Unii au scăpat, „chinul” continuă pentru alții

Mihai Andries 18 Jul. 2014, 14:42 Cupa României
Unii au scăpat,**

Fără miză – așa s-a desfășurat partida dintre AFC Astra 2 și Conpet Ploiești, meci contând pentru faza întâi a Cupei României. Jocul programat inițial pe stadionul „Ionuț Trandafir” din Ciorani a fost mutat cu o zi înainte pe arena ploieșteană „Astra”, fapt care a dat bătăi de cap arbitrilor, care au făcut, degeaba, un drum spre comuna unde au evoluat astralii în sezonul precedent.

Cum situația echipei secunde a Astrei nu este clară, pentru disputa cu Conpet au evoluat juniorii A și B republicani ai formației, grupa antrenată de Bucurel Dârman. Nici de partea transportatorilor de țiței prin conducte lucrurile nu sunt tocmai „pe roz” , astfel că tehnicianul Nicu Lazăr a mizat pe câțiva titulari din stagiunea trecută, plus juniori din propria pepinieră. De asemenea, pe banca Conpetului s-a aflat și căpitanul din stagiunea trecută, Badea, care nu a dorit să evolueze în această întâlnire, pentru a nu „pierde” una dintre cele două echipe la care are voie să joace oficial într-un sezon.

În aceste condiții, nu a rezultat un meci tocmai reușit, chiar dacă tinerii prezenți pe gazon au încercat să arate tot ce știu ei mai bine. Scorul final a fost 1-0 pentru Conpet, marcatorul Cosmin Munteanu driblând tot ce a întâlnit în cale, după care a marcat, printr-un șut plasat, cu stângul de la 16 metri, în stânga lui Iordache (minutul 35). Până la singura reușită a întâlnirii, juniorii lui Dârman au semnat ocaziile de gol mai clare, dar lipsa de experiență a lui Bondilă, Saulea sau V. Gheorghe a făcut ca nu ei să modifice tabela de marcaj. La reluare, „astralii” au fost aproape de egalare, însă atacantul Saulea a trimis peste transversală din 6 metri, deși avea posibilitatea altei execuții (47). Și transportatorii de țiței prin conducte puteau marca în debutul actului secund, dar lovitura de cap a lui Georgescu a nimerit bara laterală (50), dintr-un corner venit din partea stângă. Deși juniorii Astrei au mai avut șansa golului prin Chiși (58 – șut peste poartă, din poziție de unu la unu cu portarul advers) și Cr. Stan (74 – a trimis slab din careul mic, din pasa venită de la Roman), meciul s-a încheiat cu rezultatul consemnat în min35. La prima vedere, ambele grupări au părut că nu au vrut să câștige acest joc, pentru a evita o cheltuială ulterioară nedorită.

Miza pe juniori

Așa cum afirmam anterior, cele două grupări au aliniat jucători aflați încă la vârsta majoratului. Pe lângă sportivii în vârstă de 17-18 ani, în lotul „astralilor” și-au făcut apariția și doi tineri de 15 ani, Pahonțu și Nedelcu, amândoi reușind să impresioneze puțina asistență prezentă la meci. De remarcat și prestația fundașului de bandă dreapta Roman, care a făcut tot ce a vrut pe partea dreaptă și pare a deveni un jucător „interesant”, chiar dacă a evoluat la câteva ore după ce aflase de decesul bunicii sale.
În schimb, majoritatea jucătorilor care au dus greul pentru Astra 2 Ciorani în stagiunea recent încheiată au fost prezenți la meci, dar au preferat să ia loc în tribune, așteptând clarificările privind statutul lor și echipa la care vor evolua stagiunea viitoare.

AFC Astra 2 – Conpet Ploiești 0-1 (0-1)
Stadion: „Astra”, Ploiești.Spectatori: circa 100.
A marcat: -/Munteanu (35).
Astra 2: Iordache – Roman, Baciu, Nicorescu, Mirea (46 M. Roberto) – V. Gheorghe, Pahonțu (46 C. Stan) – Saulea (cpt), V. Marin, Bondilă (46 Chiși) – A. Gheorghe (66 Nedelcu). Antrenor: Bucurel Dârman.
Conpet: Nedelcovici – Țugui, Georgescu, Savu, Cocoș – Munteanu (cpt), Herea – Modrișan, Ilie (66 Panait), Niculae (46 Drăgan) – Jipa (90 Nenciu). Antrenor: Nicu Lazăr.
Avertismente: V. Marin (43)/-.
Arbitri: Ovidiu Robu (Popești Leordeni) – Gabriel Boncz (Bragadiru) și Cristian Măndița (Tunari).
Jucătorul meciului: Cătălin Roman (AFC Astra 2).

Sursa: Ziarul Prahova

Mihai Andries 18 Jul. 2014, 14:42 Cupa României
Pe aceeași temă