Tinerețea a învins în derby-ul Timișoarei! Primăvaratica Ripensia s-a impus în fața tomnaticii Politehnica

Anda DELIU 23 Oct. 2021, 18:31 Liga 2

Calculele hârtiei s-au răsturnat în derby-ul Timișoarei, unde Ripensia s-a impus cu 3-1 pe ”Dan Păltinișanu” în fața gazdelor organizatoare de la Poli. Nu a fost deloc un meci deosebit, căci numărul ocaziilor a fost unul destul de redus.

Roș-galbenii au deschis scorul în minutul 3, din penalty, iar poliștii au egalat tot din penalty, în prima repriză, dar în a doua jumătate a meciului Valerii Macrițchii și Denis Golda au marcat golurile victoriei.

Ripensia a deschis scorul în primele minute din penalty

În ultimul weekend de dinainte de interzicerea accesului din nou a spectatorilor pe stadioane, cu o vreme bună pentru finalul de octombrie, timișorenii tot nu s-au simțit motivați să vină pe stadion, iar la derby-ul local au privit sub 1000 de oameni.

De data aceasta, ca excepție, galeria polistă a și cântat, ca exceptare de la protestul pentru restricțile impuse. Nici în teren nu s-a petrecut mare lucru. Ripensia a reușit să înceapă bine, iar din minutul 2, Ernest a obținut penalty, după ce Bocșan a intervenit asupra sa neglijent. Alexandru Piftor a executat de la punctul cu var și a înscris în minutul 3.

Egalarea a venit tot de la punctul cu var

Cu scorul deschis, Poli a continuat să aibă ocaziile mai importante. Bocșan a avut o reluare cu capul pe lângă buturi, iar Doru Andrei a prins un șut bun, din fața careului, dar mingea s-a dus pe lângă poartă. După ocazialui Andrei din minutul 18, jocul s-a stins, până peste 20 de minute mai târziu, Bîrnoi a obținut un penalty, după ce a fost agățat de Lalic în careu.

Daniel Benzar a marcat cu un șut perfect, și tot el a mai fost periculos pe finalul reprizei, când a trimis pe lângă poarta apărată de Rus.

Ambiția Ripensiei a triumfat

Repriza a doua a fost una și mai anemică din punct de vedere al jocului. Gerbi putea să aibă o ocazie bună în minutul 58, dar a trimis din poziție bună în plasa laterală. Ripensia a dovedit însă că a avut ambiție, iar după ce a trimis un atacant în teren în locul unui închizător, la înlocuirea lui Stoi cu Sokovic, imediat a marcat Valerii Macrițchii, cu un șut de la 30 de metri care l-a lăsat pe Murariu ”afiș”, în minutul 73.

În schimb, Croitoru a mutat ofensiv cu Hațegan în locul lui Lazăr când s-a văzut deja condus, adică prea târziu. Pe finalul prelungirilor, Golda a marcat și el, răsucind cuțitul în rana galeriei poliste.

POLITEHNICA TIMIȘOARA – RIPENSIA TIMIȘOARA 1-3

Daniel Benzar 39′ – penalty / Alexandru Piftor 3′ – penalty, Valerii Macrițchii 73′, Denis Golda 90+4′

Poli Timișoara: R. Murariu – Sofran, Bocșan, Scutaru (cpt.), Pamfile – R. Lazăr (Rob. Hațegan 85′), Ignea – D. Andrei, Bîrnoi (Zaluschi 68′), D. Benzar (Oct. Ursu 68′) – Gerbi
Rezerve neutilizate: G. Păduraru – Denis Radu, Moțiu, Rz. Prodan, S. Costea, Oanea
Antrenor: Nicolae Croitoru

Ripensia: I. Rus – Sturzu (Rob. Stoica 88′), Țieranu, Lalic (R. Rogac 88′), Val. Macrițchii – Vidrăsan, Stoi (cpt.)(Sokovic 71′), Andr. Macrițchii – Piftor, Ernest (Golda 57′), Mitrov (Gladun 88′)
Rezerve neutilizate: Mosoarcă – Mih. Ion, Rz. Morariu, Cr. Pădurariu
Preparator fizic: Iulian Muntean

Stadion: ”Dan Păltinișanu” (Timișoara – Timiș); Arbitru: Vladimir Andrei Nagy (Măhăceni – Alba); Asistenți: Ovidiu Timar (Oradea) și Daniel Ștefan Lar (Baia Mare); Rezervă: George Cătălin Roman (Timişoara); Observatori: Vasile Marc (Cluj-Napoca) și Daniel Sabou (Zalău).

Cu cele 13 puncte, Ripensia a urcat pe locul 10. Aceasta va juca în etapa a 12-a duminica următoare, de la ora 11:00, acasă, cu FC Buzău.

Alb-violeții au căzut pe locul 15, rămași cu 10 puncte. Poli va juca din nou joi seara, la ora 21:00, în optimile Cupei României, cu Rapid. În campionat, echipa lui Croitoru va evolua duminică, de la ora 13:00, la Unirea Dej.

Foto: Sebastian Tătaru și Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/derby-intre-echipele-timisorene-din-liga-2-poli-ripensia-se-joaca-de-la-ora-1500-ambele-echipe-sufera-in-acest-sezon-19206559

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-11-patru-meciuri-incep-de-la-ora-11-toate-echilibrate-fara-o-favorita-certa-19206508

Anda DELIU 23 Oct. 2021, 18:31 Liga 2
Pe aceeași temă