Gloria Bistrița Năsăud a fost echipa mai bună, iar Unirea Ungheni formația pragmatică. Adrian Falub: ”Am încasat două goluri mult, mult prea ușor”

Andrei PASCU 02 Jun. 2024, 18:34 Liga 3

Gloria Bistrița Năsăud a făcut un tur bun în finala contra Unirii Ungheni, în partida disputată pe teren propriu. Cu toate acestea, duelul s-a terminat cu rezultat de egalitate, 2-2, chiar dacă a condus de două ori pe tabelă și și-a creat multe șanse importante.

Bistrițenii lui Adrian Falub au condus la pauză, dar în final Unirea Ungheni a bifat remiza în urma unei reușite în prelungiri, în 90+1.

Gloria Bistrița Năsăud și Unirea Ungheni, remiză în turul finalei barajului pentru Liga 2

Gloria Bistrița Năsăud a marcat pentru 1-0 în minutul 21, prin James Amasihohu, care a profitat de o eroare în defensiva adversă și a punctat cu un șut din apropierea careului mic. 1-0 a fost rezultatul primei părți, iar Unirea Ungheni a revenit în joc după exact o oră din meci, când a egalat experimentatul Victoraș Astafei, care a punctat cu o lovitură de cap din careu, în urma unei centrări din partea stângă.

Doar cinci minute s-a menținut scorul de egalitate, pentru că apoi Gloria Bistrița Năsăud a revenit iar în avantaj pe tabelă, prin Carl Davordzie. Situația s-a complicat pentru gazde din minutul 70, când Emanuel Dat a fost eliminat după al doilea cartonaș galben.

Unirea Ungheni a forțat și a restabilit egalitatea, 2-2, tot prin Astafei, el marcând în minutul 90+1, tot cu o lovitură de cap, așa cum s-a întâmplat la prima reușită.

Adrian Falub, reacție după Gloria Bistrița Năsăud – Unirea Ungheni

La final, Adrian Falub a declarat că a fost mulțumit de evoluția echipei, de modul în care s-a comportat, dar că a fost dezamăgit de rezultat, mai ales pentru că bistrițenii au ratat multe șanse importante de a marca mai mult, iar încă de la pauză avantajul pe tabelă putea fi mai consistent.

Chiar și din poziție unu contra unu, în duel direct cu portarul, au ratat jucătorii lui Falub. Altfel, un alt punct important remarcat de antrenorul gazdelor de sâmbătă a fost cel al prezenței suporterilor pe stadion în număr important. Conform informațiilor oferite de club, aproximativ 7.000 de spectatori au fost la meci.

Mă nemulțumește sută la sută rezultatul, am luat gol în ultimul minut! Poate la ultima fază din joc dacă pot să spun așa. Am ratat foarte multe ocazii, de cinci-șase ori am rămas singuri cu portarul, iar când ratezi așa, nu poți să câștigi un meci. Cred că am făcut un meci bun, pentru că am avut șanse, care au venit în urma unui joc bun.

Sunt mulțumit de joc, nu sunt mulțumit de rezultat, am luat goluri mult prea ușor față de cum era jocul. Am pierdut un om din cauza unui cartonaș roșu, avem și cinci jucători accidentați. Nu am putut să fac schimbări post pe post, iar în 10 am pierdut din mijlocul terenului și ei au pus presiune.

Nu trebuia să luăm acel roșu, dar din instinct se poate face acel fault. Nu vreau să-i reproșez nimic… am luat două goluri ușor, două goluri cu capul, din două centrări, mult, mult prea ușor.

Dar, calificarea nu s-a jucat, putem merge acolo și să câștigăm. Noi, când am avut toată echipa la dispoziție, nu am avut probleme cu Ungheni în campionat. Din păcate, din iarnă nu am mai putut să folosim niciodată primul 11 standard. Avem acest baraj fără cinci jucători de bază și e greu acum. Dacă erau doi, era altceva.

Cred că returul va fi echilibrat, dar trebuie să ne refacem fizic și mental, pentru că am luat gol pe final. Nu s-a schimbat nimic după acest meci, trebuie să câștigăm returul. Vedem pe cine putem conta, pentru că avem și un roșu acum. Sper ca ceilalți jucători să fie apți.

(N.r. – Despre numărul mare de fani din tribune) Cea mai mare bucurie e că a venit lumea la stadion, cred că fanii au fost mulțumiți de evoluție, poate nu de rezultat. Am avut ocazii multe de gol, dar păcat că am ratat. Sper ca lumea să vină și la retur, le mulțumesc tuturor pentru că au venit și acum.

Nu am putut să îmi imaginez că a venit atât de multă lume. Îmi pare rău că nu am putut câștiga, voiam să câștigăm pentru ei! Să dea Dumnezeu să sărbătorim promovarea după retur! Sper să promovăm cu ajutorul lui Dumnezeu”, a spus Adrian Falub la finalul partidei.

GLORIA BISTRIŢA NĂSĂUD – UNIREA UNGHENI 2-2

Au marcat: James Amasihohu 21′, Carl Davordzie 65′ / Victoraș Astafei 60′, 90+1′

Gloria Bistrița Năsăud: Mociu – Uțiu, R. Bălan (cpt.), L. Popa, Gallo – Dat, P. Chiorean, Vl. Mihalcea – Vas. Mihai, Amasihohu, Davordzie
Rezerve: Bg. Moga – Trifan, Fl. Bălan, Seb. Itu, Râpan, Sucitu, Em. Zaharia, Hasnăș, Banyoi
Antrenor: Adrian Falub
Eliminat: Emanuel Dat 70′ (cumul de cartonașe galbene)

Unirea Ungheni: P. Ganea – P. Coza, A. Sam. Popa, Mih. Savin, D. Tudoran, I. Bârstan, Ov. Horșia, Amacio Fortes, Ist. Fulop, Raj. Balint, Astafei (cpt.)
Rezerve: M. Lupu – Ov. Horșia, Vasiu, Bodor, Rz. Bârstan, T. Becze, Suslak, Ndiesse, R. Trif
Antrenor: Florentin Petre

Reacția lui Adrian Falub după partida Gloria Bistrița Năsăud – Unirea Ungheni:

Foto: Gloria Bistrița Năsăud
Video: Știri Bistrița Năsăud

Andrei PASCU 02 Jun. 2024, 18:34 Liga 3
Pe aceeași temă