CSM Deva, la un pas de finala barajului de promovare în Liga 2 după deplasarea de la Șoimii Lipova

Călin MNERIE 24 May. 2023, 21:33 Liga 3
CSM Deva, la un pas de finala barajului de promovare în Liga 2 după deplasarea de la Șoimii Lipova

Una dintre semifinalele barajelor de promovare în Liga a 2-a le-a adus față în față pe Șoimii Lipova, vicecampioana Seriei a 8-a din Liga 3, și CSM Deva, cea mai bună echipă din Seria a 7-a.

Oaspeții s-au impus cu 1-0 la capătul unei partide dominate destul de clar și în care a avut probleme reale doar în minutele de prelungire, când arădenii au ratat două ocazii mari de egalare.

Fundașul Iordache a modificat tabela din fază fixă

Gazonul de pe cea mai nouă arenă din județul Arad a avut de suferit după ploile căzute în ultimele zile, iar calitatea fotbalului prestat nu a fost prea bună. Echipa mai bună în această primă manșă s-a văzut încă din secunda 15, când Bloj a pătruns în stânga, i-a așezat balonul lui Dănăilă în 6 metri, dar reluarea slabă a acestuia i-a rămas între picioare portarului Poiană.

Evenimentele s-au succedat rapid și în minutul 2 ambulanța se afla pe teren pentru a verifica starea lui Creciunesc, care și-a spart capul după duelul involuntar cu colegul Vișan. După 5 minute, fundașul lui Nanu a revenit pe gazon bandajat la cap.

Devenii au simțit că se poate, au pus presiune, iar șuturile necadrate ale lui Bedea și Iana au anunțat deschiderea scorului. În minutul 31, Stelea a centrat din corner și Alexandru Iordache a trimis cu capul în vinclul din stânga lui Poiană. Singura replică a ”șoimilor” până la pauză a venit de la Gravrilă, care a reluat din centrul careului cu stângul, dar Bădescu a reținut fără mari probleme de sub bară. Chiar dacă amfitrionii au mai echilibrat disputa în ultimul sfert de oră al primei părți, la cabine s-a intrat cu 0-1.

Meciul de la Lipova ”a luat foc” de abia în prelungiri

Pe un teren devenit noroios, Deva nu a avut prea multe probleme să gestioneze avantajul minim. Ba chiar au avut două-trei situații bune la buturile adverse, la șuturile lui Dănăilă (în blocajul lui Popa) și Popescu (respins de Poiană).

Spre final, ”centralul” Naidin a încins spiritele în tribune dându-le fault la aproape fiecare fază oaspeților, însă în minutul 90 a dictat o lovitură liberă de pe 16 metri și pentru lipovani. Jichici a tras puternic în transversală, mingea a fost recentrată în careu de Rusu, iar Popovici a reluat prea slab cu capul și Bădescu a respins.

Un minut mai târziu, CSM-ul a purtat o contră în superioritate numerică, Popescu a trimis slab doar în Buta, mingea i-a revenit, a așezat pentru Bedea, care a reluat mult peste poarta goală.

Asaltul timid al lipovanilor în cele 7 minute de prelungire nu a folosit la nimic și Deva se impune în prima manșă a barajului cu Lipova și are prima șansă la calificare după returul de sâmbătă (ora 17:30), de pe teren propriu. Învingătoarea dintre acestea va întâlni în finala pentru Liga 2 pe câștigătoarea dintre CSM Reșița și ACSO Filiaşi, care în manșa tur au remizatla Filiași, scor 2-2.

ȘOIMII LIPOVA – CSM DEVA 0-1

Alexandru Iordache 32′

Șoimii Lipova: I. Poiană (Buta 69′) – Petruț (D. Rusu 69′), P. Sabău, A. Popa (cpt.), Giosu – Dav. Pop (Al. Popovici 66′) – Andr. Gavrilă (Clej 46′), Susan, Pamfile (Jichici 46′), Bulza – Modan
Rezerve neutilizate: – Criștiu, Al. Nagy, Angheli, Chelea
Antrenor: Adrian Abrudean

CSM Deva: Bădescu – Vișan, Al. Iordache, D. Creciunesc, Doboș (cpt.) – Iana, Bedea, Fl. Stelea (Pencea 90+4′), Bloj – Al. I. Popescu, Dănăilă (Țoiu 84′)
Rezerve: Frumuzache – Chițimia, Branea, Mih. Neagoe, Maroșan, Rol. Kelemen, Opriș
Antrenor: Ștefan Nanu

Stadion: Orășenesc (Lipova – Arad). Arbitru central: Marius Naidin (Piteşti). Arbitri asistenți: Gheorghiță Bălan și Lucian Tănase (ambii din Piteşti). Arbitru de rezervă: Alexandru Nicolae Suvar (Sibiu). Observator de arbitri: Marian Salomir (Cluj-Napoca). Delegat de joc: Ovidiu Iosif Tâlvan (Sibiu).

Foto: Sport Arad

Călin MNERIE 24 May. 2023, 21:33 Liga 3
Pe aceeași temă