Gol dat în Liga 3 la 14 ani! Alexandru Buțu a înscris pentru Ghiroda în victoria clară din play-off cu Chișineu Criș și a devenit ”cel mai tânăr marcator al țării din Liga 3”

Anda DELIU 30 Apr. 2023, 10:12 Liga 3
Gol dat în Liga 3 la 14 ani! Alexandru Buțu a înscris pentru Ghiroda în victoria clară din play-off cu Chișineu Criș și a devenit ”cel mai tânăr marcator al țării din Liga 3”

Reușită senzațională pentru un jucător de fotbal de 14 ani și 7 luni de la CSC Ghiroda și Giarmata Vii, a treia clasată în play-off-ul Seriei a 8-a a Ligii 3.

Vineri, 28 aprilie 2023, Alexandru Buțu a marcat primul său gol la seniori, în play-off-ul Ligii 3, și a devenit, probabil, cel mai tânăr jucător care înscrie în actuala ediție a competiției. Firește, clubul timișean se mândrește cu atacantul său.

Alexandru Buțu a înscris în Liga 3 la 14 ani și 7 luni

Alexandru Buțu este atacant și a avut 14 ani și 214 zile la momentul golului marcat vineri, chiar cel care a închis tabela în meciul terminat cu 6-1 împotriva celor de la Crișul Chișineu Criș, a patra clasată în play-off. Conform clubului din Ghiroda, Buțu este și cel mai tânăr debutant în echipa sa în actuala ediții a eșalonului terț.

”După ce în toamna anului trecut a devenit cel mai tânăr debutant la o echipă de seniori din toată țara, la doar 14 ani și o lună, iată că, acum, Alexandru Buțu obține o performanță grozavă: la 14 ani și 7 luni (214 de zile) devine cel mai tânăr marcator al țării din Liga 3 și primul jucător din cadrul Centrului nostru de copii și juniori care marchează pentru echipa de seniori. Golul dat de Buțu a încheiat victorioasa partidă jucată pe teren propriu de CSC Ghiroda și Giarmata Vii împotriva celor de la CS Crișul Chișineu Criș. Totodată, scorul final de 6-1 a fost cel mai mare scor al zilei din etapele disputate în toate seriile Ligii 3 (n.r. – este vorba despre play-off, fiindcă, altfel, s-a înregistrat un 10-0 în această etapă de play-out), transmite CSC Ghoroda și Giarmata Vii.

Buțu visează să ajungă departe, Ghiroda vrea din nou la barajul pentru promovare în Liga 2

Atât Alexandru, cât și Ghiroda au ambiții importante în acest sezon. Tânărul atacant vorbește deja de o carieră, semn că intrarea la liceu nu va înseamna pentru el, la fel ca pentru mulți copii din țară, trecerea fotbalului în plan secund al priorităților.

”Mă bucur foarte mult că am marcat pentru Ghiroda! A fost o victorie importantă pentru echipa noastră și sper din tot sufletul să mai marchez pentru echipă atunci când are nevoie de mine cel mai mult. Acesta este doar începutul carierei mele”, a declarat puștiul.

Ghiroda visează și ea să ajungă și în acest an la barajul pentru Liga 2. Momentan, cu 45 de puncte acumulate în acest sezon, e pe 3 în Seria 8, la șase puncte în spatele liderului CSM Reșița și la patru de a doua clasată Șoimii Lipova. Din play-off mai sunt de disputat patru etape.

CSC Ghiroda și Giamata Vii a învins cu 6-1 în ultima rundă, pe Crișul Chișineu Criș. Au marcat: Alexandru Bădăuță (16), Andrei Mura (31), Ion Vasluian (36), Cosmin Mancaș (41), Cătălin Grigore (73) și Alexandru Buțu (90+1). Pentru arădeni a punctat David Popa în minutul 58.

  • Dacă Alexandru Buțu a înscris la 14 ani și 7 luni în Liga 3, alți tineri jucători au reușit să marcheze la 14 ani în prima ligă sau în Cupa României, competiții mult superioare. Roberto Mălăele a marcat la 14 ani, 6 luni şi 26 de zile (CSM Reşiţa – FC Viitorul 2-4), marele Nicolae Dobrin a înscris la 14 ani, 10 luni şi 5 zile (Ştiinţa Cluj – Dinamo Piteşti 5-1), în timp ce Ianis Stoica a înscris la 14 ani, 10 luni şi 23 de zile (Sănătatea Cluj – FCSB 1-6).
  • În acest an, în martie, Andrei Boncza, legitimat la ACS Mundo Reșița, a înscris într-o competiție de seniori la vârsta de 14 ani, 1 lună și 27 de zile. Este vorba, totuși, de Liga 4 Caraș-Severin. Și tot în martie, Sebastian Mija, de la ProSport Focșani, a marcat la vârsta de 14 ani și 2 luni, însă tot la nivel județean, în Cupa României din Vrancea.

Foto: CSC Ghiroda și Giarmata Vii

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-5-din-play-off-si-play-out-18-meciuri-se-disputa-astazi-primele-cinci-echipe-calificate-la-barajul-de-promovare-si-primele-doua-retrogradate-matematic-19268465

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-fost-contra-stelei-la-cateva-minute-de-prima-victorie-in-play-off-insa-a-ramas-tot-cu-un-egal-dar-si-cu-primul-gol-marcat-dragos-militaru-face-analize-pentru-a-da-sperante-la-o-preze-19268732

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-prima-retrogradata-matematic-din-superliga-revine-in-liga-2-dupa-doi-ani-si-anunta-prin-antrenorul-interimar-ca-se-va-lupta-la-promovare-19268675

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabi-tamas-i-a-dat-lovitura-lui-alexa-in-ultimul-minut-fc-brasov-a-ratat-victoria-cu-concordia-si-asigurarea-locului-1-in-play-out-ma-bucur-ca-a-dat-gol-nu-ma-bucur-pentru-mine-ca-l-am-pri-19268657

Anda DELIU 30 Apr. 2023, 10:12 Liga 3
Pe aceeași temă