ACS Mediaș așteaptă banii de la Consiliul Local. Suma trimisă către aprobare, mai mică decât finanțarea solicitată, dar tot una remarcabilă

Andrei PASCU 25 Mar. 2024, 16:02 Liga 3
ACS Mediaș așteaptă banii de la Consiliul Local. Suma trimisă către aprobare, mai mică decât finanțarea solicitată, dar tot una remarcabilă

ACS Mediaș este una din echipele-revelație din acest sezon al Ligii 3. A promovat vara trecută din Liga 4 și va lupta pentru accederea în Liga 2 în această stagiune 2023-2024, fiind pe locul 2 în Seria 9, la șase puncte de liderul Gloria Bistriţa Năsăud înainte de startul play-off-ului.

Va avea parte de un buget important pentru anul 2024, urmând să primească o sumă semnificativă de bani din partea Consiliului Local Mediaș.

ACS Mediaș așteaptă banii de la Consiliul Local Mediaș

ACS Mediaș s-a înscris pe ”Lista programelor sportive finanțate de la bugetul local al Municipiului Mediaș pentru structuri sportive de drept public și privat”. Face parte din programul ”Condiții de pregătire și participare la competiții pentru fotbalul medieșean”, solicitând o sumă de 2.375 milioane de lei (aproximativ 480.000 de euro).

Însă, autoritățile locale au trimis spre aprobarea consilierilor o sumă mai mică, de 2.1 milioane de lei (aproximativ 422.000 de euro). Bugetul total al programelor sportive este de 2.5 milioane de lei, iar inițiativa a fost trimisă spre adoptare cu un procent semnificativ pentru echipa din Liga 3, chiar dacă pe listă se mai regăsesc trei cluburi.

Clubul Sportiv Școlar Mediaș figurează cu 140.000 de lei în dreptul sumei propuse spre aprobare, la fel ca Club Sportiv Ippon Mediaș. Cei mai puțini bani sunt în dreptul Clubului Sportiv Sparta Mediaș, 120.000 de lei.

Clubul din Mediaș așteaptă implicarea cât mai multor privați

Cu câteva zile înainte de a fi trimisă spre aprobare suma propusă către ACS Mediaș, președintele clubului, Ionuț Buzean, afirma că așteaptă mai mult sprijin din partea investitorilor privați. A mulțumit autorităților locale pentru sprijin și celorlalți factori privați, dar își dorește, pentru ca ACS Mediaș să evolueze cât mai repede, un ajutor și mai mare.

A lăudat calificarea echipei în play-off-ul Ligii 3, la primul sezon după promovarea din Liga 4, dar a remarcat și care sunt problemele cu care se confruntă ACS Mediaș. Un detaliu este acela că nu poate juca meciurile de pe teren propriu pe Stadionul Gaz Metan, pe care evolua desființata Gaz Metan Mediaș, subiect despre care Liga2.ro a scris și înaintea derby-ului jucat în acest început de an, contra Gloria Bistrița Năsăud.

Inainte cu o etapa de incheierea sezonului regulat, echipa noastra si-a asigurat matematic locul 2 si implicit participarea in playoff.

Felicit stafful, jucatorii si toti cei care au fost implicati la aceasta minunata realizare. Multumesc suporterilor care sunt alaturi de noi la fiecare meci si fara aportul carora cu siguranta nu am fi fost aici.

Consider ca este un rezultat al muncii noastre si o certitudine ca la Medias se face fotbal. Tin sa multumesc pe aceasta cale Primariei Municipiului Medias, dl. Primar Gheorghe Roman si Consiliului Local, fara a caror sustinere, acest proiect nu ar fi prins aripi.

De asemenea apreciem eforturile si sustinerea pe care o avem din partea Companiei Romgaz, cat si din partea celorlalti sponsori: Ostenweg, Cantacuz Invest, Delicatese Medias, Aterm, etc.

Cand am pornit acest proiect am promis ca vom duce fotbalul mediesean acolo unde ii este locul in cel mai scurt timp.

Consider ca aceasta comunitate are nevoie de fotbal la cel mai inalt nivel. Pentru a sustine o astfel de activitate, in care niciun copil din cei 420 pe care ii avem nu platesc niciun fel de taxa, este nevoie de o finantare solida. De asemenea conditiile de pregatire sunt improprii sportului de performanta. Din pacate sustinerea de care dispunem in momentul de fata este sub asteptari. Astept toti factorii locali alaturi de echipa. Suntem angrenati in lupta care urmează din play-off, cu 3 echipe publice, toate resedinte de judet care au in spate primarii si CJ. Noi suntem singura echipa de drept privat, insa acest lucru nu ne sperie. Consider ca legislatia din cazul CSM-urilor trebuie sa fie aceeasi si la cluburile private. Echipele de drept public, CSM-urile, pot fi finantate in orice perioada a anului fiindu-le eligibile orice cheltuiala. Cele private din pacate pot primi finantare doar pe baza ghidului la inceput de an, iar nu toate cheltuielile pot fi decontate. Este o lege, un paradox care trebuie urgent modificat in conditiile in care echipele publice nu au drept de promovare in primul esalon in urma Normativelor UEFA.

Avem nevoie de cati mai multi sponsori privati, cu finantari solide alaturi de echipa noastra pentru a reusi cele propuse.

Speram in continuare sa se rezolve problema stadionului. Asteptam in continuare un raspuns afirmativ din partea Transgaz pentru cele solicitate.

Revenind la fotbal, avem un ultim joc foarte important in compania Unirii Ungheni, o echipa puternica cu multi jucatori care au evoluat pe prima scena fotbalistica a tarii. O eventuala victorie ne-ar consolida pozitia a doua din clasament. Noi suntem focusati pe orice joc sa il castigam si asa vom trata orice disputa indiferent de adversar si de situatie.

Sistemul playoff se va disputa in sistemul tur/retur/tur, iar noi asigurandu-ne locul 2 vom disputa 5 jocuri pe teren propriu. Sper dupa aceste 9 dispute sa ne clasam pe primele 2 pozitii iar visul nostru sa contiune.

Adversarii din playoff se vor cunoaste dupa ultima etapa de campionat care va fi sambata. Am incredere totala in echipa noastra.

Suntem un club cladit pe criterii clare dupa care ne ghidam: transparenta, integritate si performanta.

Acest lucru imi da toata increderea ca vom avea un cuvant greu de spus in lupta pentru primele locuri.

Repet, ceea ce am realizat in acest an si jumatate de la infintare sunt rezultate fantastice avand in vedere ce conditii am avut la dispozitie”, spunea Ionuț Buzean, într-o postare publicată de ACS Mediaș pe pagina de Facebook, la 19 martie, înainte de ultima etapă a sezonului regular din Liga 3.

Locul 2 în Seria 9 din Liga 3 pentru ACS Mediaș

ACS Mediaș este pe locul 2 în Seria 9 din Liga 3, cu 34 de puncte, la șase puncte de liderul Gloria Bistrița Năsăud, dar cu un punct peste locul 3, Unirea Ungheni. În cele 18 meciuri disputate în întrecerea regulară, ACS Mediaș a adunat 10 victorii, patru egaluri și patru eșecuri, având un golaveraj de 22 goluri marcate și 12 primite.

Practic, al treilea cel mai slab atac al seriei, dar cea mai bună apărare.

Foto: ACS Mediaș

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u18-remiza-in-amicalul-cu-norvegia-u18-19303978

https://liga2.prosport.ro/liga-3/afc-campulung-muscel-si-aro-muscelul-campulung-muscel-isi-schimba-antrenorul-19303968

https://liga2.prosport.ro/liga-3/progresul-pecica-a-ratat-sportiv-play-off-ul-ligii-3-dar-inca-spera-19303955

https://liga2.prosport.ro/nationale/esec-pentru-romania-u18-in-amicalul-contra-suedia-u18-0-1-in-spania-19303938

Andrei PASCU 25 Mar. 2024, 16:02 Liga 3
Pe aceeași temă