Daniel Oprița îi ia tare pe cei de la Mostiștea Ulmu, după ce au anunțat că nu se prezintă la returul cu Steaua: ”Să nu vină. Ce, nu îi las eu? Putea să fie 6-2.” George Ogăraru e împăciuitor

Andreea VISU, Carmen MANDIȘ 08 May. 2021, 16:10 Liga 3

Daniel Oprița, antrenorul echipei Steaua, a declarat, după victoria cu 2-0 cu Mostiștea Ulmu, că nu înțelege supărarea adversarilor, care cer rejucarea meciului. Despre joc a vorbit și George Ogăraru, managerul clubului ”militar”.

Partida dintre Mostiștea Ulmu și Steaua București s-a disputat la Baza Sportivă Academia ”Ilie Nătase” (ex-Voința) din București, în cadrul manșei tur a primei etape a barajului de promovare în Liga 2, iar echipa lui Daniel Oprița s-a impus cu scorul de 2-0, după golurile marcate de către Adrian Ilie, în minutul 10, respectiv Emilian Pacionel, în minutul 47, dintr-un penalty inventat.

Daniel Oprița, după meciul tur al Stelei cu Mostiștea Ulmu: ”Au fost niște faze controversate, unele și împotriva noastră. Putea să fie și un 6-2 pentru noi”

La finalul, patronul celor de la Mostiștea Ulmu a făcut scandal din cauza arbitrajului lui Eduard Ioniță (Galați) și a amenințat că echipa nu se va prezenta la meciul din retur, însă Daniel Oprița le bate obrazul călărășenilor.

”Foarte bine. Nu mă interesează. Să nu vină. Ce, nu îi las eu? Nu le înțeleg supărarea, nici nu vreau să le-o înțeleg. Chiar au fost niște faze controversate, unele și împotriva noastră. Nu știu dacă în compensație. Am jucat și eu fotbal. Sunt niște faze la care dacă vezi reluările zici că nu l-ai atins. Dar tu care ești acolo… E o atingere poate mai ușoară și nu îți dai seama din reluări. Eu l-am chemat pe Pacionel să îl întreb dacă l-a atins. A zis că l-a atins. Se poate să fie și o greșeală. Asta este, ce să facem acum?

(n.r. – referitor la faptul că Lucian Acasandrei a fost eliminat după ce a primit un al doilea cartonaș galben, fără să știe când l-a primit pe primul) Dacă ei nu știu că au avut cartonaș galben, ce să mai vorbim despre fotbal? Eu ce să spun despre lucrul ăsta?

Mă așteptam să fie așa de dificil, să știți că se vede tracul la jucători, pentru că ei sunt singurii care au de pierdut în lupta asta. E presiunea mare pe ei și i-am simțit. Sper să se descătușeze, că nu e ușor. La barajul ăsta se poate întâmpla orice. Poți să pierzi un an de muncă în care ai terminat detașat pe locul 1.

Normal că toți așteaptă de la noi să jucăm ca Barcelona. E normal să spună asta (n.r. – antrenorul celor de la Ulmu a spus că Steaua nu i-a surprins cu nimic). Trebuie să fiu mai pragmatic, am un obiectiv, am ajuns aici și nu e loc acum de spectacol. Eu am încercat să nu riscăm nimic, să jucăm la rezultat, să luăm o opțiune de calificare încă din primul meci.

Nu e așa de ușor. Trebuie să fim atenți în continuare. Sunt de felicitat cei de la Ulmu, pentru că au încercat să joace, și-au dorit, dar eu spun că putea să fie și un 6-2 pentru noi”, a spus Daniel Oprița, la finalul partidei.

Meciul de fotbal dintre ACS Mostistea Ulmu–CSA Steaua, contand pentru mansa tur a semifinalei barajului pentru promovarea în Liga 2, desfasurat fara spectatori la Baza Sportiva Academia „Ilie Natase” (ex-Voința) din Bucuresti, sambata 08 mai 2021. © FOTO:George Ilinca/SPORT PICTURES

George Ogăraru, echilibrul de la CSA Steaua! Îi domolește pe Daniel Oprița și pe patronul celor de la Ulmu: ”Am încercat să îi liniștesc! Fair ar fi să se prezinte la retur”

George Ogăraru, managerul CSA Steaua, a vorbit după jocul cu Mostiștea Ulmu și a dezvăluit ce a discutat cu adversarii, după fluierul de final.

Deși Daniel Oprița a avut un discurs mai dur la adresa adversarilor, Ogăraru a dat, ca întotdeauna, dovadă de echilibru și a dezvăluit că a încercat să îi tempereze, după meci, și pe cei de la Mostiștea Ulmu, cărora le-a transmis să nu ia în calcul varianta de neprezentare la meciul-retur.

”Sunt frustrați că au pierdut meciul, am vorbit puțin pe tema arbitrajului, a penalty-ului controversat. Am încercat să îi liniștesc puțin și să le spun că le înțeleg frustrarea. Atunci când ai pierdut un meci, bineînțeles că nu ai cum să fii altfel decât supărat. Este totuși o muncă a lor de un sezon întreg, sunt în meciul de baraj și erau frustrați de decizia arbitrului la penalty.

(n.r. – despre faptul că Ulmu a amenințat că nu se prezintă la retur) Asta am și discutat cu ei. E un baraj tur-retur și cred că fair și din respect pentru competiție și adversar este să joace ambele meciuri. Și nouă ni s-a întâmplat să se greșească împotriva noastră. Asta nu înseamnă că am renunțat la a duce lupta până la capăt și la a fi prezenți în competiție.

Și dacă ne uităm la reluări nu știu ce putem să rezolvăm, pentru că nu ar trebui să fie limitat acest meci la acele două faze. Au fost mai multe acțiuni, ocazii de ambele porți. A fost un meci disputat.

Mai este un meci retur, apoi o finală de play-off. Mai sunt trei meciuri importante pe care trebuie să le tranșăm. Nu putem să vorbim acum despre o calificare 100 la sută”, a spus George Ogăraru, la finalul partidei.

Meciul retur dintre Steaua și Mostiștea Ulmu are loc peste o săptămână, în Ghencea. Câștigătoarea acestui baraj se va califica apoi în al doilea baraj, cel decisiv de promovare în Liga 2, unde va întâlni câștigătoare dintre CS Afumați și FCSB 2.

Foto: Carmen Mandiș (ProSport) și George Ilinca (Sport Pictures)

CITEȘTE și:

Andreea VISU, Carmen MANDIȘ 08 May. 2021, 16:10 Liga 3
Pe aceeași temă