ACS USV Iași are un nou antrenor principal. Obiectivul formației ieșene în primul sezon de Liga 3

Narcis POHOAȚĂ 15 Aug. 2024, 16:27 Liga 3

Promovată în premieră în Liga 3 în această vară, după barajul cu ACS Prosport Vârfu Câmpului, formația ACS USV Iași va avea un nou antrenor principal în viitorul sezon.

Conducerea Universității de Științele Vieții ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași l-a numit în funcție pe Romeo Butnaru (39 de ani), antrenor cu licență A la Liceul cu Program Sportiv Iași, noul ”principal” urmând să colaboreze în staff cu Eduard Sandu, antrenor-jucător în sezonul trecut.

Romeo Butnaru, noul antrenor al echipei ACS USV Iași

În vârstă de 39 de ani, Romeo Butnaru deține licență A și este profesor la LPS Iași, unde a antrenat în ultimii ani mai multe grupe de juniori.

Va fi prima experiență a acestuia la o echipă de seniori, dar Butnaru nu se sperie de noua postură și are încredere că va îndeplini obiectivul trasat de către conducere pentru următorul sezon al Ligii 3.

”Chiar dacă este prima experiență pentru mine ca antrenor principal la seniori, asta nu mă sperie. Am mai cochetat cu seniorii o scurtă perioadă la Miroslava, când echipa activa în Liga 2 și a rămas fără antrenor. Timp de o lună am asigurat interimatul atunci. Dar în rest am fost doar la juniori, la LPS Iași și coordonatorul centrului de Copii și Juniori la Miroslava. Emoții sunt, e firesc, dar eu sunt încrezător că ne vom îndeplini obiectivul, menținerea în Liga 3. Pentru o echipă nou-promovată, obiectivul este să evităm retrogradarea, dar noi ne dorim mai sus. Dacă vom reuși să formăm o echipă frumoasă și vom avea coeziune în lot, cu siguranță vom reuși mai mult. Nu știu dacă am un handicap prin faptul că nu am mai lucrat la seniori. Am găsit un grup foarte bun la ACS USV, sunt jucători cu experiență, au mai venit niște copii și încercăm să facem un mix bun. Perioada petrecută în cantonament a fost foarte utilă pentru noi, s-a creat o coeziune, vedem progrese de la o zi la alta”, a declarat Romeo Butnaru pentru Liga2.ro.

Prof. Univ. Dr. Vasile Stoleru, Prorector cu activitățile sociale la Universitatea de Științele Vieții ”Ion Ionescu de la Brad” Iași, a declarat că au fost mai multe variante de antrenor principal, inclusiv multe autopropuneri.

”Au fost mai multe discuții, am avut multe propuneri, dar și autopropuneri, iar în cele din urmă ne-am decis să-l numim în funcție pe Romeo Butnaru, un antrenor din valul tânăr, localnic, pe care noi îl știam. Dânsul a făcut și un Master la noi la USV și credem că se va adapta foarte bine la echipă. Merită să-i dăm șansa, să vedem ce poate dovedi”, a precizat Prof. Univ. Dr. Vasile Stoleru.

Victorie în primul meci amical pentru ACS USV Iași

După o săptămână petrecută în cantonament la Vatra Dornei, ACS USV Iași a disputat, miercuri, un prim meci amical la Iași, în compania juniorilor de la Liceul cu Program Sportiv. Echipa de Liga 3 s-a impus cu scorul de 4-1, prin golurile fiind marcate de Adrian Viorică (2), Darius Paraschiv și Codrin Safta.

Până la startul campionatului, ACS USV va mai disputa trei meciuri amicale cu colege de serie, toate în deplasare. Sâmbătă, 17 august, ieșenii vor întâlni Știința Miroslava, la Uricani, de la ora 11.00, iar săptămâna viitoare echipa lui Romeo Butnaru va juca la Fălticeni, cu Șomuz (miercuri, 21 august, ora 17.00) și la Vaslui, cu CSM (sâmbătă, 24 august, ora 10.30).

Adrian Ilie s-a despărțit de ACS USV Iași

Față de sezonul trecut, echipa ieșeană s-a despărțit de trei jucători mai importanți, Adrian Ilie (42 de ani, fost la Poli Iași, Poli Timișoara), Ionuț Furtună și Răzvan Danciu, dar au rămas pe poziții alți jucători experimentați, cum ar fi Alexandru Marin, Dănuț Tăcuțanu, Andrei Sărițanu și Eduard Sandu.

”Avem de la Poli Iași mai mulți jucători tineri, cum ar fi Dan Condurache, Bogdan Buchilă sau Octavian Ciobanu. De asemenea, am descoperit în mediul rural, la Belcești, un copil foarte talentat în vârstă de 16 ani, Ștefan Sârbu, pe care l-am cooptat în lot. Dintre jucătorii nou-veniți, cu experiență la nivelul acestui eșalon, i-aș aminti pe Mihai Asofiei, Adrian Viorică, Alexandru Taciuc sau Claudiu Donose. Sunt și jucători experimentați, dar și mulți tineri”, a punctat antrenorul Romeo Butnaru, care îi va avea în staff pe Eduard Sandu și Cornel Gorban.

Antrenorul Romeo Butnaru apreciază că în linii mari va aborda sezonul 2024-2025 al Ligii 3 cu următorul lot de jucători, până la start urmând să mai apară probabil unul-doi jucători noi: Safta Codrin, Tânăru Robert, Cuibuș Ștefan, Turcu Mario, Cucoș Tudor, Plop Tudor, Onofrei Andrei, Denis Șerban, Buchilă Bogdan, Ciobanu Octavian, Condurache Dan, Dumitrașcu Mateo, Diaconu David, Ureche Dimitrie, Privighitorița Cosmin, Leonard Alexandru, Taciuc Alexandru, Nechita Andrei, Sârbu Ștefan, Asofiei Mihai, Donose Claudiu, Viorică Adrian, Paraschiv Darius, Acatrinei Matei, Cotea Andrei, Țentea Alexandru, Tăcuțanu Dănuț, Izmană Alex, Sandu Eduard, Sărițanu Andrei, Marin Alexandru, Anton Cosmin.

Foto: Romeo Butnaru / ACS USV Iași

Narcis POHOAȚĂ 15 Aug. 2024, 16:27 Liga 3
Pe aceeași temă