”FC U” Craiova începe pregătirea Ligii 2! Trică va organiza două cantonamente, dintre care unul în afara României, dar așteaptă întăriri. Ce transferuri vor fi anunțate în perioada următoare

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 17 Jun. 2020, 10:29 Liga 3
”FC U” Craiova începe pregătirea Ligii 2! Trică va organiza două cantonamente, dintre care unul în afara României,  dar așteaptă întăriri. Ce transferuri vor fi anunțate în perioada următoare

U Craiova 1948 SA profită de faptul că a fost declarată campioană în Seria 4 a Ligii a 3- a și nu mai este nevoită să se întoarcă pe teren, așa cum se întâmplă în seriile în care formațiile de pe primul loc au cel mult trei puncte avans față de locul secund. Antrenorul Eugen Trică a început pregătirea sezonului următor, când echipa va juca în Liga 2, și deja i-a anunțat pe jucători când vor relua antrenamentele. Oltenii vor să se pună la punct cu condiția fizică până la startul primei partide din următoarea stagiune și vor începe pregătirea pe 22 iunie.

Eugen Trică a programat un cantonament în afara României 

Potrivit Ediție, în primă fază ”FC U” Craiova va efectua testul de depistare a virusului COVID-19, iar ulterior, în aceeași zi, fotbaliștii vor face un prim antrenament, din câte se pare, la baza Aripile. Va fi primul stagiu pe care îl propune Eugen Trică, pe plan local, și care se va finaliza cu disputarea a două meciuri de verificare. Al doilea stagiu va fi efectuat în afara României.

Conform sursei amintite, U Craiova 1948 SA va face mai multe transferuri importante. Sunt anunțate veniri de jucători cu meciuri în Liga 2 și chiar în Liga 1. În acest moment, se pare că există discuții, iar precizările oficiale referitoare la fotbaliștii cu care s-a ajuns la înțelegere vor fi făcute după data de 5 august. Negocierile se poartă cu 15 fotbaliști și este de așteptat ca cel puțin jumătate dintre ei să semneze actele.

Marcel Pușcaș anunța că vor urma transferuri importante și că bugetul echipei va fi de două milioane de euro 

Bugetul pe care Adrian Mititelu îl va pune la dispoziție pentru îndeplinirea obiectivului declarat al ”FC U” Craiova, promovarea în Liga 1 după un singur sezon în eșaonul secund, este potrivit președintelui Marcel Pușcaș, de aproximativ două milioane de euro. Acesta a  mai spus că valoarea echipei se va vedea în stagiunea următoare, pentru că e de părere că în Liga 3, ”FC U” Craiova s-a ridicat cu mult peste nivelul echipelor din Seria 4, pe care a câștigat-o la pas. Avansul față de următoarea clasată, Șoimii Lipova, a fost de 14 puncte. Nivelul la Liga 2 va fi mult mai ridicat, iar echipa pregătită de Eugen Trică va încerca să aducă fotbaliști care pot ridica valoarea lotului.

Universitatea Craiova se ridica peste nivelul Ligii a 3-a. Este un club mare, care a scos jucători pentru echipa națională. Este un proiect serios, un proiect care beneficiază de un buget bun. Există un scop, un țel și un număr impresionant de suporteri. Avem în jur de două milioane de euro, un milion și jumătate de euro buget pentru Liga 2. Nu este o sumă mică, mai ales că ea provine din buzunarul unui singur om. Nu suntem beneficiarii încă, la nivelul Ligii a 2-a, a unor sume impresionante din drepturile TV. Sunt aproape insignifiante sumele provenite din drepturi TV la Liga a 2-a. Problema este că nu joacă banii”, spunea Marcel Pușcaș la ProSport LIVE.

Deocamdată, ”FC U Craiova” a anunțat doar câteva plecări. După ce inițial a făcut public faptul că nu mai prelungește înțelegerile jucătorilor Claudiu Dragu (atacant, 28 de ani) și Constantin Grecu (fundaș stânga, 31 de ani), ale căror contracte expiră în iunie, a reziliat înțelegerea cu încă doi jucători. Claudiu Chindriș (portar; 21 de ani) și Cornel Suciu (fundaș; 26 de ani), care nu vor mai continua nici ei la echipă în eșalonul secund.

Foto: FC Universitatea Craiova 1948

 

 

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 17 Jun. 2020, 10:29 Liga 3
Pe aceeași temă