultimele trei fiind numai victorii.

„Avem un lot foarte bun și există toate premisele ca echipa să promoveze în liga secundă. Eu sper ca toți jucătorii să rămână conectați la viitorul retur, să fie la fel de modești și să joace toate meciurile cu determinare maximă. Lotul a crescut mult calitativ și toți jucătorii trebuie să înțeleagă că există o concurență benefică. Consider că principalul nostru adversar din această serie este Olimpia Satu Mare. Avem meciul direct la Brașov, cu Olimpia, însă până atunci va trebui să trecem, tot acasă, de echipa din Câmpia Turzii” – Daniel Bona, antrenor principal

TRANSFERURILE IERNII

Sosiri: M. Ene (Otopeni), S. Stanciu, T. Marc (ambii FC Brașov), Livadariu (Gloria II), A. Cîmpean, B. Marinescu (liberi), I. Coman (Voința Sibiu),

Plecări: Kajcsa (liber), Târziu, G. Toma (ambii Zlatna), Ad. Popa (Tărlungeni), Onofrei (Atletic Bradu), Sătmar (Sebiș), Ianc (Unirea AI), B. Costea (Unirea Florești)

Echipa probabilă: Marc – Martac, Potecu, G. Ștefan, Avram – Chirciu, Stere, Vl. Munteanu, Istrati – Elek, I. Coman

Articol de Mihai ANDRIEȘ
Foto: Bună Ziua Brașov

15 Mar. 2012, 11:15 Liga 3
Pe aceeași temă