Andrei Cristea, noul antrenor al unei echipe din Liga 3 care în ultimele două sezoane a jucat baraj de promovare în Liga 2

Marius ANGHEL 06 Dec. 2023, 17:05 Liga 3
Andrei Cristea, noul antrenor al unei echipe din Liga 3 care în ultimele două sezoane a jucat baraj de promovare în Liga 2

SC Popești Leordeni și-a numit un nou antrenor principal după ce înainte de ultimul meci oficial din 2023 s-a despărțit de Valentin Ivan, cel care a condus echipa în ultimii trei ani și cinci luni.

Alegerea clubului ilfovean este un nume cunoscut în fotbalul românesc, fostul atacant Andrei Cristea, aflat la început de carieră ca antrenor. Acesta a activat până acum ca antrenor la Poli Iași (interimar, Liga 1), ACSFC Dinamo București (Liga 4) și Înainte Modelu (Liga 3). La aceasta din urmă a fost ”principal” mai puțin de două luni în perioada de pregătire de vară a anului 2023.

Andrei Cristea, noul antrenor al SC Popești Leordeni

SC Popești Leordeni și-a încheiat meciurile oficiale din 2023 având la ultima partidă un cuplu de antrenori interimari, Cristian Popescu și Nicușor Dumitru, iar în săptămâna care a dat start vacanței de iarnă și-a numit noul antrenor principal.

Andrei Cristea a semnat un contract valabil pe un sezon și jumătate cu ilfovenii și are ca obiectiv, după cum anunță clubul, ”creșterea calității jocului prestat de echipă și promovarea tinerilor jucători, în special localnicii.”

Cristian Popescu și Nicușor Dumitru vor rămâne în stafful tehnic.

”Andrei Cristea – noul antrenor la SC Popești-Sport Club Popești-Leordeni
Fostul internațional român Andrei Cristea a semnat o înțelegere contractuală valabilă până la sfârșitul sezonului viitor, 2024-2025, cu SC Popești-Leordeni.
Atacantul cu peste 100 de goluri în prima ligă și cu 10 selecții la echipa națională a României sosește în vestiarul nostru cu ambiții profesionale, putere de muncă și entuziasm.
Andrei Cristea a jucat, de-a lungul carierei sale, la o serie de echipe din România și din străinătate: FCM Bacău, Steaua, Politehnica Timișoara, Politehnica Iași, Dinamo, Karslruhe (Germania), FC Brașov, Gabala (Azerbaidjan), Salernitana (Italia), Universitatea Craiova sau CS Mioveni.. Cristea a cucerit două titluri naționale, o Supercupă, fiind și golgeterul primei ligi.
Pe vremea când îmbrăca tricoul ieșenilor, într-un meci la Chiajna, a reușit golul cu numărul 100 în prima ligă. Debutul în antrenorat l-a făcut tot în Copou, ca antrenor-jucător, după care a mai trecut pe la FC Dinamo (n.r. – echipă din Liga 4 aparținând lui Nicolae Badea, a nu se confunda cu Dinamo din prima ligă sau cea a CS Dinamo, din Liga 3), iar ultimul club unde a antrenat a fost Înainte Modelu.
Obiectivele impuse pentru mandatul lui Andrei Cristea sunt strict calitative și se referă la creșterea calității jocului prestat de echipă și promovarea tinerilor jucători, în special localnicii.
Suntem coinvinși că, știindu-i profesionalismul, Andrei Cristea își va pune amprenta pe jocul echipei noastre. În staff-ul tehnic care îl are pe Andrei Cristea drept antrenor principal, secunzii vor fi Cristian Popescu și Nicușor Dumitru, cei care au conlucrat pentru ultima victorie a anului, 1-0 cu Flacăra Moreni.
Bun Venit Andrei în familia SC Popești-Leordeni!”, sună comunicatul clubului din Popești Leordeni.

Andrei Cristea a stat mai puțin de două luni la Înainte Modelu

În vârstă de 39 de ani, Andrei Cristea este la începutul carierei de antrenor. A condus pentru câteva meciuri, când încă era jucător activ, echipa Poli Iași, în prima ligă, apoi a antrenat ACSFC Dinamo, în Liga 4 București, în sezonul 2022-2023, alături de care a ratat calificarea în barajul de promovare în Liga 3.

În vara anului 2023, Cristea era prezentat la data de 19 iunie ca antrenor de Înainte Modelu, iar la data de 7 august, clubul din Liga 3 comunica încetarea comună a colaborării, înainte ca sezonul să înceapă.

Acum, la începutul pauzei de iarnă, Cristea preia o altă echipă din Liga 3, pe SC Popești Leordeni.

SC Popești Leordeni, pe locul 3 în Seria 4 a Ligii 3. În ultimele două sezoane a jucat în barajele de promovare în Liga 2

După 15 etape trecute din acest sezon regular al Ligii 3, SC Popești Leordeni ocupă locul 3 din 10 în Seria 4, cu 28 de puncte, fiind la șapte puncte sub liderul CS Dinamo și la patru sub CS Blejoi.

Echipa ilfoveană este poziționată la șapte puncte în fața trupei de pe locul 5, FC Pucioasa, cu trei etape rămase de disputat în primăvara anului 2024, astfel că este ca și calificată în play-off.

În sezonul regular, SC Popești Leordeni mai are meciuri doar cu contracandidate, cu CS Dinamo (deplasare), FC Pucioasa (acasă) și CS Blejoi (depladare). Campionatul Ligii 3 se reia în data de 8 martie 2024.

În ultimele două sezoane, SC Popești Leordeni a jucat baraje de promovare în Liga 2. În ediția 2021-2022 s-a oprit în faza semifinală, fiind învinsă în dublă manșă de Progresul Spartac (0-1 acasă și 1-1 în deplasare), iar în ediția 2022-2023 a trecut în semifinale de CS Afumați (2-1 acasă și 1-1 în deplasare), iar în finală a cedat în fața celor de la CS Tunari (2-1 acasă și 1-3 în deplasare).

Foto: SC Popești Leordeni

https://liga2.prosport.ro/liga-3/un-roman-a-marcat-golul-anului-in-cehia-19295440

https://liga2.prosport.ro/liga-3/minerul-ocna-dej-a-renuntat-la-16-jucatori-19295397

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sc-popesti-leordeni-a-reziliat-contractul-cu-antrenorul-valentin-ivan-19294551

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cetatea-turnu-magurele-a-renuntat-la-doi-jucatori-19294613

https://liga2.prosport.ro/liga-3/andrei-cristea-si-inainte-modelu-au-reziliat-contractul-19279348

Marius ANGHEL 06 Dec. 2023, 17:05 Liga 3
Pe aceeași temă