CSM Focşani abordează returul cu cinci noutăţi în lot. Echipa face cantonament la Govora şi dispută șapte amicale

Silviu MIHAI 17 Jan. 2021, 11:02 Liga 3

CSM Focșani, ocupanta locului 3 în Seria 2 din Liga 3 după primele 10 etape, şi-a reluat şi ea pregătirea de iarnă, antrenorul Alin Chiţa punând deja pe hârtie strategia pe care o va aborda în partea a doua a sezonului, pentru a ţine trena cu ocupantele primelor două locuri, Dacia Unirea Brăila şi SC Oţelul Galaţi.

Pentru focşăneni, vacanţa de iarnă a durat aproape două luni, iar la revenirea de după pauză s-au efectuat mai întâi testul COVID-19 şi vizita medicală, ambele fiind trecute cu bine de jucători, după care, spre finalul săptămânii, s-au început şi antrenamentele fizice (afară pe teren şi la sală) şi cele tehnico tactice (pe sintetic, la balon).

Următoarele două săptămâni sunt rezervate antrenamentelor pe plan local, dar sunt programate şi două meciuri amicale, unul cu o echipă de Liga 4 şi altul cu o echipă de Liga2.

CSM Focşani va merge şi în cantonament în această iarnă, începând cu 1 februarie, la Băile Govora (Vâlcea), acolo unde s-a efectuat pregătirea centralizată şi anul trecut.

5 plecări şi 5 veniri la CSM Focșani

După cele 11 zile de cantonament, antrenorul Alin Chiţa se va axa până la reluarea competiţiei pe punerea la punct a jocului echipei, fiind programate astfel alte cinci meciuri amicale.

În această pauză competiţională, CSM Focşani s-a despărţit şi de cinci fotbalişti: Munteanu, Ghenovici, Horvat, Mic, Maftei, Salaoru, însă la reluarea pregătirii alţi cinci s-au alăturat lotului, ajungând la înţelegeri cu conducerea clubului.

Au fost aduşi pentru întărirea lotului Andu Moisi (fundaș, Aerostar Bacău), Răzvan Dragomir (fundaș, CSM Alexandria), Sorin Strătilă (mijlocaș, Olimpic Cetate Răşnov), Cătălin Găină (fundaș, Academica Clinceni) și Alexandru Bodea (FCSB II).

Alin Chiță: ”Am suferit din cauza pandemiei!”

”Am revenit la antrenamente după o pauză de opt săptămâni, cu mult entuziasm, dorinţă şi multă încredere în forţele grupului, că putem să facem un retur bun pentru a putea ocupa una dintre cele două poziţii care duc la barajul pentru Liga a 2-a. Prima săptămână am alocat-o testelor COVID, vizitei medicale şi unor scurte antrenamente, urmând ca de pe 18 ianuarie să continuăm pregătirea pe plan local, timp de două săptămâni, plus două jocuri de pregătire, pe 23 ianuarie cu Petrolul 1995 (Liga 4) și pe 30 ianuarie cu Metaloglobus (Liga 2).

De pe 1 februarie mergem la Govora pentru 11 zile de cantonament pentru a ne încarca bateriile pentru returul campionatului, locația devenind familiară pentru echipa noastră. După pregătirea centralizată ne vom axa pe jocuri de amicale și antrenamente specifice pentru omogenitatea echipei.

Avem cinci jucători care s-au alăturat colectivului, Moisi, Strătilă, Găină, Bodea și Dragomir, dar și alți trei jucători în probe și dacăa prin calitățile pe care le posedă ne vor aduce beneficiu se vor alătura lotului. Am încredere că grupul pe care-l conduc a înțeles că prin muncă, unitate și determinare putem să ducem această echipă la Liga a 2-a. Am suferit în tur din cauza pandemiei, având mulți jucători infectați și neputând alinia în multe momente un unsprezece corespunzător.

În ceea ce privește jocul, nu am avut luciditate în ultima treime a terenului unde nu am găsit soluții mai bune de a pătrunde sau ajunge la finalizare. Defensiv am fost vulnerabili și n-am reusit să căștigăm meciuri pe care le-am condus, terminând trei partidela egalitate. Dar sunt convins că aceste lucruri ne-au întărit și acum echipa va avea altă atitudine iar jucătorii vor fi conștienți că pot face lucruri memorabile pentru ei, club și oraș!”, a declarat antrenorul Alin Chiţa.

Amicale pe care le dispută CSM Focșani:

23.01: CSM Focșani – Petrolul 1995
30.01: CSM Focșani – Metaloglobus
17.02: CSM Focșani – Metalul Buzău
20.02: CSM Focșani – Foresta Suceava
24.02: CSM Focșani – CS Tunari
27.02: CSM Focșani – FCSB 2
6.03: CSM Focșani – CSM Ceahlăul Piatra Neamț

Foto: CSM Focșani

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sc-otelul-si-a-conturat-programul-pregatirilor-pana-la-reluarea-ligii-3-galatenii-se-reunesc-pe-18-ianuarie-si-vor-disputa-cinci-meciuri-amicale-19164988

https://liga2.prosport.ro/liga-3/viitorul-2-si-a-reluat-pregatirile-cu-23-de-jucatori-inclusiv-doi-francezi-echipa-a-doua-a-academiei-hagi-are-stabilite-amicale-inclusiv-cu-trei-formatii-din-liga-2-19164657

Silviu MIHAI 17 Jan. 2021, 11:02 Liga 3
Pe aceeași temă