Pentru FC Buzău, povestea continuă în Cupa României! Echipa lui Cristian Pustai a trecut fără probleme de Metalul Buzău: ”Important este să ne impunem jocul şi să câştigăm”

Autor: Liga2.ro Publicat: 25 Aug. 2021, 16:51 Cupa României

După victoria de la Călăraşi, în campionat, 3-0 cu Dunărea, FC Buzău a câștigat și pe ”sinteticul” din Crâng, 3-1 cu echipa de Liga 3 Metalul Buzău, într-o partidă ce a contat pentru Faza a III-a a Cupei României.

Susţinută de pe margine de ”Peluza Crâng”, formaţia antrenată de Cristian Pustai şi-a arătat superioritatea atât prin jocul prestat, cât şi prin numărul de ocazii avute la poarta adversă. Cristian Ciobanu (foto principal) a schimbat tabela pentru prima dată în minutul 8, cu un şut la colţul scurt, iar Ciprian Petre (foto jos, în centru) a stabilit scorul pauzei de la punctul cu var, în minutul 41.

Chiar dacă gazdele au redus din diferenţă, tot din penalty, în minutul 57, prin Andrei Pavel, ”roş-albaştrii” au gestionat bine finalul jocului și au reuşit chiar să se desprindă, în ultimul minut al timpului regulamentar, prin Serge Ekollo.

Cristian Pustai, după victoria cu Metalul Buzău: ”Am ţinut să văd la lucru şi câţiva jucători care au avut mai puţine minute până acum”

Pentru FC Buzău, acesta a fost al doilea succes consecutiv obținut după înființarea din această primăvară și cesionarea locului în Liga 2 de la SCM Gloria Buzău. După două înfrângeri și o remiză, în campionat, trupa lui Cristian Pustai dă semne că a trecut peste începutul mai greu avut din cauza multiplelor schimbări efectuate înainte de începerea sezonului.

”Am controlat jocul şi victoria noastră consider că este meritată. Am ţinut să văd la lucru şi câţiva jucători care au avut mai puţine minute până acum, pentru a pregăti viitoarele confruntări, atât din campionat, cât şi din cupă. Cât despre această competiţie, nu am preferinţe în ceea ce priveşte viitorul adversar. Pentru noi important este să ne impunem jocul şi să câştigăm”, a declarat Cristian Pustai, la finalul partidei cu Metalul.

  • Meciul dintre Metalul Buzău și FC Buzău a fost al doilea oficial disputat pe terenul sintetic Metalul, modernizat în această vară în totalitate, atât la nivelul gazonului, cât și al tribunelor sau vestiarelor!

METALUL BUZĂU – FC BUZĂU 1-3

Andrei Pavel 58′ – penalty / Cristian Ciobanu 8′, Ciprian Petre 39′ – penalty, Serge Ekollo 90+1′

Metalul Buzău: R. Șerban – Ceaușu, Mihăeș, Al. Stănică, Ghe. Bălan, D. Stan, Tudorică, Zamfirescu, Atomei, A. Iacob (cpt.), Andr. Pavel
Rezerve: Rz. Popescu – Al. Sandu, P. Benga, Șt. Păun, S. Sava, C. Petre, Clătinici
Antrenor: Valentin Stan

FC Buzău: Cr. Avram – D. David, Wiktorski, Vîrtej, Tud. Oltean, Mondragon, A. Lopez, Cr. Ciobanu, Cip. Petre (cpt.), Dr. Lazăr, Chică-Roşă
Au mai intrat: Oteliţă, Gaitan, Al. Munteanu, Ekollo
Rezerve neutilizate: Horeboiu – C. Toma, Andronic, I. Neacșu, D. Rogac
Antrenor: Cristian Pustai

Stadion: Metalul (ex-Cornel Negoescu sintetic)(Buzău); Arbitru: Claudiu Marcu (Constanţa); Asistenți: Marian Carson (Constanţa) și Dorinel Colniceanu (Tulcea); Observator: Costel Petre (Constanţa).

În turul precedent al Cupei României, Metalul Buzău trecuse pe teren propriu cu 2-0 de CSM Râmnicu Sărat. Acum, echipa antrenată de Valentin Stan se va concentra doar pe campionatul Ligii 3, unde debutează vineri, de la ora 18:00, cu un meci acasă, cu nou-promovata Dinamo Bacău.

De partea cealaltă, FC Buzău va juca următorul meci în campionatul Ligii 2, sâmbătă, de la ora 11:00, acasă, cu Unirea Constanța, în cadrul etapei a 5-a. Accesul în tribunele stadionului Gloria se face prin achiziţionarea unui bilet (10 lei – intrare generală) de la cele două case (poarta Crâng şi poarta Electrica), în ziua meciului, începând cu ora 08.30, sau cumpărândule online de AICI.

Articol scris de Gabriel Cernat
Foto: Aurelian Trifan

Autor: Liga2.ro Publicat: 25 Aug. 2021, 16:51 Cupa României
Pe aceeași temă