Adevăratul motiv pentru care FCSB nu își mai permite să trimită jucători de la prima echipă la cea de-a doua, pentru barajul de promovare în Liga 2

Andreea VISU 11 May. 2021, 18:32 Liga 3
Adevăratul motiv pentru care FCSB nu își mai permite să trimită jucători de la prima echipă la cea de-a doua, pentru barajul de promovare în Liga 2

Gigi Becali, finanțatorul clubului FCSB, a anunțat recent că nu va mai trimite jucători de la prima echipă la echipa secundă, pentru meciurile de baraj de promovare în Liga 2.

FCSB 2 a învins-o la limită pe CS Afumați, scor 1-0, în meciul tur din prima etapă a barajului de promovare în Liga 2. A marcat, în minutul 35, Alexandru Stan, jucător de primă ligă trimis să joace în Liga 3.

În cadrul acestei întâlniri au jucat fotbaliști precum Lucian Filip, Răzvan Oaidă, Alexandru Buziuc, Dragoș Nedelcu, Gabriel Simion, dar și juniori care au cochetat cu prima echipă, precum Adrian Niță și Andrei Istrate.

Oaidă și Buziuc au fost titulari pentru FCSB 2 în meciul cu CS Afumați, baraj pentru promovarea în Liga 2

Adevăratul motiv pentru care Gigi Becali nu mai trimite jucători de la prima echipă la FCSB 2

După remiza cu Academica Clinceni, scor 2-2, din etapa a șaptea a play-off-ului Ligii 1, Gigi Becali a anunțat că nu va mai trimite jucători la echipa secundă, pentru că nu mai vrea să riște să piardă campionatul.

La partida cu ilfovenii, pe banca de rezerve s-au aflat Simion, Nedelcu, Buziuc, Șerban, Oaidă, Istrate și Niță, după ce toți au jucat în meciul cu CS Afumați.

Din informațiile ProSport, returul dintre FCSB 2 și CS Afumați se va disputa duminică, 16 mai, de la ora 11:30, în aceeași zi în care echipa lui Toni Petrea are programat meciul din deplasare cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, de la ora 22:00.

Astfel, principalul motiv pentru care FCSB nu și-ar mai permite să trimită jucători la echipa secundă este dat de faptul că trebuie să aibă o bancă de rezerve completă și competitivă pentru meciul dificil cu Sepsi OSK, echipă care le-a învins și pe Universitatea Craiova, și pe CFR Cluj, dar și pe FCSB în turul play-off-ului.

Dacă va trece de CS Afumați, FCSB 2 va juca pentru un loc în Liga 2 cu învingătoarea meciului dintre Steaua și Mostiștea Ulmu, programat sâmbătă, 15 mai, de la ora 11:30. În tur, steliștii s-au impus cu scorul de 2-0.

Declarația lui Gigi Becali

Gigi Becali a pus această decizie pe seama faptului că nu mai vrea să o încurce el pe Steaua în drumul către promovare, ci lasă autoritățile să o facă.

”Am făcut cât mai putut. Mergem mai departe. Nedelcu, Oaidă, Buziuc nu vor mai fi la echipa a doua. Era un fel de revelație, de distracție să-i trimit acolo. Oricum, cei de la CSA Steaua vor fi opriți de lege, de bani, de legile sportului. Ei trebuie să licențieze sigla, nu poate nimeni s-o ia pe CSA. Nu o poate lua privatul. Trebuie să ceară 3.6 milioane pe an, cât au făcut ei evaluare. E adevărat, că mergem până la capăt. Nu mai risc. Oaidă și-a revenit, mi-a plăcut aseară (n.r în meciul cu Academica Clinceni, scor 2-2), a spus Gigi Becali, la Pro X.

Cum a arătat FCSB 2 în meciul tur cu CS Afumați:

FCSB 2: Ștefan Târnovanu – Alexandru Nicola, Dragoș Nedelcu, Lucian Filip (cpt.)(Cătălin Gogor 83′), Sorin Șerban (Alexandru Pantea 76′) – Răzvan Oaidă (Laurențiu Ardelean 76′), Gabriel Simion, Alexandru Stan – Adrian Niță, Alexandru Buziuc, Rareș Trif (Andrei Istrate 55′)
Rezerve neutilizate: Răzvan Udrea – Christian Tand, Alexandru Neacșu, Ciprian Timiș, Andrei Pandele
Antrenor: Bogdan Vintilă

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Andreea VISU 11 May. 2021, 18:32 Liga 3
Pe aceeași temă