A fost sărbătoare la Pașcani, cu o asistență record pentru ultimii 30 de ani! Echipa din Liga 4 a rezistat aproape 70 de minute în fața Ceahlăului, dar s-a oprit în Play-off-ul Cupei României. ”E incredibil ce au realizat acești băieți”

Narcis POHOAȚĂ 29 Aug. 2024, 14:15 Cupa României

Meci de gală la Pașcani, miercuri seară, 28 august 2024! CSM, singura echipă din Liga 4 ajunsă în Play-off-ul Cupei României, a jucat cu divizionara secundă Ceahlăul Piatra Neamț pentru un loc în grupele competiției, în fața unei asistențe record pentru ultimele decenii, după cum spun ieșenii.

Aproximativ 2.000 de spectatori au luat loc în tribunele bătrânului stadion CFR, iar atmosfera a adus aminte de vremurile în care Pașcaniul juca în eșalonul secund. ”Nu am mai văzut așa ceva de prin anii 80-90”, au exclamat pășcănenii la final.

CSM Pașcani a rezistat aproape 70 de minute în fața Ceahlăului. A fost nevoie să intre ”piesele grele” pentru ca nemțenii să facă diferența

După ce a eliminat trei echipe de Liga 3, Știința Miroslava, Rapid Brodoc și Bucovina Rădăuți, CSM Pașcani nu a mai reușit minunea și cu Ceahlăul, formație din Liga 2, și s-a oprit în Play-off-ul Cupei României.

Nemțenii s-au impus cu 2-0, prin golurile marcate de Geani Crețu (69) și Carl Davordzie (88) și merg în premieră în faza grupelor, acolo unde Moldova va avea patru formații, Ceahlăul, Poli Iași, SC Oțelul Galați și FC Botoșani.

Echipa lui Răzvan Boroeanu merită însă toate aplauzele pentru parcursul de excepție reușit în acest sezon în Cupă.

Pășcănenii, fără cel mai experimentat om al lor, Marius Onofraș, team-manager la Poli Iași, care la acea oră avea meci la Concordia Chiajna, au depășit așteptările și cu Ceahlăul, echipă pe care au ținut-o în șah până aproape de minutul 70.

Carl Davordzie a făcut în cele din urmă diferența, pasând la primul gol pentru Geani Crețu, după un contraatac rapid și punctând pentru 2-0 pe final.

Răzvan Boroeanu: ”E incredibil ce au realizat acești băieți”

La final, antrenorul Răzvan Boroeanu și-a felicitat elevii pentru parcursul spectaculos în ”competiția KO”.

”E incredibil ce au realizat acești băeiți. În Liga a 4-a nu putem face atâtea antrenamente precum o echipă din Liga 2. Ce s-a întâmplat până acum este ceva extraordinar, am reușit să eliminăm trei echipe din Liga 3 marcând șapte goluri și primind doar unul. Iar astăzi am rezistat până în minutul 69. Băieții merită toate aplauzele, vrem ca la anul să ne bucuram de Liga a 3-a, să ieșim din zona asta a Ligii a 4-a”, a declarat Răzvan Boroeanu, care a ținut să mulțumească și publicului pentru atmosfera creată: ”Astăzi am văzut că suporterii noștri au trecut peste durerea retrogradărilor și a insucceselor din ultimii ani și au venit din nou lângă echipă. Acest lucru nu poate decât să ne bucure și să ne dea încredere pentru viitor. Acest lucru ne arată că munca pe care o facem pentru acest club este apreciată. Le mulțumim suporterilor pentru susținerea oferită la meciul cu Ceahlăul. Atâta timp cât vor fi lângă noi vom face lucruri foarte frumoase împreună și cu siguranță vom aduce fotbalul local la un nivel mult mai bun. Asemenea suporteri merită o echipă de cel puțin Liga a 3-a. A fost o prezență record în tribune, din anii 80 nu a mai fost o asemenea asistență la un joc al echipei locale.”

CSM Pașcani: Ursache – L. Apostol, Tomac, P. Ungureanu (cpt.), Enachi, Gab. Bordeianu, C. Cârjă, Codreanu, Hoțoi, Croitoriu, Amarii.
Rezerve: Gaiță – Dumea, Lipovanu, Capracea, Păuc, Șt. Damian, Garbatiuc.

CSM Pașcani a jucat șapte meciuri în Cupa României, în acest sezon

CSM Pașcani a terminat sezonul trecut pe locul 2 în Liga a 4-a Iași și a participat în faza națională a Cupei României fiindcă a câștigat faza județeană Iași a Cupei.

A fost ultima echipă rămasă în competiție dintre cele șapte câștigătoare din Faza Regională, unde CSM Pașcani a trecut cu 4-2 în deplasare de Viitorul Liteni (Suceava) și cu 5-2 acasă de ASC Comstar Vaslui (Vaslui), iar în finală a învins cu 5-0 Voința Ion Creangă (Neamț).

În Faza națională a trecut pe teren propriu de Știința Miroslava (Liga 3), 3-0 în Turul 1, Rapid Brodoc (Liga 3), 2-1 în Turul 2, și Bucovina Rădăuți (Liga 3), 2-0 în Turul 3.

În Play-off a picat să joace acasă cu Ceahlăul Piatra Neamț (Liga 2), în față căreia a cedat cu scorul de 0-2.

Foto și video: Răzvan Boroeanu

Narcis POHOAȚĂ 29 Aug. 2024, 14:15 Cupa României
Pe aceeași temă