Doliu la Sporting Roșiori! Antrenorul cu portarii al echipei din Liga 3 a murit. ”Era sufletul staff-ului nostru tehnic”

Marius ANGHEL 29 Jan. 2024, 13:42 Liga 3
Doliu la Sporting Roșiori! Antrenorul cu portarii al echipei din Liga 3 a murit. ”Era sufletul staff-ului nostru tehnic”

Este doliu la Sporting Roşiori, echipă clasată pe locul 6 în Seria a 6-a a Ligii 3 după primele 15 etape din actualul sezon regular.

Clubul teleormănean a transmis duminică, 28 ianuarie 2024, că unul dintre antrenorii săi, cel cu portarii, Eugen Crăciunescu, a încetat din viață.

A murit Eugen Crăciunescu, antrenorul de portari al echipei Sporting Roșiori

Clubul din Roșiorii de Vede a comunicat duminică, în memoria lui Eugen Crăciunescu, că a încetat din viață ”sufletul staff-ului nostru tehnic”. Astfel a fost descris antrenorul cu portarii în vârstă de 66 de ani.

”Dumnezeu să te Odihnească în Pace, Eugen Crăciunescu!
CS Sporting Roșiori 2008 este în doliu, după trecerea în neființă a celui ce a iubit atât de mult clubul nostru și a pregătit numeroase generații de fotbaliști, Eugen Crăciunescu, antrenor cu portarii și mai presus de acest lucru, sufletul staff-ului nostru tehnic.
Nea Eugen, un profesionist desăvârșit, punctul de echilibru al fiecărui staff tehnic, fost portar la Rapid București, a contribuit din plin la fiecare performanță a fotbalului roșiorean de după retragerea din cariera de fotbalist și la cariera tuturor portarilor pe care i-a pregătit pentru drumul lor în fotbal.
Conducerea administrativă, staff-ul tehnic și întreg colectivul de sportivi din cadrul CS Sporting Roșiori 2008, exprimă gânduri de sprijin și sincere condoleanțe familiei îndurerate! Drum lin către lumina veșnică!”, a informat Sporting Roșiori, echipă care îl are ca antrenor principal pe Cristian Negru.

CSM Alexandria și Cetatea Turnu Măgurele au transmis și ele mesaje de condoleanțe

Un mesaj de condoleanțe pentru Eugen Crăciunescu au avut și celelalte două cluburi din județul Teleorman active în Liga 2, respectiv Liga 3.

Iată ce a transmis CSM Alexandria, locul 19 în Liga 2:

”Doliu în fotbalul teleormănean! A murit Eugen Crăciunescu
Cunoscutul antrenor de la Sporting Roișiori, Eugen Crăciunescu, și-a pierdut viața, lăsând un mare gol în inimile iubitorilor de fotbal din județ.
Fost portar la Rapid București, Eugen Crăciunescu s-a dedicat totalmente, până în ultima clipă a vieții, fotbalului și pregătirii jucătorilor.
În aceste momente grele, suntem alături și transmitem condoleanțe clubului Sporting Roșiori, dar și familiei îndurerate.
Dumnezeu să-l aibă în grijă pe Eugen Crăciunescu!
Nu te vom uita niciodată nea Eugen!”

Mesajul echipei Cetatea Turnu Măgurele, locul 1 în Seria 6 din Liga 3:

”Dumnezeu să te odihnească, Eugen Crăciunescu!
CSM Cetatea Turnu Măgurele își exprimă regretul și profunda tristețe pentru trecerea în neființă a antrenorului cu portarii echipei CS Sporting Roșiori 2008.
Consiliul de Administrație, conducerea clubului, antrenorii și jucătorii CSM Cetatea Turnu Măgurele transmit sincere condoleanțe familiei îndoliate.”

Eugen Crăciunescu ar fi fost bătut violent în primăvară de unul dintre jucătorii echipei!

Despre Eugen Crăciunescu, Liga2.ro scria, în luna septembrie a anului 2023, într-unul din articolele episod despre Sporting Roșiori. Antrenorul cu portarii ar fi fost bătut violent de Orlando Preda, căpitanul echipei. Totul s-ar fi petrecut în primăvară, la o aniversare de naștere a lui Florin Cazan, plecat de la Sporting Roșiori în vară, și a fost povestit de Valentin Neaga într-un moment în care a fost dat afară de la echipă și acuzat că pariază.

Florin Cazan și-a făcut ziua, la final am mai rămas patru-cinci jucători. Tatăl lui Orlando Preda a decedat, iar el a băgat o piesă mai sentimentală, să zic așa, iar antrenorul cu portarii, care a rămas și el la petrecere, un om deosebit, de treabă, are 65 de ani, cu care ne permitem să facem glume, a spus în felul următor: «Băi, de ce ascultăm piesele astea? Suntem pe locul 2, ne simțim bine, e ziua lui Cazan, de ce ascultăm piesele astea?».

Atunci, când a auzit, Preda… că el e Satana, nu pot să îl numesc altfel, e Satana! Când a auzit, îmi cer scuze că reproduc exact cum a înjurat, a zis așa: «Crăciunescule, să-mi bag …. în morții tăi. Să-mi bag… de nu te bat». Noi eram de față, eu, Mitran, Ciortan, Cazan și Crăciunescu, eram de față. Domnul Crăciunescu i-a zis: «Băi, ce s-a întâmplat? Îmi cer scuze dacă te-am supărat».

Noi am încercat să îl calmăm, a zis că se potolește, dar după jumătate de oră iar a început să înjure în ultimul hal. Am stat trei ore, pe ceas, să îl potolim. S-a dus peste nea Eugen, l-a împins, l-a lovit. Într-un final, Cazan a zis că nu se mai bagă. A spus că îl sună pe președinte (n.r. – Paul Mara), președintele fiind atunci plecat într-un turneu cu prietenii, să joace fotbal.

A aflat ce s-a întâmplat președintele după ce i-a spus Cazan, iar apoi Preda l-a bătut pe nea Eugen, i-a dat cu pumnul, i-a dat cu piciorul, l-a dat cu capul de pat. Eu, personal, Neaga Valentin, am stat să strâng sângele până la 6 dimineața! Eu i-am dat prosop… l-a bătut în ultimul hal, a venit la antrenamente cu ochelari apoi, era umflat, era julit peste tot.

Noi am crezut că Preda va fi dat afară, clar, când tu bați un antrenor, mai ales că are 65 de ani. Nu ai cum să faci așa ceva față de un om de 65 de ani, poate să te înjure el, să îți dea el o palmă. Nu ai cum să faci așa ceva! Președintele clubului l-a primit în continuare pe Preda la antrenamente, nu s-a întâmplat nimic”, a fost afirmația șocantă făcută de Valentin Neaga pentru Liga2.ro!

La momentul respectiv, reportarul Liga2.ro a încercat să obțină un punct de vedere de la jucătorul Orlando Preda, președintele Paul Mara și antrenorul Eugen Crăciunescu, însă primul nu a dorit să comenteze, al doilea s-a scuzat că nu poate vorbi, a cerut să fie sunat altădată și apoi nu a mai răspuns apelurilor, iar Crăciunescu nu a răspuns la telefon.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sporting-rosiori-e-tot-mai-departe-de-play-off-19298166

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-l-a-imprumutat-pe-antonio-dumitru-la-acs-medias-19298336

https://liga2.prosport.ro/liga-3/a-renuntat-la-fotbal-pentru-jandarmerie-19298186

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cazul-sporting-rosiori-valentin-neaga-dezvaluiri-despre-echipa-19285497

Marius ANGHEL 29 Jan. 2024, 13:42 Liga 3
Pe aceeași temă