CSM Focşani pregăteşte promovarea. Echipa antrenată de Alin Chiţa a fost în cantonament şi a efectuat opt transferuri: ”Sunt convins că lupta pentru Liga 2 va fi crâncenă”

Autor: Silviu MIHAI Publicat: 05 Aug. 2020, 23:59 Liga 3

Lupta la promovare din Seria 1 a Ligii 3 va rămâne rămâne la fel de aprinsă și în noua ediție de campionat. Pe lângă SC Oțelul Galați, Foresta Suceava și Știința Miroslava, la Liga 2 visează și CSM Focşani, echipa antrenată de piteşteanul Alin Chiţa.

De altfel, fostul fundaş s-a aflat la cârma echipei moldovene încă din sezonul trecut, iar întreruperea campionatului a găsit-o pe CSM Focşani pe locul 5, cu 30 de puncte după 16 etape (se jucase doar o etapă din retur), la 12 puncte de prima poziţie. Chiar dacă distanţa faţă de liderul Aerostar era de patru victorii, CSM se poate lăuda că în tur, a fost singura echipă care i-a învins pe băcăuani pe terenul lor, cu 1-0.

Acum, focşănenii au început tare după ce s-a permis reluarea antrenamentelor şi în momentul de faţă au deja efectuat un cantonament, perfectând totodată mai multe transferuri, chiar și din Liga 2.

9 zile a stat CSM Focșani la Govora

Pregătirea centralizată s-a desfăşurat timp de 9 zile la Govora, în judeţul Vâlcea, acolo unde antrenorul Alin Chiţa obişnuieşte să meară în cantonament cu echipele pe care le pregăteşte.

”Au condiții excelente de pregătire, hotel de 4 stele, iar zona este super, fiind ideală pentru pregătirea centralizată în care trebuie pus accentual pe factorul fizic, dar nu trebuie neglijate deloc nici antrenamentele tehnico-tactice”, a menţionat tehnicianul Focşaniului.

Joc amânat pentru a nu risca infectarea cu noul coronavirus

Rămânând la perioada de pregătire centralizată, Alin Chiţa a explicat cum a decurs aceasta: ”Am avut zilnic câte două antrenamente structurate diferit. Dimineața au fost alergări mixte, aerobe şi anaerobe, în pantă pentru putere musculară, iar după-masa alternam antrenamente la teren cu mingea pentru pregătirea tehnico-tactică, cu antrenamente de forţă. Am avut condiții foarte bune din toate punctele de vedere. Din păcate, n-am putut să dispută jocul programat iniţial cu o echipă de Liga a 4-a, pentru că adversarul nu avea testele efectuate (n.r. – de COVID-19) şi n-am vrut să riscăm.”

Principalul echipei din Focșani s-a declarat satisfăcut de modul cum a decurs cantonamentul: ”Am fost mulţumit de atitudinea băietilor pe întreaga perioadă. Au dus la bun sfârşit tot programul, cu toate că antrenamentele au fost destul de solicitante. La întoarcere jucatorii au avut două zile libere, iar de la începutul acestei săptămâni continuăm pregatirea pe plan local şi vom începeă seria meciurilor de pregătire.”

Încă trei săptămâni în care Chița vrea să pună ”la punct toată strategia pentru viitorul campionat”

Însă, ca prentru orice echipă de fotbal din România, şi pentru CSM Focşani există în momentul de faţă o problemă cu partidele de pregătire, pentru că nu toţi posibilii adversari, în special cei din eşaloanele inferioare, partenerii obişnuiţi ai formaţiilor de Liga 3 şi Liga 2, au posibilitatea să îţi facă testele COVID-19.

”O mare problemă o reprezintă testele COVID. Există posibilitatea ca o parte dintre meciuri să fie anulate din această cauză, pentru că adversarul nu le are făcute şi ştiindu-se faptul că nu este permis jocul de pregătire fără ca echipele să aibă testele efectuate. Sper să găsim cele mai bune soluţii şi să ne desfăşurăm activitatea fără probleme. Avem trei săptămâni de jocuri plus Cupa României, în tot acest timp trebuind să punem la punct toată strategia pentru viitorul campionat”, a declarat Alin Chiţa.

CSM Focșani are programate trei meciuri amicale în perioada următoare: cu FC Voluntari 2, (8 august, stadion Milcovul), cu SCM Gloria Buzău (11 august, stadion Milcovul) și cu FK Csikszereda (14 august, la Miercurea Ciuc).

Noul sezon de Liga 3 este programat să înceapă ca și cel de Liga 2, la 29 august.

Transferuri de la Rapid, Mediaş şi Metaloglobus

În pauza precompetiţională, dar şi după reluarea pregătirii de vară, CSM Focşani a lucrat serios şi la capitorul transferuri, fiind aduşi mai mulţi jucători, în special fotbalişti under.

”Avem şi câteva noutăţi în rândul jucătorilor şi e nevoie de omogenitate şi implicare pentru a forma un grup unit şi apt pentru performanţă. Sperăm ca timpul rămas până la începutul campionatului să ne dea posibilitatea să punem toate aceste aspecte la punct”, a mai spus antrenorul Alin Chița.

Printre jucătorii transferaţi în această vară de CSM Focşani se numără: Gabriel Preoteasa (Viitorul Pandurii – Liga 2), Lucian Sîncelean (Gaz Metan Medias – Liga 1, under 19), Valentin Ghenovici (Metaloglobus – Liga 2), Robert Geantă (Metaloglobus – Liga 2), Valentin Mihăiţă (Hușana Huşi – Liga 3, under 19), Cosmin Ilie (Rapid – Liga 2, under 19), Claudiu Maftei (Fotbal Comuna Recea – Liga 3), Răzvan Gorovei (Aerostar Bacău, Liga 3), Mihai Negoiţă (2002), Alin Dascălu (2002) și Dragoş Oprea (2003), aceștia trei fiind promovați din propria pepinieră.

Obiectivul lui Chița la Focșani: Liga 2

Obiectivul focşănenilor pentru următorul sezon este clar şi este cu bătaie lungă, banca tehnică a echipei dorindu-şi mai întâi să pună la punct jocul echipei şi apoi să promoveze.

”Vreau să formăm o echipă competitivă cu un joc care să aibă eficienţă etapă de etapă. Sunt convins că lupta pentru promovare va fi crâncenă şi cred că cine va avea continuitate în rezultate, un lot echilibrat atât numeric cât şi valoric va reuşi să promoveze. Nu vreau să vorbesc de alte echipe, prefer să mă focusez pe echipa mea, orientându-mă să găsesc soluţii pentru un lot eficient şi un joc care să creeze rezultate positive”, a mai spus Alin Chiţa.

Lotul CSM Focşani:

portari: Robert Geantă, Adrian Horvat, Ionuţ Apenciucesei;
fundaşi: Bogdan Panait, Claudiu Maftei, Robert Bratu, Ionuţ Săpunaru, Claudiu Juncănaru, Valentin Mihăiţă, Mihai Negoiţă, Daniel Munteanu;
mijlocaşi: Andrei Paizan, Cosmin Ilie, Ștefan Pădineanu, Mihai Stancu, Gabriel Preoteasa, Alin Dascălu, Ionuţ Manu, Lucian Sîncelean, Gorovei Răzvan;
atacanţi: Sergiu Jurj, Valentin Ghenovici, Alex Taciuc, Artiom Zabun, Dragoș Oprea

Autor: Silviu MIHAI Publicat: 05 Aug. 2020, 23:59 Liga 3
Pe aceeași temă