CS Afumaţi a simțit ”Cooperativa” la ultimele două meciuri jucate contra celor de la Mostiștea Ulmu și trage un semnal de alarmă către CCA. Coincidența remarcată de ilfoveni la cele două partide: ”Este inadmisibil”

Marius ANGHEL 30 Sep. 2020, 15:41 Liga 3

CS Afumați e consternată de modalitatea în care a fost observată și arbitrată la ultimele două meciuri în care a întâlnit echipa călărășeană Mostiștea Ulmu și se întreabă, prin antrenorul Cristian Vaida, dacă nu cumva ”Cooperativa” încă există la nivelul Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA). Ilfovenii au avut probleme de arbitraj atât la partida din sezonul trecut cu Ulmu, cât și în cea din noua ediție a Ligii 3. Interesant este că la ambele jocuri a fost delegat din partea CCA bucureșteanul Andrei Ioniță, care este observator de arbitri, asupra căruia Afumațiul are mari semne de întrebare asupra corectitudinii cu care își face meseria.

Andrei Ioniță, supervisor la CS Afumați – Mostiștea Ulmu 1-2, meci al cărui rezultat avea să facă rocada între cele două echipe în clasament, iar călărășenii să ajungă la barajul de promovare

În sezonul trecut, în singurul meci din retur desfășurat înainte de suspendarea și mai apoi ”înghețarea” competiției din cauza pandemiei, CS Afumați a primit vizita celor de la Mostiștea Ulmu, într-un moment în care avea două puncte peste călărășeni în clasament. Jocul a avut și un supervisor solicitat către CCA de către călărășeni, peste observatorul Mugurel Vădan. A fost delegat Andrei Ioniță, care, potrivit ilfovenilor, s-a prezentat la meci spunând «Sunt oficial de la Ulmu».

Pe teren, Mostiștea Ulmu s-a impus cu 2-1 și a trecut pe locul 2 în clasamentul Seriei a 2-a, însă nu după un meci fără faze controversate, în care Afumațiul a reclamat un gol valabil anulat și două penalty-uri neacordate de brigada condusă de Eduard Ioniță. Ulterior, sezonul avea să fie ”înghețat” și Mostiștea Ulmu să ajungă la barajul de promovare cu liderul Unirea Slobozia, în fața căruia a pierdut în ambele întâlniri.

  • CS Afumaţi – Mostiştea Ulmu 1-2
    07-03-2020, Liga 3, ediția 2019/2020, etapa 16, Seria 2 / Stadion: Comunal (Afumaţi – Ilfov);
    Arbitru: Eduard Ioniță (Galaţi); Asistenți: Ionuț Traian Neacșu (Bucureşti) și Marian Carson (Constanţa); Observatori: Mugurel Vădan (Bucureşti) și Laurenţiu Dumitru Nistor (Moreni); Supervisor: Andrei Ioniță (Bucureşti).
Eduard Ioniță a arbitraj meciul din sezonul trecut dintre CS Afumați și Mostiștea Ulmu, sub atenta supravechere a supervisorului Andrei Ioniță. Foto: Cătălin Nițu / ediția.eu

Andrei Ioniță, observator la Mostiștea Ulmu – CS Afumați 0-1, joc în care ilfovenii reclamă încă un gol valabil anulat și o fază în care arbitrul n-a sancționat o lovire cu cotul care a dus la spitalizarea jucătorului faultat

Repartizate în aceeași serie a Ligii 3 și în noua ediție de campionat, Moștiștea Ulmu și CS Afumați au picat să joace meciul tur în etapa a 3-a, la Călărași, acolo unde își dispută mai nou jocurile de acasă echipa finanțată de Vasile Târșolea și prezidată de Ioan Mironaș. Interesant a fost însă că la această partidă CCA l-a delegat ca observator de arbitri pe nimeni altul decât Andrei Ioniță, cel care fusese supervizor în precedentul joc dintre cele două echipe și care se numise singur în fața afumățenilor «Sunt oficial de la Ulmu».

Iar jocul a avut din nou probleme de arbitraj, lucru care i-a făcut pe cei de la CS Afumați să-și pună întrebări și să nu considere chiar obișnuită delegarea pentru a doua oară consecutiv a lui Andrei Ioniță. Ilfovenii, în opinia lor, au avut din nou gol anulat, cât și o fază în care jucătorul Vasile Ștefan s-a ales cu capul spart și cu patru copci, fără ca arbitrul Andrei Moroiță să dicteze măcar cartonaș galben pentru lovire cu cotul. Totul, sub privirile observatorului Ioniță.

De aceasta dată însă, CS Afumați a reușit să câștige cu 1-0, printr-un gol marcat de Mugurel Dedu în minutul 53.

  • Mostiştea Ulmu – CS Afumaţi 0-1
    26-09-2020, Liga 3, ediția 2020/2021, etapa 3, Seria 3 / Stadion: Complex Municipal Dunărea – Teren 1 ”Ion Comșa” (Călăraşi);
    Arbitru: Andrei Moroiță (Ploieşti); Asistenți: Constantin Pantilimonescu (Ploieşti) și Doru Nicolae Petre (Bucov – Prahova); Observatori: Andrei Ioniță (Bucureşti) și Viorel Leşeanu (Giurgiu).
Vasile Ștefan a fost făcut KO cu o lovitură de cot în arcadă. Jucătorul a fost umplut de sânge și a avut nevoie de patru copci pentru a-i fi ”sudată” tăietura. ”Agresorul” nu a primit nici măcar cartonaș galben de la arbitrul Andrei Moroiță, tot sub privirile observatorului Andrei Ioniță
Golul anulat Afumațiului în meciul de la Călărași cu Mostiștea Ulmu

Cristian Vaida: ”Este inadmisibil cum, după atâția ani de schimbări a mentalității și a obiceiurilor post-decembriste, încă te mai gândești dacă ar mai exista «Cooperativa»”

Iar după această a doua partidă cu Mostiștea Ulmu, CS Afumați, prin intermediul Liga2.ro, a decis să tragă ”un semnal de alarmă la adresa CCA vizavi de delegarea arbitrilor și a observatorului Andrei Ioniță” la meciurile în care joacă echipa.

”Este inadmisibil cum, după atâția ani de schimbări a mentalității și a obiceiurilor post-decembriste, încă te mai gândești dacă ar mai exista ”Cooperativa”. Mă duce cu gândul la ce este mai rău când vezi ce s-a întâmplat în două jocuri de campionat împotriva unei echipe Ulmu.

Unul, în singurul joc din returul sezonului trecut, înainte de pandemie, în care am pierdut pe teren propriu cu 1-2, cu arbitru Eduard Ioniță, am avut gol perfect valabil anulat și două penalty-uri neacordate. Supervisor a fost Andrei Ioniță, care s-a prezentat la stadion sub sloganul: «Sunt oficial de la Ulmu». Am pierdut poziția a doua a clasamentului și implicit barajul de promovare în Liga a 2-a după acel joc.

Urmează jocul din 26.09.2020, Ulmu – Afumați, în care observator de arbitri a fost numit același Andrei Ioniță și în care am avut gol perfect valabil la Adrian Popa și anulat, iar în minutul 35-40 a existat o fază în care lui Vasile Ștefan i s-a aplicat un cot în capul și s-a ales cu o plagă cu patru copci și a spat la spital până la 1:30 noaptea, fără nici măcar ca arbitrul să acorde un cartonaș galben, nici măcar după ce i-a văzut fața plină de sânge jucătorului.

Ce aș putea să cred, că încă mai există persoane în fotbal care se ocupă de alte lucruri în afară de performanță sportivă, sau este doar o pură coincidență de observator și arbitraj la cele două jocuri cu Ulmu?”, se întreabă antrenorul Afumațiului, Cristian Vaida.

  • Un club are posibilitatea legală de a solicita Comisiei Centrale a Arbitrilor un supervisor la un meci, în cazul în care are o suspiciune legată de corectitudinea observatorului sau arbitrilor delegați, iar raportul său va fi comparat cu celelalte. Acest supervisor poate fi solicitat atât de echipa gazdă, cât și de cea oaspete, în baza unui onorariu stabilit de CCA, iar prezența sa la stadion ar trebui să fie, în mod normal, neobservată.
Marius ANGHEL 30 Sep. 2020, 15:41 Liga 3
Pe aceeași temă