Bănel Nicoliță, într-o situație inedită: ”Ieșeam în cârje când eram accidentat, nu stăteam în casă”. Managerul-jucător al CS Făurei abia așteaptă să revină pe teren: ”În trei săptămâni sunt apt, joc la intensitate maximă în Liga 3”

Răzvan STÎNGĂ 31 Mar. 2020, 12:21 Liga 3
Bănel Nicoliță, într-o situație inedită: ”Ieșeam în cârje când eram accidentat, nu stăteam în casă”. Managerul-jucător al CS Făurei abia așteaptă să revină pe teren: ”În trei săptămâni sunt apt, joc la intensitate maximă în Liga 3”

Bănel Nicoliță (35 de ani) trece printr-o perioadă inedită odată cu instaurarea pandemiei de coronavirus în România. Managerul-jucător al echipei de Liga 3 CS Făurei a declarat că nu a întâlnit o astfel de situație, în care este nevoit să stea în casă, nici în momentele în care era accidentat. Totuși, fostul internațional este conștient că cetățenii trebuie să respecte recomandările autorităților, pentru ca situația neplăcută să dispară cât mai repede.

În momentul de față, spune mijlocașul, fotbalul nu mai este în prim-plan. Cea mai importantă este sănătatea. ”Nu am mai trecut niciodată printr-o astfel de situaţie. Nici măcar în perioadele în care am fost accidentat mai serios. Ieşeam în cârje şi tot nu stăteam în casă. Acum este o situaţie specială şi pentru binele nostru, al copiilor noştri, este bine să stăm în casă. Numai aşa putem să scăpăm de pandemia de coronavirus. Noi respectăm acest lucru.

Eu merg la cumpărături o dată pe săptămână la cel mai apropiat magazin pentru alimente. Nu merg la supermaket. În rest mă joc cu fetele, ne uităm la ştiri, mâncăm, apoi din nou ne uităm la ştiri. Să scăpăm cu bine, fotbalul rămâne pe locul al doilea. Staţi în casă este mesajul meu pentru români”, a declarat Bănel Nicoliță pentru Obiectiv Vocea Brăilei.

Bănel Nicoliță: ”În trei săptămâni sunt apt să joc un meci întreg la intensitatea maximă în Liga a 3-a”

Managerul-fotbalist de la CS Făurei nu se teme de faptul că va avea probleme din punct de vedere fizic. Anii de pregătire pe care i-a făcut de-a lungul carierei își vor spune cuvântul, iar revenirea va fi ușoară, mai ales că meciurile de la nivelul Ligii 3 nu se compară cu duelurile tari pe care le-a avut în cupele europene sau Franța.

Ani la rând am făcut tot felul de sacrificii. Nu fac niciun fel de antrenament şi nici nu-mi bat capul cu acest aspect al menţinerii într-o formă fizică bună. Caut să mănânc raţional, aşa cum o făceam şi în perioada în care activam în liga națională (n.r. – Liga 1). Iar când vom avea din nou voie să ne pregătim în colectiv, în trei săptămâni sunt apt să joc un meci întreg la intensitatea maximă în Liga a 3-a, a mai precizat fostul mijlocaș al echipei FCSB.

Nicoliță are 4 trofee în palmares. Pe toate le-a obținut cu FCSB

Bănel Nicoliță a jucat în cariera sa la echipele Dacia Unirea Brăila, FCSB, Poli AEK Timișoara, Saint Etienne, Nantes (ambele din Franța), Viitorul, ASA Târgu Mureș, Aris Limassol (Cipru) și CS Făurei. Pentru naționala României are 37 de meciuri și un gol.

Nicoliță are patru trofee în palmares, toate cu FCSB, numită Steaua în acea perioadă: două titluri în Liga 1 (2005 și 2006), o Cupă a României (2011) și o Supercupă a României (2007).

CS Făurei se află la mijlocul clasamentului în Seria 2 din Liga 3, pe locul 8 din 16 echipe. A acumulat 21 de puncte în primele 16 etape.

Răzvan STÎNGĂ 31 Mar. 2020, 12:21 Liga 3
Pe aceeași temă