Fără să poată efectua transferuri, Pandurii s-a reunit cu 23 de jucători. ”Trebuie să demonstrăm că putem promova și cu lotul actual”, și-a propus antrenorul Mario Găman

Autor: Mircea OGLINDOIU Publicat: 25 Jan. 2022, 10:34 Actualizat: 25 Jan. 2022, 10:34 Liga 3

La o săptămână după ce contracandidatele CSM Reșița și CSM Deva s-au reunit, Pandurii Târgu Jiu a sunat, luni, 24 ianuarie, adunarea.

La primul antrenament din 2022, antrenorul Mario Găman a avut la dispoziție 23 de jucători, toți din lotul cu care s-a abordat prima parte a campionatului, deoarece echipa gorjeană a primit, la începutul anului, interdicție de a efectua transferuri, inclusiv de a legitima jucători liberi de contract. Decizia FIFA a survenit în urma memoriilor depuse Steven Goma (francez, legitimat de vara trecută la Academica Clinceni), Ludovic Erhard (francez, legitimat în prezent la SC Mons Calpe, în Liga 1 din Gibraltar), Keinus Bunga (belgian legitimat la FC Wiltz ’71, în Liga 1 din Luxemburg) și Maurice Sylla (ivorian cu cetățenie franceză, fără echipă de 6 luni), care au denunțat Pandurii pentru neplata salariilor.

Mario Găman: ”Mai aveam nevoie de cinci-șase jucători cu experiență”

Chiar și în aceste condiții, echipa gorjeană nu renunță la ideea promovării. Lider autoritar este în Seria 7 este însă CSM Reșița (43 puncte), CSM Deva (31 puncte) ocupă poziția secundă, iar Pandurii (27 puncte) completează podiumul.

În ultimele trei etape ale sezonului regular, echipa din Târgu Jiu va întâlni Viitorul Șimian (acasă), CSM Jiul Petroșani (deplasare) și CSM Reșița (acasă).

”Din păcate, la ora actuală, nu putem face transferuri. Deja discutasem cu o serie de jucători și ajunsem la un acord, dar a trebuit să renunțăm la ei, atâta timp cât nu îi puteam legitima. Mai aveam nevoie de cinci-șase jucători cu experiență, dar în această situație trebuie să demonstrăm că se poate lucra și cu lotul actual. Am încredere în jucătorii noștri și trebuie să formăm o echipă greu de bătut, care să se lupte pentru atingerea obiectivului stabilit la începutul campionatului. Din discuțiile pe care le-am avut cu ei și cu conducerea noastră, nu va pleca nimeni în această iarnă”, a declarat antrenorul Mario Găman.

Echipa sa va disputa sâmbătă și primul amical al iernii, cu Universitatea Craiova 2. ”Am parafat, până acum, șase meciuri de verificare. Vom juca o dublă cu CSU Craiova 2, o dublă cu Filiași, cu Viitorul Dăești și cu Gilortul Târgu Cărbunești. Mi-aș mai dori încă două partide, sper să ne ajute și vremea, terenurile, pentru că în perioada de iarnă este mai greu să dispuți un joc în condiții normale. Primul meci va avea loc sâmbătă, pe 29 ianuarie, cu satelitul Universității. În funcție de vreme, vom vedea dacă vom juca la Târgu Jiu sau Craiova”, a precizat Găman.

Belgianul Sean Aerts a lipsit de la reunirea lotului

La primul antrenament din 2022, Pandurii i-a avut la dispoziție pe Alexandru Opriţa, Cătălin Iovicin, Ionuţ Buţă – Marian Pleaşcă, Bebeto Lupuleţ, Adrian Tănăsoiu, Andrei Truşescu, Robert Petre, Cătălin Afrim, Horaţiu Peia, Marian Habet, Ovidiu Rasoveanu, Antonio Dumitrescu, Mihai Stancu, David Savu, Robert – Andy Stancu, Andrei Nichifor – Georgescu, Cristian Moldovan, Alberto Suently (Curacao), Jorgen Almeida Gomes (Capul Verde), Eric Izquierdo (Andorra), Alfred Mensah (Ghana) şi Tyrese Duijker (Olanda), în timp ce Sean Aerts (Belgia), Peniel Obeng (Ghana) și Luchenthly Vrutal (Curacao) încă n-au revenit în România.

Carlos Corduneanu şi Raul Cojocaru au absentat și ei din cauza unor probleme medicale.

Foto: Pandurii Târgu Jiu

Autor: Mircea OGLINDOIU Publicat: 25 Jan. 2022, 10:34 Actualizat: 25 Jan. 2022, 10:34 Liga 3
Pe aceeași temă