Fotbalul mic, în moarte clinică? Liga a 4-a Timiș, oprită de un an, așteaptă omologarea testelor antigen. Câte echipe ar putea începe noul sezon

Anda DELIU 11 Mar. 2021, 16:25 Liga 3
Fotbalul mic, în moarte clinică? Liga a 4-a Timiș, oprită de un an, așteaptă omologarea testelor antigen. Câte echipe ar putea începe noul sezon

De un an de zile, fotbalul de nivel județean este aproape într-o moarte clinică, din cauza pandemiei de coronavirus și a restricțiilor generate.

În Timiș, există perspectiva reluării competiției Ligii a 4-a cu zece echipe, peste minimul obligatoriu de opt, impus de FRF, dar doar dacă testele rapide antigen se vor omologa!

De mai multe săptămâni, sportul de nivel mic și juvenil așteaptă un protocol între Ministerul Sportului și Ministerul Sănătății, pentru ca testele antigen, mai ieftine și cu rezultat mai rapid furnizat ca cele RT-PCR, să poată fi omologate, cu condiție să fie făcute înainte de fiecare meci, nu la 14 zile, ca cele PCR. Acest lucru pare însă să se tergiverseze.

În unele județe, foarte puține cluburi își permit testări PCR, așa că e posibil ca fotbalul mic să nu se mai reia! În Timiș, un județ bogat și cu multe echipe, doar două formații de Liga a 4-a, Comloșu Mare și Timișul Șag, ar fi dispuse să facă testare RT-PCR!

Dacă nu se omologhează testele rapide, acest sezon de Liga a 4-a Timiș nu va exista

Pentru reluarea sezonului 2021 de Liga a 4-a este nevoie de minimum opt echipe, conform cerințelor FRF.

Cu teste antigen, în Timiș, jumătate din echipe participante în ultima ediție, adică zece, ar dori aceste lucru: Comloșu Mare, Timișul Șag, Cocolul Orțișoara, Phoenix Buziaș, Unirea Tomnatic, CSU UVT Timișoara, Avântul Topolovățul Mare, Pobeda Star Bisnov, Peciu Nou și Unirea Sânnicolau Mare.

Alte șase au spus că nu doresc să joace decât în sezonul 2021-2022: Voința Masloc, Millenium Giarmata, Progresul Gătaia, CSM Lugoj, ASO Deta și Progresul Ciacova.

Patru echipe nu au dat un răspuns, deoarece e posibil să se desființeze: AS Seceani, ACS Carani-Murani, CSC Dudeștii Noi și Rapid Săcălaz.

AJF Timiș ar dori să organizeze campionatul județean pe perioada martie-iunie. ”În cazul în care va fi acceptat noul protocol medical, AJF Timiă este pregătită pentru reluarea competițiilor sportive și va prezenta la următorul comitet executiv sistemul competițional pentru sezonul primavăraă 2021 (martie-iunie), în eventualitatea reluării competițiilor, cât și sistemul competițional 2021-2022. În speranța unor vești mai bune, AJF Timiș vă va ține la curent cu toate noutățile și vă urează multă sănătate în aceasta perioadă extrem de dificilă pentru sportul românesc”, se arată pe site-ul AJF Timiș.

În vară, din județul Timiș a mers la baraj și a promovat în Liga 3 Avântul Periam. Aceasta se află pe locul 7 din 10 în Seria a 8-a a Ligii 3, cu 10 puncte acumulate în primele 10 etape.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/se-redeschid-stadioanele-in-romania-razvan-burleanu-nu-avem-inca-un-raspuns-de-la-autoritati-presedintele-frf-despre-schimbarea-protocolului-medical-19173855

Anda DELIU 11 Mar. 2021, 16:25 Liga 3
Pe aceeași temă