Dinamo a învins liderul

21 Mar. 2009, 09:55 Liga 3

Vineri, pe stadionul Romprim, s-a disputat derby-ul etapei a 16-a din prima serie a ligii a 4-a bucureștene, între Sportul Studențesc II și Dinamo III. Înaintea partidei, „studenții” ocupau primul loc în clasament, având două puncte avans față de Spic de Grâu și sperau să își consolideze poziția de lider. Însă, dinamoviștii s-au prezentat cu o formulă de echipă cu nume consacrate la echipa secundă a clubului din Ștefan cel Mare, dând o replică consistentă. Jocul a fost echilibrat pe parcursul celor 90 de minute, diferența fiind făcută în prima repriză în urma a două lovituri libere. Prima, de la 18 metri în zona centrală, a fost transformată în gol de Nae, în stilul lui Claudiu Niculescu, nelăsându-i nicio șansă portarului gazdelor. Însă, la cel de-al doilea gol, marcat de Dragomir, o parte din vină îi revine și lui Niculescu, goalkeeperul „studenților”, înlocuit la pauză cu Samoilă.

 

Tot la pauză, antrenorii Florin Motroc și Cezar Zamfir au decis să îl înlocuiască pe Petroianu cu Cioranu, iar la cinci minute de la reluarea jocului au fost forțați de accidentarea lui Păuna să mute din nou, trimițându-l în atac pe Truță. Repriza secundă a fost, ca și prima, săracă în ocazii de poartă. Singura situație clară pentru studenți de a reduce diferența s-a consemnat în minutul 48, când Petrișor Dedu a trimis o pasă lobată peste apărarea oaspeților, însă nici Păuna și nici Fărcășanu nu au reușit din 6 metri să trimită spre poarta lui Vlad. Roș-albii au trecut pe lângă majorarea avantajului la jumătatea reprizei, în două faze consecutive. Mai întâi mingea a fost deviată de apărarea studenților puțin pe lângă bară, iar în urma cornerului Samoilă a scos cu greu de sub transversală. Apoi, până la final, jocul s-a transformat într-unul de uzură, dinamoviștii, mulțumiți de rezultat, trăgând de timp de câte ori au avut ocazia.

 

Arbitrul Ionuț Coza a fost pe alocuri ezitant. Acesta a acordat dinamoviștiilor prea ușor lovituri libere din preajma careului gazdelor, lăsându-se în majoritatea cazurilor păcălit de simulări evidente, stârnind proteste din partea alb-negrilor și a celor aproximativ 100 de spectatori. Cu toate acestea, arbitrajul nu a influențat rezultatul final, în acest meci Dinamo III fiind echipa mai bună și dacă ar evolua în continuare în aceeași formulă ar putea emite pretenții la un loc în barajul pentru promovare în Liga a 3-a.

 

 

Sportul Studențesc II: Niculescu (’46 Samoilă) – Gâscă, Petroianu (’46 Cioranu), Stere, Chețan – Bănuță (’65 Sibianu), Marinuș, Târnăcop, Dedu – Fărcășanu, Păuna (’50 Truță)

 

Dinamo III: Vlad – Felix Awoa, Botea, Nae, Dragomir – Stănescu (’61 Kanda), Dragalina, Moise, Bădăuță (’90 Florea) – Kuzmanovic (’55 Andrei Alexandru), Mendy

21 Mar. 2009, 09:55 Liga 3
Pe aceeași temă