Ripensia, ”sparring partner”-ul perfect pentru Dinamo, să depășească seria de șase eșecuri la rând. Sorin Colceag: ”Am arătat ca o echipă muncitoare, umilă, modestă, care știe să adune forțele”

Dinamo a obținut prima victorie după șase eșecuri la rând, în partida cu Ripensia, din 16-imile Cupei României. S-a deplasat la Timișoara și a câștigat cu 1-0, grație reușitei lui Cosmin Matei, din minutul 36. Antrenorul interimar al ”câinilor”, Sorin Colceag, a analizat primul succes al lui Dinamo, după o perioadă nefastă.

Sorin Colceag: ”O victorie foarte importantă, în primul rând pentru parcursul din Cupa României” 

Colceag, în ciuda faptului că echipa sa a întâlnit până la urmă o formație din Liga 2, a remarcat mai multe aspecte pozitive, în special determinarea jucătorilor. Simte că Dinamo se punte pe picioare încet-încet, fiind pregătit să ”predea” echipa următorului ”principal”, foarte probabil Mircea Rednic.

”O victorie foarte importantă, în primul rând pentru parcursul din Cupa României. În al doilea rând, pentru a ne recăpăta încrederea. Băieții au făcut tot ce au putut pentru victoria asta. Vreau să îi felicit. Încercăm să scoatem totul din toate meciurile, căutând să scoatem rezultate bune.

Avem jucători care nu au jucat o perioadă de timp, au venit fără pregătire, am mai avut și accidentări, iar acum trebuie să găsim cele mai bune soluții. Răuță are o contuzie, la momentul acesta nu știm cât de gravă e accidentarea, zilele următoare vom afla și sperăm să se refacă repede.

Încerc să văd lucrurile din altă perspectivă, din partea pozitivă, și dacă pun meciul trecut, cu Botoșani, arătăm niște muguri din care se poate face ceva. La meciul cu Botoșani am arătat ca o echipă agresivă, azi am arătat ca o echipă muncitoare, umilă, modestă, care știe să adune forțele. Să ne unească ca și grup, care învață să muncească. Am avut caracter în multe momente, există potențial”, a declarat Colceag la finalul partidei de pe Bega, la microfonul DigiSport.

Declarație de dragoste pentru suporteri

Dinamo a avut o galerie importantă la Timișoara, pentru o zi de joi. Sorin Colceag a punctat că doar fanii mai țin clubul în viață.

”Știm cu toții, clubul acesta la momentul acesta există doar datorită lor și noi le mulțumim pentru sprijinul lor pe care ni-l arată oriunde suntem. Ne bucură întotdeauna prezența lor și vrem să-i asigurăm că facem toate eforturile în condițiile pe care le avem în care a-i mulțumi”, a spus antrenorul lui Dinamo.

Sorin Colceag, pregătit să lase locul liber următorului ”principal” al lui Dinamo

În ceea ce privește discuțiile despre următorul antrenor principal al lui Dinamo, căruia îi va lăsa locul, Sorin Colceag a afirmat că știe care îi este locul și că este pregătit să cedeze poziția. A discutat cu conducerea și va încerca să pregătească bine formația din ”Ștefan cel Mare”, până la numire.

”Din perspectiva mea, de interimar, mă văd în postura de a face lucrurile mai bune de la meci la meci. Singurul obiectiv e să arătăm mai bine, în rest nu sunt deciziile mele, nu vreau decât să pregătesc următorul meci”, a mai declarat Sorin Colceag.

Dinamo în meciul cu Ripensia: Mih. Eșanu – Sorescu (cpt.), Șt. Popa (Dudea 87′), Ric. Grigore, Andr. Radu – Al. Răuță (G. Crețu 56′), Itu – Rob. Moldoveanu (Amzar 71′), C. Matei, Bani – Țîră (Neicuțescu 87′). Rezerve neutilizate: Iliev – Cl. Stan, Borcea, Măgureanu.

În Liga 1, Dinamo (locul 15 din 16, cu 6 puncte în 9 etape) are meci luni seara (ora 21:00), în deplasare la Universitatea Craiova (locul 9, 13 puncte).

Foto: Sebastian Tătaru și Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cosmin-matei-lasat-fara-aer-la-timisoara-dinamovistul-decisiv-cu-ripensia-a-trait-clipe-de-panica-pe-dan-paltinisanu-19202601

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ripensistii-ridica-din-umeri-dupa-infrangerea-cu-dinamo-cosmin-petruescu-suntem-o-echipa-in-plina-dezvoltare-19202592

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/fotbal-si-atmosfera-nu-bataie-da-video-fanii-echipelor-poli-si-dinamo-s-au-batut-inaintea-meciului-cainilor-cu-ripensia-din-cupa-romaniei-19202581

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/dinamo-se-califica-in-optimile-cupei-romaniei-dupa-o-victorie-in-semi-anonimat-cu-ripensia-in-injuraturile-bucurestenilor-pentru-banateni-19202520

https://liga2.prosport.ro/liga-3/inspirat-de-piturca-gaman-a-ingenunchiat-o-pe-uta-in-cupa-romaniei-cu-acso-filiasi-de-aia-este-frumos-fotbalul-sunt-meciuri-unde-poti-arata-ca-esti-o-echipa-pozitiva-19202451

https://liga2.prosport.ro/seria-1/probleme-mari-la-u-cluj-conducatorii-clubului-se-gandesc-la-intrarea-in-insolventa-daca-nu-gasesc-un-investitor-privat-exclusiv-19202507

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/laszlo-balint-anunta-excluderi-din-lot-dupa-rusinea-traita-de-uta-la-filiasi-eu-sunt-primul-responsabil-dar-jucatorii-au-si-ei-obligatii-nu-doar-drepturi-19202499

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/acso-filiasi-scrie-istorie-in-cupa-romaniei-elimina-echipe-din-ce-in-ce-mai-importante-si-a-pus-gand-rau-fcsb-ului-reactiile-sincere-ale-lui-ionut-tataru-si-viorel-vilcica-dupa-ce-au-trimis-uta-aca-19202493

Pe aceeași temă