Incredibil! Încă cinci jucători de la Real Bradu sunt anchetați de FRF fiindcă au jucat la pariuri!

Marius ANGHEL 31 May. 2023, 14:53 Liga 3
Incredibil! Încă cinci jucători de la Real Bradu sunt anchetați de FRF fiindcă au jucat la pariuri!

Pe lângă deciziile față de cinci arbitri și un observator de arbitri, patru dintre ei fiind suspendați și amendați fiindcă au jucat la pariuri, Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a avut pe masa sa, în recenta ședință, din 29 mai, cinci noi cazuri de jucători de fotbal pârâți de către Departamentul de Integritate al FRF fiindcă ar fi pariori.

Cei cinci jucători sunt tot de la Real Bradu, echipă din play-off-ul Ligii 3, care are încă cinci componenți ai lotului pe masa de judecată a comisiei!

Încă cinci jucători de la Real Bradu, zece în total, sunt anchetați că ar fi pariori!

În ședința din 29 mai, publicată de FRF a doua zi, Comisia de Disciplină și Etică a avut de judecat și cazurile jucătorilor Bogdan Ciucă, Ionuț Sebastian Ciucă, Marius Marian Dima, Alexandru Duminică și Aurel Iulian Pirciu, de la Real Bradu. În cazul tuturor s-a rămas în pronunțare.

Însă, pe masa comisiei au apărut dosarul a încă cinci jucători de la aceeași echipă argeșeană. Este vorba despre Bogdan Zamfirescu, Ionuț Oprescu, Georgian Mormolea, Antonio Cristian Negru și Andrei Mădălin Govlej.

În total sunt nu mai puțin de zece jucători anchetați, ceea ce reprezintă aproape jumătate din lotul echipei Real Bradu. Credibilitatea acestei formații este în acest moment, la pământ.

Real Bradu: ”Clubul nostru se disociază total și în același timp condamnă ferm astfel de practici în rândul jucătorilor săi”

Ca și în cazul primilor cinci, cazurile lui Zamfirescu, Mormolea, Negru și Govlej au rămas în pronunțare, în timp ce al lui Oprescu are termen pentru data de 6 iunie.

Dacă la momentul apariției citării primilor cinci jucători ai săi la Comisia de Disciplină și Etică a FRF, clubul Real Bradu a avut o poziție oficială pe pagina sa de Facebook, acum, după citatea celorlalți cinci, nu a mai avut o reacție. Oricum, mesajul transmis atunci rămâne valabil și acum inclusiv pentru cei noi suspenți că pariază.

”Conducerea Clubului Sportiv Real Bradu a aflat cu stupoare despre activitățile de pariere sportivă ale unor jucători din cadrul echipei de fotbal ce evoluează în Liga a III-a. În aceste condiții, clubul nostru se disociază total și în același timp condamnă ferm astfel de practici în rândul jucătorilor săi.
Precizăm că încă de la înființare, CS Real Bradu a pus accent pe respectarea principiilor integrității, onestității și responsabilității sportive și a sancționat aspru orice comportament care constituie abateri în conformitate cu Regulamentul Disciplinar al FRF.
Fiecare jucător are stipulată clauză în contract care prevede că nu are voie să joace la pariuri sportive. Dacă există dovezi în acest sens, atunci li se va rezilia imediat contractul”, a comunicat Real Bradu.

  • Real Bradu a evoluat în acest sezon de Liga 3 în play-off, unde a încheiat pe ultimul loc, 4, în grupa sa, a 4-a, după CS Tunari, SC Popești Leordeni și Flacăra Moreni.
  • În cele nouă meciuri din play-off a înregistrat o victorie și opt înfrângeri. Mai slabă de atât a fost doar Flacăra Horezu, din Seria 6, dintre echipele participante în cele zece grupe de play-off ale campionatului. Tot o victorie și opt eșecuri a înregistrat și Înainte Modelu, din Seria 3.

Real Bradu a semnat de curând prelungirea contractului cu cinci dintre cei zece jucători anchetați 

Reamintim că înainte de anunțul Comisiei de Disiciplină și Etică a FRF despre primii jucători, Real Bradu transmitea că, în demersul pregătirii noului sezon competițional, a ajuns la un acord de prelungire a contractului cu mai mulți componenți ai lotului, iar printre aceștia erau enumerați Ionuț Ciucă, Marius Dima și Alexandru Duminică. Dintre cei cinci noi ajunși la comisie, și Georgian Mormolea şi Ionuţ Oprescu au semnat prelungirea contractului.

  • Virgil Pascu, șeful Departamentului de Integritate la FRF, face și prevenție pentru echipele din ligile noastre, însă cazurile din eșaloanele secunde sunt din ce în ce mai multe. Cei mai mulți dintre fotbaliști, dar și arbitri, habar nu au de consecințele gesturilor lor și-și pot rata carierele din cauza pariurilor.
  • FRF colaborează cu instituțiile statului și multe dintre aceste fapte sportive se transformă în dosare penale.

A fost audiat și Cosmin Achim, fost la FC Voluntari și Petrolul, dar și sentința lui a rămas în pronunțare. Dosarul ar urma să ajungă la DNA/DIICOT pentru extinderea investigațiilor.

Foto: Real Bradu

https://liga2.prosport.ro/seria-1/trei-arbitri-si-un-observator-de-arbitri-pe-lista-pariorilor-din-fotbalul-romanesc-sanctiunile-primite-din-partea-frf-si-cei-doi-arbitri-scapati-basma-curata-19273418

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cinci-jucatori-ai-unei-echipe-din-liga-3-anchetati-de-frf-pentru-ca-joaca-la-pariuri-unul-a-evoluat-la-metaloglobus-iar-altul-a-fost-la-fcsb-clubul-a-reactionat-am-aflat-cu-stupoare-19272369

Marius ANGHEL 31 May. 2023, 14:53 Liga 3
Pe aceeași temă