Derby arădean în apă, ”udat” și de arbitri și condimentat cu execuții rare, una direct din corner. Șoimii Lipova a trecut la scor de Gloria Lunca Teuz Cermei și a urcat pe podium

Călin MNERIE 06 Nov. 2021, 09:13 Liga 3

Precipitațiile abundente căzute la Arad în ultimele 24 de ore și-au pus amprenta pe esteticul ”ciocnirii” dintre cele mai vechi divizionare terțe arădene, Șoimii Lipova și Gloria Lunca Teuz Cermei.

Terenul din cartierul arădean Sânnicolau Mic, acolo unde lipovanii își desfășoară și în acest sezon meciurile de acasă, s-a transformat într-o orezărie pe multe dintre porțiunile sale și nici măcar intervenția unor angajați ai Primăriei Arad nu au îmbunătățit prea mult situația. Înarmați cu suflători… de frunze, cei de la Primărie au încercat să vânture apa, ”operațiune” ce a dus la amânarea startului partidei din cadrul etapei a 11-a a Ligii a 3-a (Seria a 8-a) cu 15 minute.

Lipova a revenit de la 0-1 și s-a impus cu 4-1 în fața Cermeiului

Fiindcă ambițiile erau mari de-o parte și de cealaltă, cei aproximativ 50 de spectatori situați în spatele gardului, în drum, nu s-au plictisit și, în cele din urmă, au și văzut cinci goluri, cel puțin două dintre ele fiind extrem de frumoase. Lipova avea să se impună cu scorul de 4-1, după ce oaspeții aveau 1-0 la pauză. Sergiu Popa a marcat direct din corner după numai 8 minute, iar Cermeiul a controlat fără prea mari emoții ostilitățile.

Un penalty îndelug contestat de cermeiani i-a readus pe ”șoimi” în joc, Kevin Trabalka fiind cel care a egalat de la punctual cu var după 55 de minute de joc. Gazdele au fost mai prezente în joc și în careul advers, dar derby-ul părea să se îndrepte spre o remiză. Doar că, în minutul 81, Bogdan Nicolescu s-a încumetat să tragă de la 35 de metri ușor lateral dreapta, mingea ducându-se direct în vinclu la colțul opus al porții lui Gârlea.

”Sămădăii” au cedat total, deși golul de 3-1 a venit ca urmare unei erori clare a arbitrului, care a dat ”indirectă” pentru pasă la portar, deși mingea fusese atinsă în drumul ei de un adversar. În fine, Trabalka a făcut ”dubla” din mijlocul careului (85), pentru ca în cel de-al patrulea minut de prelungire să vină și cireașa de pe tort. Simion a pasat pung, iar David Ciubăncan, fiul de 17 ani al lui Marius Ciubăncan (fost mijlocaș la UTA sau Sheriff Tiraspol), l-a bătut și el pe Gârlea cu un șut de la marginea careului.

 • Lipova: Iliescu (R. Buta 46) – Suslak (Gherman 90+3), Nicolescu, Polgar, Aldan – Brad (Ban 46), Gavrilă (Simion 85), Salhi (Gherasim 90+1), Filimon – Ciubăncan, Trabalka
  Rezerve neutilizate: Hațegan, Bozian, Dolga, Stoin
  Antrenor: Flavius Sabău
 • Cermei: Gârlea – Stoianovici, R. Iuga, I. Pop, Ursoi – Țurcanu, Lazăr (Bercu 85) – Vlad, S. Popa (Mateucă 90), Piț (Șimăndan 81) – R. Popa
  Rezerve neutilizate: Creța – Maxim, Clipotă
  Antrenor: Flavius Moisă
 • Arbitri: Raul Bădărău (Hunedoara) – Sergiu Duma (Zalău), Ștefan Birjac (Păușa – Sălaj); Observatori: Zaharia Ciev, Dorin Micșa (ambii din Timișoara).

Flarius Sabău: ”Prin ambiție și pregătire fizică superioară”

Pentru Lipova a venit și a cincea victorie consecutivă și prezența pe podium, chiar înainte de un alt derby local, cel cu liderul Crișul Chișineu Criș.

”A fost un meci mai special, cu ambiții, orgolii, de aceea nu mi-aș fi dorit să fim toate echipele arădene într-o serie. Am câștigat acest meci de luptă prin ambiție și prin pregătirea fizică superioară. A fost greu să întoarcem Cermeiul, mai ales că pe un teren de genul acesta nu poți avea garanții. Era multă întâmplare, nu puteai fi sigur de nimic. La pauză, am încercat să le explic băieților două aspecte importante: presiunea pe careu cu mingi aruncate în careu din zona laterală și șuturile la poartă sau centrările șutate pe bara a doua. Când stai psihic bine, lucrurile se leagă și victoriile vin și ele. Urmează alt derby, cu liderul seriei, la Chișineu-Criș, o echipă foarte bine organizată, vrem să câștigăm, să o oprim. Vrem să demonstrăm că suntem mai buni, până acum se vede că a fost invers. Ne propunem să dominăm și să câștigăm jocul”, a spus, după 4-1 cu Cermeiul, Flavius Sabău, antrenorul ”șoimilor”.

Flavius Moisă: ”Penalty-ul acordat lor ne-a turnat plumb în picioare”

În schimb, Cermeiul nu mai bate pe nimeni de aproape două luni de zile și e în zona periculoasă a clasamentului.

”Am presupus că va fi un meci de luptă datorită stării vremii. Totuși, felicit echipa gazdă pentru efortul depus, pentru a asigura un teren cât mai aprope de starea normală. A reușit doar parțial, căci gazonul a influențat spectacolul fotbalistic. În schimb, angajamentul a fost prezent tot meciul, cu un plus pentru ei, cu toate că prima repriză a cam fost a noastră și mai puteam marca măcar un gol. După pauză, penalty-ul acordat loc ne-a turnat plumb în picioare, n-am mai reușit să ne remontăm, apoi un șut extraordinar în vinclu, urmat de o nebuloasă a arbitrajului la golul 3. În fine, în ultimul minut am luat gol după un offside, credem noi, poate că sunt subiectiv… Probabil luam gol și fără acel penalty, poate mai dădeam și noi, cert este că psihologic am rămas cu gândul în spate. Toate duelurile le-au câștigat ei, noi nu am mai fost reactivi. Din păcate s-au adunat înfrângerile, credeam să putem scoate mai mult. Sperăm să ne reorganizăm, să ne reechilibrăm psihologic, sportiv și fizic pentru meciul următor. În rest, nu mai e nimic de zis. Obiectivul este ca tinerii noștri să se bucure de fotbal. Și dacă intrăm în play-off și dacă terminăm în play-out, tot prin tinerii care mai prind naționala (n.r. – Ionuț Pop, fotbalist convocat la naționala Under 18) sau jucătorii dați la Liga 2-a (n.r. – Alex Sabău plecat de la Cermei la FC Brașov) trăim”, a punctat Flavius Moisă, tânărul tehnician al celor de la Gloria Lunca Teuz Cermei.

Sâmbăta viitoare, în Țara Sămădăilor ajunge Pobeda Star Bișnov, un adversar abordabil pe care Cermeiul nu are voie să-l mai ierte.

”Sămădăii” se consideră victimele arbitrajului, dar și lipovanii au nemulțumiri

Partida tur dintre cele două formații s-a încheiat nedecis, 0-0, prilej cu care cei de la Cermei au considerat că meritau un penalty în prelungirile meciului. Și astăzi, în special ”sămădii” i-au arătat cu degetul pe ”fluierași”, în special pe ”centralul” Bădărău și pe asistentul Birjac, acesta din urmă fiind cel care semnalizase infracțiunea de penalty în favoarea Lipovei.

”Portarul Gârlea mi-a spus că nu și-a atins adversarul la penalty, ca să nu mai vorbesc de lovitura liberă indirectă din care s-a născut golul trei al gazdelor. Când un adversar atinge balonul înainte ca portarul să o prindă în mâna nu are cum să mai fie indirectă. Pe de altă parte, trebuie să recunoaștem că erorile arbitrilor au venit și pe preisunea adversarului”, a afirmat Moisă.

”Cred că au fost erori de arbitraj de ambele părți, avem și noi de reclamat o lovire fără minge a lui Radu Popa, plus un atac pe zona laterală cu intensitate foarte mare din partea aceluiași jucător. Nu a lovit jucătorul, dar dacă el ciupea mingea se întâmpla ceva grav. Penalty-ul, zic eu, a fost corect acordat, portarul nu s-a mai putut opri din plonjon și l-a lovit pe Ciubăncan peste picioare”, afirmă și Sabău.

REZULTATELE etapei a 11-a și clasamentele Ligii 3

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-11-20-de-meciuri-au-loc-acum-in-continuare-sunt-cinci-echipe-invincibile-in-acest-sezon-19208698

https://liga2.prosport.ro/seria-1/protocolul-pentru-desfasurarea-competitiilor-in-timp-de-pandemie-simplificat-in-privinta-documentelor-medicale-situatia-in-care-frf-sau-lpf-trebuie-anuntate-si-avertismentul-transmis-de-razvan-burle-19208609

https://liga2.prosport.ro/seria-1/startul-meciului-poate-fi-intarziat-mai-nou-cu-maximum-30-de-minute-in-loc-de-15-frf-a-schimbat-regulamentul-pentru-a-sarit-in-ajutorul-cluburilor-care-intampina-probleme-cu-asigurarea-asistentei-19208589

Călin MNERIE 06 Nov. 2021, 09:13 Liga 3
Pe aceeași temă