Cazul „UTA” a schimbat baremul: acesta se va plăti înainte de meci

Mihai Andries 22 Aug. 2014, 09:40 Liga 3
Cazul

În ultimele sezoane, au existat mereu cazuri de echipe care nu au achitat baremul de arbitraj și/sau cel al observatorului, context în care s-a ajuns la neprogramarea în campionat sau chiar și excluderea ca urmare a două neprogramări. Cel mai recent caz a fost cel al clubului UTA, care nu a terminat ediția trecută de campionat, fiind exclus cu câteva etape înainte de final, din cauza baremurilor neachitate. Excluderea a avut ca efect secundar și dispariția clubului arădean, însă fotbalul va continua să trăiască prin nou promovata UTA Bătrâna Doamnă

Dacă nu se achită baremul, meciul nu se dispută

După această experiență nefericită, federația a decis după consultări cu reprezentanții cluburilor de Liga 2 și 3 în Comitetul Executiv, ca în sezonul 2014-2015 să se producă o schimbare majoră. astfel, baremul va trebui achitat cash, înainte de începerea partidei. În caz contrar, centralul întâlnirii nu va da drumul la joc și meciul va fi pierdut la masa verde de către echipa organizatoare.

S-a renunțat la TVA

O altă modificare importantă a fost scoaterea TVA-ului, astfel că acum nu se vor mai plăti cei 24% aferenți. Mai trebuie spus că la finalul sezonului precedent, o serie de echipe nu își achitaseră ultimul barem, însă această situație s-a reglementat. Motiv pentru care secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian, a ținut să le mulțumească reprezentanților de cluburi din Liga 2 și 3 prezenți luni la țintar.

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ

Mihai Andries 22 Aug. 2014, 09:40 Liga 3
Pe aceeași temă