FOTO și VIDEO | Progresul Spartac, performanță fantastică în istoria clubului! A promovat în Liga 2 cu un proiect sănătos și așteaptă duelurile cu Steaua și Dinamo. Andrei Erimia: ”E un vis împlinit”

Răzvan STÎNGĂ 09 Jun. 2022, 16:38 Liga 3

Progresul Spartac n-a mai ratat de data aceasta promovarea în Liga 2. A învins fără prea mari probleme CS Tunari în finală, 7-1 la general, și astfel a reușit să urce în divizia a doua, unde o așteaptă meciuri importante, cu cele mai mari echipe din România, Steaua și Dinamo.

Progresul Spartac a promovat în Liga 2, în urma finalei cu CS Tunari. Reacția lui Andrei Erimia

Principalul om cheie al promovării este, fără doar și poate, Andrei Erimia, antrenorul, președintele și, totodată, patronul Progresului Spartac. Erimia a pus bazele proiectului în 2014 și, iată, după opt ani echipa a reușit să promoveze în Liga 2.

Rămâne de văzut cum se va descurca o formație precum Progresul Spartac în Liga 2, cu mulți tineri și fără fotbaliști cu nume mari în fotbalul românesc, ținând cont de faptul că diferența între cele două divizii este una importantă și partidele vor fi cu mult mai grele decât au fost în Liga 3.

Andrei Erimia, după ce Progresul Spartac a promovat în Liga 2: ”Am fost incredibil de stresat după meciul de la Tunari”

Progresul Spartac se caracterizează prin faptul că este un club care formează și crește tineri, iar Andrei Erimia a declarat după promovarea în Liga 2 că e cu atât mai mulțumit cu cât tinerii au fost decisivi în partidele de baraj.

Am fost incredibil de stresat după meciul de la Tunari și până la retur. Toată lumea, inclusiv colegii de la licența PRO cu care m-am văzut luni la FRF, mă felicitau pentru promovare, iar eu știam că mai avem un meci întreg de jucat.

Am fost nervos inclusiv în prima repriza, când mi s-a părut că am fost dominați, deși azi-noapte, revăzând meciul, am constatat că de fapt am controlat destul de bine ostilitățile.

Pentru mine este un vis împlinit și vreau să mulțumesc tuturor celor care au crezut în mine în această perioadă și, în special, soției care m-a susținut neîntrerupt și fără rezerve. Avem o generație de excepție la 2004, campioana naționala de anul trecut, care ne-a adus cinci goluri din totalul de nouă și doua asisturi în meciurile cruciale din baraj. Bineînțeles, veteranii au dus greul și vreau să îi felicit pe toți, fără excepție”, a declarat Andrei Erimia, conform site-ului oficial al Progresului Spartac.

Progresul Spartac nu promite o campanie spectaculoasă de transferuri

Deși, cum spuneam, trecerea la Liga 2 va fi grea, Progresul Spartac nu va face prea multe schimbări de lot, Erimia recunoscând că va miza, în foarte, foarte mare măsură pe același nucleu de jucători.

Vor reveni câțiva jucători noi, doi-trei, și vor fi luați câțiva tineri cu potențial.

Nu anticipez modificări majore la nivelul lotului pentru sezonul viitor, ne vom baza pe nucleul care a reușit promovarea. Vor fi poate două-trei repatrieri și poate tot atâția tineri lăsați liberi de echipele de prima ligă din București sau Ilfov, în funcție și de resursele financiare pe care le vom avea la dispoziție.

Va fi greu dar frumos la Liga a 2-a și este pentru noi toți un vis împlinit”, a mai declarat Erimia.

Progresul Spartac, succes categoric cu CS Tunari, 7-1 la general

După 4-0 în tur, în deplasare la CS Tunari, Progresul Spartac a învins și în returul de pe teren propriu, cu scorul de 3-1. A deschis scorul în minutul 7, prin Dănilă Parfeon, dar s-a văzut apoi egalată în urma golului lui Vasile Mihai din minutul 29. Ulterior au venit două goluri la rând pentru Progresul Spartac, prin Silvian Matei, minutul 40, și Andrei Matei, minutul 88, și s-a terminat 3-1.

  • Primul 11 al Progresului Spartac în returul du CS Tunari: Ciontoș – Andr. Grigore, Parfeon, Ed. Radu, Mih. Șandru, Lixandru (cpt.), Purice, Sil. Matei, I. Costea, Dițu, I. Tudorache;

Cum s-a văzut din tribune promovarea Progresului Spartac în Liga 2

Foto: Progresul Spartac
Video: Valentin Dincă

https://liga2.prosport.ro/liga-3/astazi-aflam-cele-cinci-echipe-care-promoveaza-in-liga-2-meciurile-retur-ale-fazei-finale-a-barajului-incep-la-ora-1730-19234450

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-si-a-schimbat-portarul-chiar-inainte-de-loviturile-de-departajare-iar-simon-velcu-a-dus-o-in-liga-2-ovidiu-burca-la-prima-reusita-ca-antrenor-mi-am-asumat-un-risc-foarte-mare-19234641

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csc-dumbravita-a-promovat-in-liga-2-invingand-goliat-csm-resita-cu-gandul-la-jucatorul-ei-care-a-murit-la-inceputul-anului-chiar-l-am-simtit-pe-banca-cosmin-stan-a-facut-spectaco-19234590

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dorinel-munteanu-s-a-intors-in-timp-dupa-ce-a-promovat-sc-otelul-in-liga-2-19234591

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cluburile-aflate-in-joc-de-glezne-pentru-un-loc-in-liga-2-ce-sanse-au-pierzatoarele-barajelor-de-promovare-sa-fie-invitate-de-frf-si-ordinea-in-care-se-ocupa-posibilele-locuri-vacante-19234550

 

Răzvan STÎNGĂ 09 Jun. 2022, 16:38 Liga 3
Pe aceeași temă