Ultima repetiție dinaintea barajului pentru promovarea în Liga 3: Urban Titu a luat Cupa României în Dâmbovița și a obținut eventul! Țiți Dumitriu, prezent la finala de la Târgoviște

Bogdan ISTRATE 03 Jun. 2024, 01:11 Cupa României

Urban Titu a reușit eventul în fotbalul dâmbovițean, câștigând sâmbătă după-amiază și Cupa României – faza județeană, după triumful clar din Liga a 4-a.

La Târgoviște, pe stadionul ”Eugen Popescu”, în fața unui public numeros pentru acest nivel, aproximativ 2.000 de spectatori, Urban a dispus de Recolta Gura Șuții cu scorul de 3-0 (1-0), la capătul unui joc pe care l-a dominat autoritar.

”Am demonstrat că suntem cea mai bună echipă din județ. Bravo tuturor acestor băieți, cu un plus pentru căpitanul nostru, Ciprian Dicu, integralist în acest sezon”, a declarat, mulțumit, președintele celor de la Urban, Costin Mirescu.

Țiți Dumitriu, din partea FRF, la finala Cupei României pe Dâmbovița

Programat în aceeași zi cu finala Ligii Campionilor, de la Londra, meciul de la Târgoviște n-a putut atrage oaspeți din cadrul FRF, cu o singură excepție.

”Vom vedea ce reușim, cei mai mulți dintre cei pe care ne-am fi dorit să îi invităm la Târgoviște sunt la finala Ligii”, declara președintele AJF Dâmbovița, Ciprian Prisăcaru, înaintea acestui joc.

Până la urmă, pe ”Eugen Popescu” a ajuns Dumitru Dumitriu, acum membru în Comisia Tehnică a FRF.

”Cred că este cea mai frumoasă finală de cupă județeană la care am asistat în ultima vreme. Dacă mai antrenam pe undeva, luam câțiva jucători de aici. Îi felicit pe organizatori, să vină atâta lume la un meci între două echipe de județ…”, a vorbit Dumitriu la final.

Laude pentru stadionul renovat în patru ani

Oficialul FRF a vorbit și despre stadionul ”Eugen Popescu”, reconstruit de autoritățile locale în patru ani, cu costuri foarte ridicate pentru ceea ce a ieșit, aproximativ 20 de milioane de euro.

”Pentru fotbalul românesc, este foarte bun. Acum 60 de ani jucam aici, nu era nimic în locul acestei tribune noi. Orice echipă va veni să joace va avea stadionul plin. Este suficient pentru un oraș precum Târgoviștea”, a declarat Dumitriu.

De la redeschiderea din luna mai a anului trecut, stadionul s-a umplut însă doar de trei ori: la meciurile Chindiei cu FC Voluntari și cu Steaua, precum și la jocul naționalei U20 cu reprezentativa similată a Italiei. De fiecare dată, aproximativ 7.000 de spectatori au fost în tribune, singurele cifre exacte fiind furnizate de FRF, la meciurile U20.

Titu dă baraj cu Ișalnița

Pentru Urban Titu, laureata județului Dâmbovița, urmează barajul de promovare în Liga a 3-a cu Metropolitan Ișalnița, campioana din Dolj, pe 16 și 23 iunie.

Din 2016, nicio câștigătoare a Ligii a 4-a Dâmbovița nu a mai reușit să promoveze. ”Băieții vor avea primă pentru promovare, mă gândesc la 4000-5000 lei, pe care să îi împartă. Dar deocamdată nu am stabilit exact…”, a anunțat președintele clubului, Costin Mirescu, originar din Titu.

Urban Titu – Recolta Gura Șuții 3-0 (1-0)

Vlad (21), Stoica (80), Moțoi (90)

Urban Titu: Curiman – Dicu, Logofătu, Vlad, Vasilescu – Bucur, Vârtej, Verdeș, C. Șerban – Lițoiu, Manole
Rezerve: Toader, Manda, Istrate, Stoica, Răuță, Sima, Moțoi, Tudorache, A. Ilie
Antrenor: Marian Vătavu

Gura Șuții: Eftimie – Costache, Jipan, M. Mihai, Olteanu – Rășcanu, Ionescu – Păun, Spânu, Chiriac – I. Radu
Rezerve: Gârbovan – Mateescu, C. Dinu, Chițu, D. Popa, Arabolu, Stan, F. Dumitru
Antrenor: Marius Rotaru

Foto: Marius Tudor

Bogdan ISTRATE 03 Jun. 2024, 01:11 Cupa României
Pe aceeași temă