Unirea Slobozia s-a ridicat la nivelul unei echipe din SuperLiga. FC Hermannstadt s-a întrebuințat serios pentru calificarea în grupele Cupei României. Reacția lui Adrian Mihalcea și Marius Măldărășanu

Unirea Slobozia nu a fost deloc departe să facă surpriza în Play-off-ul Cupei României și să învingă FC Hermannstadt, să reușească o calificare în faza grupelor.

Partida, care s-a jucat la Slobozia, joi, a avut nevoie de reprizele adiționale pentru a se decide învingătoarea. La finalul celor 90 de minute a fost 2-2, dar în cele 30 de minute de prelungiri a mai marcat clubul din SuperLiga României de trei ori și s-a terminat 5-2!

Unirea Slobozia, eșec cu FC Hermannstadt în Play-off-ul Cupei României

Unirea Slobozia a început excelent partida și a condus cu 1-0 încă din start, încă din minutul 7, în urma reușitei lui Cosmin Bîrnoi. O lovitură a primit formația lui Adrian Mihalcea apoi, pentru că FC Hermannstadt a punctat în minutul 45, prin Ruben Fonseca.

În partea a doua, FC Hermannstadt, antrenată de Marius Măldărășanu, a marcat în minutul 61 pentru 2-1, în urma unui corner, prin fundașul Valerică Găman. Unirea Slobozia a presat pe final și a reușit să ducă partida în prelungiri în urma golului lui Florinel Ibrian, în minutul 89, tot în urma unei lovituri de colț.

Apoi, FC Hermannstadt a arătat mai bine, a demonstrat că este formația mai proaspătă și a mai marcat de trei ori! Ruben Fonseca a făcut 3-2 în minutul 104, iar ulterior și-au trecut numele pe lista marcatorilor și Silviu Balaure și Baba Alhassan, în minutele 112 și 117, ultimul din penalty.

  • Unirea Slobozia: Șt. Georgescu – Dorobanțu (M. Aioanei 105′), Ibrian (cpt.), Gab. Lazăr, Mih. Șandru, Șt. Pacionel (Ekollo 57′), Lemnaru, Dr. Lazăr (Atanase 63′), Afalna (Zukanovic 63′), Bîrnoi (Vlăsceanu 70′), Cojocari (Melniciuc 46′)
    Rezerve neutilizate: Ciupercă – I. Dinu, Coadă
  • FC Hermannstadt: Căbuz – Medina (Butean 106′), Găman, Antoche, K. Ciubotaru, Bărbuț (Jipa  79′), P. Petrescu (cpt.)(D. Paraschiv 60′), Murgia (Alhassan 70′), Biceanu (Mino Sota 70′), D. Iancu (Balaure 60′), Ruben Fonseca
    Rezerve neutilizate: Uțiu – Bejan, Bucuroiu

Adrian Mihalcea, mândru de jucători după eșecul în prelungiri cu FC Hermannstadt

Adrian Mihalcea, chiar dacă a trimis pe teren și anumiți fotbaliști care au jucat mai puțin în Liga 2, a fost mulțumit de evoluția echipei, de faptul că au dus până în prelungiri un club din SuperLiga României.

Cu toate acestea, a considerat că diferența de trei goluri, de la final, a fost una exagerată, dar se teme și de faptul că anumiți jucători vor fi obosiți în meciul următor, din Liga 2.

O echipă mică, noi, a făcut față unei echipe mai bune, de Liga 1. Din păcate, nu aveam nevoie de prelungiri! În economia meciurilor care urmează, nu aveam nevoie de prelungiri! Am căzut apoi, iar ei au învins. Scorul e mincinos, dar felicit echipa pentru atitudine, mulți dintre băieți nu au jucat în campionat, dar de acum vor fi soluții bune.

Am făcut un meci bun, atitudine bună, am și înscris, ceea ce mă face să fiu fericit. Acum, rămâne să readucem jucătorii la un nivel bun fizic. Sper să nu conteze mult, vom mai schimba din jucători, vom veni cu prospețime.

Ne-am ridicat la nivelul competiției, de acum vom vedea doar de Liga 2”, a spus Adrian Mihalcea pentru Liga2.ro.

Marius Măldărășanu a tremurat în partida de la Slobozia

De partea cealaltă, Marius Măldărășanu a recunoscut că se aștepta la un duel complicat, pentru că nu a reușit să mobilizeze vestiarul așa cum își dorea. Chiar dacă nivelul de valoare a fost evident, după cum a afirmat antrenorul, dorința de afirmare a Unirii Slobozia a dus partida în punctul prelungirilor.

La fel ca Adrian Mihalcea, Marius Măldărășanu se teme și el că jucătorii vor acuza timpul suplimentar petrecut pe teren în duelul cu Unirea Slobozia, în următoarele runde de SuperLiga României.

Specific Cupei României meciul. S-au întâlnit două echipe, de Liga 2 și Liga 1, și, oricât de mult vreau să îi motivez pe jucători, e greu. Era clar că diferența de valoare există, dar atitudinea echipei de nivel inferior poate compensa. Asta s-a întâmplat astăzi, din păcate la 2-1 am ratat ocazii bune, ne-am jucat cu ocaziile și, chiar dacă sunt bucuros că ne-am calificat, sunt supărat pe timpul petrecut pe teren.

Aceste 30 de minute în plus pot conta în viitor, în etapele următoare. Anumiți jucători au evoluat mai mult decât speram, dar până la urmă e calificare, am câștigat doi jucători, Ciobotaru și Ruben, pentru că au jucat mai mult și ne putem baza pe ei”, a spus Marius Măldărășanu pentru Liga2.ro.

Unirea Slobozia, pe podium în Liga 2

După patru etape în Liga 2, Unirea Slobozia are 8 puncte acumulate, la fel ca fosta echipă a lui Adrian Mihalcea, Gloria Buzău, pe care o devansează la golaveraj, 6-3 față de 4-2. Ocupă locul 3 și în etapa a 5-a va evolua în deplasare la Chindia Târgoviște, una dintre formațiile care țintesc promovarea și acum se află pe locul 8, cu 6 puncte.

Jocul va avea loc duminică, de la ora 11:00, la Târgoviște. În acest sezon de campionat, Unirea Slobozia nu a pierdut, având două victorii (1-0 cu CSM Reșița și 3-1 cu CS Tunari) și două egaluri (1-1 cu Viitorul Pandurii și 1-1 cu CS Mioveni).

Foto: Petronel Tudor / Info Ialomița

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/componenta-urnelor-valorice-pentru-grupele-cupei-romaniei-19283252

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/reactii-de-la-zalau-dupa-victoria-bomba-cu-prim-divizionara-poli-iasi-19283305

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/concluziile-lui-sorin-radoi-dupa-dumbravita-uta-0-1-la-arad-19283299

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ultimele-patru-meciuri-din-play-off-ul-cupei-romaniei-19283056

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/csc-dumbravita-eliminata-cu-greu-de-uta-in-cupa-romaniei-19283232

Pe aceeași temă