Industria Galda și-a numit noul antrenor și speră la o salvare miraculoasă de la retrogradarea din Liga 3

Andrei PASCU 11 Apr. 2024, 17:02 Liga 3
Industria Galda și-a numit noul antrenor și speră la o salvare miraculoasă de la retrogradarea din Liga 3

La numai câteva zile după ce Adorian Himcinschi și-a dat demisia de la Industria Galda, conducerea a decis cine va fi înlocuitor. Ultima clasată în grupa pentru evitarea retrogradării în Seria 9 din Liga 3 l-a ales pe Paul Ciucă.

Noul antrenor al Industriei Galda a recunoscut că șansele salvării sunt foarte mici, dar că a acceptat și de dragul precedentei experiențe de la echipă, care s-a încheiat în urmă cu trei ani.

Industria Galda și-a numit noul antrenor, Paul Ciucă

Industria Galda este pe ultimul loc în seria ei, dar la egalitate cu locul 5, penultimul, 10 puncte, ocupat de Viitorul Cluj. Distanța mai mare este față de locul 4, Avântul Reghin, de șase puncte, iar Adorian Himcinschi a decis că, pentru binele echipei, e mai bine să își dea demisia.

Acum, conducerea a luat decizia să îl pună ”principal” pe Paul Ciucă. Este al treilea conducător al băncii tehnice al echipei din Liga 3. Himcinschi și-a dat demisia de la Industria Galda după numai trei luni, el luând locul lui Doru Oancea în luna ianuarie, acesta din urmă pregătind echipa pentru doi ani și jumătate.

Paul Ciucă acceptă și el că șansele salvării sunt foarte mici

Conform Ziarul Unirea, Mihai Manea și George Țălnar s-au mai aflat pe lista posibililor variante ale Industria Galda, dar până la urmă s-a mers pe mâna lui Paul Ciucă.

Este o revenire a lui Ciucă, pentru că el a mai pregătit Industria Galda și în urmă cu trei ani.

Am ezitat să accept, nu prea am găsit motive logice să preiau Industria Galda în situația în care se află. Dar am antrenat șase ani si jumătate acolo, am terminat pe trei în Liga 3, în alt an am fost pe locul 1 cu câteva etape înainte de final, în pericol de promovare, am adus Petrolul Ploiesti și Hermannstadt în 16-imile Cupei României, Universitatea Cluj în campionat si nu ne-am făcut de râs.

E adevărat, nu prea mai există șanse reale de salvare, dar dacă am trăit momente atât de frumoase împreună, cu încă destui jucători în lot din acea perioadă, nu este nici o problemă dacă murim, murim împreună. Vom face tot ce putem să terminăm onorabil. Doamne ajută!”, a transmis Paul Ciucă, potrivit sursei aminte, antrenor liber de contract de doi ani, după ce ultima dată a pregătit CS Ocna Mureș.

Industria Galda, la egalitate cu Viitorul Cluj în play-out-ul Seriei 9 din Liga 3

Ultima clasată în play-out-ul din Seria 9 a Ligii 3, cu 10 puncte acumulate până acum, în sezonul regular și cele două runde din grupa pentru evitarea retrogradării, va juca în etapa următoare contra Avântul Reghin, în deplasare.

Industria Galda se va lupta pentru menținerea în Liga 3 în special cu Viitorul Cluj (locul 5, 10 puncte) și Avântul Reghin (locul 4, 16 puncte), iar două dintre el vor retrograda sportiv.

Prima clasată în play-out-ul Seriei 9 din Liga 3 este CSM Unirea Alba Iulia (35 de puncte), iar podiumul este completat de Metalurgistul Cugir (28 de puncte) și ACS Târgu Mureş (28 de puncte).

Foto: Ziarul Unirea

https://liga2.prosport.ro/liga-3/progresul-fundulea-are-un-nou-stadion-si-baza-sportiva-moderna-19305610

 

https://liga2.prosport.ro/liga-3/adorian-himcinschi-si-a-dat-demisia-de-la-industria-galda-ultima-clasata-in-play-out-ul-seriei-9-din-liga-3-19305624

https://liga2.prosport.ro/liga-3/minerul-ocna-dej-s-a-despartit-de-dan-roman-dupa-nici-doua-luni-19305618

https://liga2.prosport.ro/liga-3/inainte-modelu-are-un-nou-antrenor-pe-virgil-nitoi-19305605

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sanatatea-cluj-parasita-de-francisc-dican-19305598

Andrei PASCU 11 Apr. 2024, 17:02 Liga 3
Pe aceeași temă