Adrian Iencsi i se dedică fotbalului și în plină pandemie: ”Profit de timp să mai studiez ceva”. Când ar putea relua antrenamentele U Craiova 2

Răzvan STÎNGĂ 28 Mar. 2020, 16:08 Liga 3
Adrian Iencsi i se dedică fotbalului și în plină pandemie: ”Profit de timp să mai studiez ceva”. Când ar putea relua antrenamentele U Craiova 2

Adrian Iencsi (45 de ani), antrenorul echipei Universitatea Craiova 2, petrece pauza pricinuită de pandemia de COVID-19 acasă, cu familie, dar își face timp să învețe metode noi de lucru. Principalul echipei secunde a Universității vrea să implementeze ideile când se va relua campionatul.

Iencsi a vorbit cu conducerea despre reluarea antrenamentelor și s-a decis ca pauza să persiste până în a doua jumătate a lunii aprilie. În funcție de evoluția pandemiei în țară, aceasta ar putea să se prelungească.

Sunt alături de familie și mai facem și alte lucruri pe care în mod normal nu am fi avut timp să le facem. Nu prea mă uit la filme, pentru că îmi place să stau cu copiii. Avem jocuri, purtăm discuții, mai avem și școala asta online… În restul timpului prefer să mă uit pe laptop la altceva, tot legat de fotbal, de programul de antrenamente, metode de lucru. Am timp să studiez și alte lucruri pe care în mod normal nu aș fi avut timp să le fac. Profit de acest timp să mai studiez câte ceva.

Am vorbit (n.r. – cu conducerea). Nimeni nu poate spune când am putea să ne reluăm activitatea. S-a hotărât să se meargă acasă prima dată până pe 31 martie, după s-a prelungit pauza până pe 21 aprilie. Nu știu când o să intrăm din nou în iarbă. Totul depinde de ce urmează de la o zi la alta. Nu poți să-ți propui nimic. Cu toții așteptăm ca lucrurile să se îmbunătățească de la zi, la zi, legat de această pandemie de coronavirus, a declarat Iencsi pentru Gazeta de Sud.

Antrenorul a fost luat prin surprindere de decizia Federației Române de Fotbal de a suspenda campionatul. El și jucătorii se pregăteau pentru următurul meci din Liga 3.

”Eram pregătiți să susținem etapa a doua, îi întâlneam pe cei de la Bascov, mai erau două zile până la meci. În acea zi de joi au hotărât cei de la FRF și LPF să se întrerupă acea activitate. Urma să mai facem antrenamente până în acel weekend, pentru că nu știam exact care este situația. Imediat după antrenamentul de vineri, i-am anunțat pe grupul de whatsapp că până pe 31 martie se întrerupe activitatea.

 Le-am transmis să stea cât mai izolați și să-și facă acasă programul de antrenament. Le-am dat niște abdomene, flotări, extensii și ceva pentru picioare, cam ce poți să faci într-un spațiu restrâns, să-ți păstreze cât de cât tonusul. Acum mergem înainte cu bunul Dumnezeu și trăim cu speranța că o să fie din ce în ce mai bine”, a completat Adrian Iencsi.

Craiova, la zece puncte de primul loc 

Universitatea Craiova 2 se află pe locul 5 în Seria 3 a Ligii 3, cu 27 de puncte. După 16 etape disputate dintr-un total de 30, oltenii sunt la zece puncte de primul loc, ocupat de Progresul Spartac, care duce în Liga 2.

În acest an, echipa pregătită de Adrian Iencsi a jucat un singur meci, pe care l-a pierdut cu CS Balotești, cu 1-2.

Răzvan STÎNGĂ 28 Mar. 2020, 16:08 Liga 3
Pe aceeași temă