Dacia Unirea Brăila, cea mai slabă echipă din Liga 3! Au venit investitori străini, dar situația aduce aminte de ce s-a întâmplat la Dinamo. Înfrângeri umilitoare și în 2023 și un total de 75 de goluri primite înainte de play-out

Andrei PASCU 28 Mar. 2023, 17:16 Liga 3
Dacia Unirea Brăila, cea mai slabă echipă din Liga 3! Au venit investitori străini, dar situația aduce aminte de ce s-a întâmplat la Dinamo. Înfrângeri umilitoare și în 2023 și un total de 75 de goluri primite înainte de play-out

Dacia Unirea Brăila este echipa cu cel mai slab punctaj la finalul sezonului regular de Liga 3, fiind pe ultimul loc în Seria 2. A adunat numai două puncte, cele mai puține din toate cele 10 serii, celelalte ultime clasate fiind peste formația din Brăila la acest capitol.

Dacia Unirea Brăila, cea mai slabă echipă din Liga 3! Degeaba au venit investitorii străini

La Dacia Unirea Brăila a demarat un proiect fotbalistic care, pe hârtie, părea unul promițător. Clubul are probleme după retrogradarea din Liga 2, dar era o urmă de speranță după anunțul făcut la finalul lunii octombrie anul trecut, după ce a fost preluat de oameni de afaceri din afara României.

Clubul a fost luat de oameni de afaceri din Italia și Argentina, care au adus în structurile de conducere persoane importante în fotbalul internațional, dar de atunci a acumulat un singur punct în Liga 3.

Dacă până în pauza de iarnă trecută nu se putea face mare lucru, în fereastra de transferuri s-au făcut câteva mișcări de trupe, venirea anumitor jucători, dar degeaba! În cele trei meciuri oficiale din 2023, Dacia Unirea Brăila a înregistrat trei eșecuri, fără diferențe în comparație cu partidele din 2022, înfrângeri rușinoase.

Pauza de iarnă nu a schimbat absolut deloc lucrurile la Dacia Unirea Brăila. Eșecuri rușinoase

A cedat cu 3-5 în primul meci din acest an, din etapa a 16-a a sezonului regular, cu Dinamo Bacău, după care a cedat și în fața Aerostar Bacău, 0-6, și Unirea Braniștea, scor 0-2.

Însă, mai sunt și alte probleme la Dacia Unirea Brăila, cu privire la faptul că directorul tehnic Gianluca Pavanello a plecat la altă echipă, un alt proiect, din afara României, la scurt timp după ce fusese numit în funcție.

În plus, existau discuții conform cărora antrenorul Joao Pinto va pleca la rândul său, pentru că jucătorii africani promiși în iarnă nu au mai venit, însă a decis să rămână și în condițiile ulterioare, pentru că i s-a garantat aducerea unor fotbaliști din Europa.

Până la urmă, portughezul a plecat de la echipă din cauza unor probleme medicale, situație ciudată, apărută peste noapte, tot la nu foarte mult timp după semnarea contractului cu Dacia Unirea Brăila. În acte, Pinto figurează ca încă antrenor, el anunțând că se va întoarce după ce își rezolvă problemele.

Dacia Unirea Brăila nu are de ce să spere la salvarea de la retrogradare

Dacă problemele financiare ar putea fi rezolvate, mai mult sau mai puțin la Dacia Unirea Brăila, în urma venirii investitorilor italieni și argentinieni de lunile trecute, deși nu se vede nimic schimbat la echipă din punct de vedere sportiv, e clar că mai e de rezolvat și problema din Liga 3, Dacia Unirea Brăila având doar două puncte în urma celor 18 etape scurse din campionatul regular al Seriei 2 din Liga 3.

În plus, a marcat doar opt goluri, a primit 75 și e la trei puncte de penultima clasată, locul 9, Voinţa Limpeziş.

În următorul meci, în prima rundă a play-out-ului Seriei 2 din Liga 3, Dacia Unirea Brăila va întâlni CSM Focşani, în deplasare.

Pe ansamblu, juniorii noștri au dat o replică bună, am văzut la ei ambiție și determinare. Așteptăm să vedem care va fi țintarul meciurilor din play-out”, a declarat ”antrenorul fizic” al Daciei Unirea Brăila din acest moment, Marian Samuilă, conform Obiectiv Vocea Brăilei, după eșecul cu Unirea Braniștea, scor 0-2, din ultima rundă a sezonului regular.

Foto: Obiectiv Vocea Brăilei și Dacia Unirea Brăila

 

 

 

 

Andrei PASCU 28 Mar. 2023, 17:16 Liga 3
Pe aceeași temă