INCREDIBIL! SC Oțelul, sancționat de FIFA pentru restanțe către jucători pe care nu i-a avut niciodată. Conducerea clubului gălățean are noi probleme pe cap

INCREDIBIL! SC Oțelul, sancționat de FIFA pentru restanțe către jucători pe care nu i-a avut niciodată.** Conducerea clubului gălățean are noi probleme pe cap

După deciziile de depunctare dictate, miercuri, de Comisia de Disciplină și Etică a FRF, cei de la Oțelul s-au trezit cu o altă belea pe cap, de data aceasta dinspre FIFA. Suporter Club Oțelul a fost amendat cu 5.000 de franci elvețieni de către forul mondial și somat să facă plata unor salarii restante pentru doi jucători pe care nu i-a avut niciodată!

Sevillano și Yulu-Matondo au reclamat Oțelul la FIFA

Este vorba de memorii depuse de doi fotbaliști care au evoluat în trecut la Galați, dar la vechiul club, FC Oțelul SA, intrat de mult în faliment și cu care cel actual nu are nicio legătură, în afară de preluarea mărcii și a trofeelor istorice.

Este vorba de atacantul argentinian Diego Sevillano, care a jucat pentru FC Oțelul SA în doar șase meciuri, în sezonul 2013-2014, respectiv, „celebrul” atacant belgian Jeanvion Yulu-Matondo, și el tot cu doar șase meciuri și zero goluri pentru FC Oțelul, în sezonul 2014-2015.

Pe lângă amenda de 5.000 CHF, Suporter Club Oțelul a fost somată să plătească salarii restante de circa 23.000 de euro.

FIFA confundă SC Oțelul cu FC Oțelul. FRF, nepăsătoare

Concret, FIFA a asimilat actualul club speței în cazul celui falimentat în timpul acționariatului lui Dan Grigore Adamescu, fără ca Federația Română de Fotbal, pe la care au trecut parte din memoriile celor doi jucători menționați, să informeze forul mondial că este vorba de cu totul alt club.

„Mai nou, primim amenzi și de la FIFA, pe motiv că nu am plătit salariile unor jucători ce prestau la Oțelul prin 2013. Trebuie să ne apărăm la TAS, este noaptea minții ce se întâmplă! FRF nu a răspuns la FIFA că actualul Oțelul nu are nicio legătură juridică cu fostul… Prin urmare, FIFA ne obligă să plătim zeci de mii de euro”, a comentat situația Cornel Moisescu, președintele SC Oțelul, pe o rețea de socializare.

Acum, cei de la SC Oțelul vor fi nevoiți să consume resurse umane și financiare pentru a demonstra că este o confuzie pornită din similitudinea numelui. Cel puțin deocamdată, planul apărării făcut de clubul renăscut de suporteri cuprinde o întâmpinare la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, pentru care va trebui, cel puțin în primă fază, să plătească taxa de înregistrare, în valoare de 1.000 franci elvețieni.

După opt etape, SC Oțelul are o singură înfrângere (0-3 cu Foresta), un egal (0-0 cu Sporting Liești) și șase victorii (2-1 cu Pașcani, 2-0 cu CSU Galați, 2-0 cu Hușana Huși, 2-0 cu CSM Bacău, 3-0 cu Șomuz Fălticeni și 2-1 cu Bucovina Rădăuță) și se află pe locul 4 în Seria 1 a Ligii 3, după penalizarea de patru puncte primită pentru litigiile cu foștii jucători Călin Cristea și Cosmin Neagu. Lider este Aerostar Bacău, cu 24 de puncte. În etapa a 9-a, SC Oțelul joacă în deplasare la KSE Târgu Secuiesc (locul 15, penultimul), sâmbătă, de la ora 15:00.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă