Alexandru Curtean vrea să pună Viitorul Șelimbăr pe ”harta fotbalului românesc”. Fostul mijlocaș de la Dinamo, gata de returul barajului de promovare în Liga 2 cu Măgura Cisnădie: ”Ar crea o emulație mare la nivelul comunității”

Andrei PASCU 28 May. 2021, 15:55 Liga 3
Alexandru Curtean vrea să pună Viitorul Șelimbăr pe ”harta fotbalului românesc”. Fostul mijlocaș de la Dinamo, gata de returul barajului de promovare în Liga 2 cu Măgura Cisnădie: ”Ar crea o emulație mare la nivelul comunității”

Viitorul Șelimbăr a obținut un avantaj important după meciul tur al barajului decisiv pentru promovarea în Liga 2. A câștigat cu 2-0 prima confruntare cu Măgura Cisnădie, în deplasare, iar acum, la retur, pornește cu prima șansă.

Mijlocașul Alexandru Curtean (34 de ani), unul dintre cei mai importanți jucători de la Viitorul Șelimbăr, a prefațat partida decisivă de sâmbătă și a promis că va pune echipa pe ”harta fotbalului românesc”.

Alexandru Curtean: ”Vrem să arătăm tuturor ceea ce suntem, pentru asta am muncit în ultimul an, an și jumătate” 

Cu o Cupă a României și cu o Supercupă a României în CV, ambele cu Dinamo, Curtean a ajuns la Șelimbăr în 2019, de la FC Hermannstadt. Acum poate reveni în fotbalul important, printr-o eventuală promovare în Liga 2, lucru pe care l-a și promis înaintea returului cu Măgura Cisnădie.

Punem comuna pe harta fotbalului! O promovare la Liga a 2-a ar crea o emulație și mai mare la nivelul comunității. Este ultimul meci! Ultimele 90 de minute! Asta am vorbit cu toții, cu conducerea, cu antrenorii. Nu e nimic diferit față de alt meci, suntem pregătiți, doar că acum e finalul acestui sezon competițional.

Avem un avantaj bun după meciul tur, dar nu dorim sa ținem cont de el. Vrem să arătăm tuturor ceea ce suntem, pentru asta am muncit în ultimul an, an și jumătate”, a declarat Alexandru Curtean pentru site-ul clubului din Sibiu, Viitorul Șelimbăr.

Alexandru Curtean nu este singurul jucător cu meciuri în Liga 1 de la Viitorul Șelimbăr. În lot se mai regăsesc fotbaliști precum Cosmin Vâtcă, Daniel Tătar sau Alexandru Neacșa.

Viitorul Șelimbăr în meciul tur cu Măgura Cisnădie:  Cosmin Vâtcă – George Monea, Ciprian Natea, Bogdan Vișa (cpt.), Daniel Tătar – Claudiu Giura, Raul Drugă – Alexandru Neacșa, Robert Moga, Andrei Roșu – Adrian Cîrstean
Rezerve: Tiberiu Matenciuc – Andrei Câmpean, Daniel Groza, Ioan Cîrloanță, Patrick Peter, Andrei Pașca, Cătălin Tineiu, Alexandru Curtean, Sebastian Ignat

Florin Maxim: ”Suntem pregătiți pentru promovare, dar nu de acum, de când am venit aici”

Florin Maxim, antrenorul echipei Viitorul Șelimbăr, a vorbit și el despre returul de sâmbătă și este convins că șansele formației sale sunt mai mari după rezultatul din tur, de aproximativ 60 la sută. Cu toate acestea, vrea ca jucătorii să fie concentrați, pentru a nu se produce o surpriză neplăcută, iar sibienii să mai continue pentru cel puțin un sezon în Liga 3.

Ne desparte un meci de ceea ce ne-am propus. Suntem pregătiți pentru asta, dar nu de acum, de când am venit aici pentru asta ne-am pregătit. Cum am spus și după meciul de la Chișineu Criș și o spun și acum, suntem 60 la sută favoriți. Nu tratez nici un meci superficial, iar băieții au înțeles asta de când ne-am întâlnit luni la antrenament.

Știm ce ne așteaptă, vom evolua împotriva unui adversar care nu are ce pierde și trebuie să fim foarte atenți”, a declarat Florin Maxim, antrenorul echipei Viitorul Șelimbăr.

În returul barajelor decisive pentru promovarea în Liga 2 mai au loc partidele: CS Afumași – Steaua (0-2 în tur), Corona Brașov – Vedița Colonești (2-1 în tur), SCM Zalău – Unirea Dej (0-0 în tur) și Dacia Unirea Brăila – SC Oțelul Gațai (1-1 în tur).

Foto: Viitorul Șelimbăr

 

 

Andrei PASCU 28 May. 2021, 15:55 Liga 3
Pe aceeași temă