Ce meci, ce victorie, ce calificare! CSM Unirea Alba Iulia, în grupele Cupei României după ce a învins FCU Craiova. Alexandru Pelici vrea cei mai ”grei” adversari de acum: ”Să fie spectacol”

Andrei PASCU 29 Aug. 2024, 16:40 Cupa României

CSM Unirea Alba Iulia este una dintre echipele din Liga 3 care vor juca în grupele Cupei României! A reușit să treacă, în play-off, de FCU Craiova, la loviturile de departajare, după 1-1 la finalul celor 90 și 120 de minute, iar astfel a mai bifat o victorie importantă în competiție.

În turul 3 din Cupa României, CSM Unirea Alba Iulia învinsese o altă formație din Liga 2, pe CSC Șelimbăr.

CSM Unirea Alba Iulia, în grupele Cupei României!

Partida de la Alba Iulia, de miercuri, 28 august, nu a început foarte bine pentru CSM Unirea Alba Iulia, care a primit gol încă din minutul 11, când a punctat Claudiu Bălan, de la 11 metri. Acesta avea să fie scorul pauzei, 1-0 pentru FCU Craiova, dar în partea secundă gazdele au forțat și au egalat.

A punctat Răzvan Fetița, în minutul 54, iar tribunele arenei au răsunat în tot orașul, așa cum nu au mai făcut-o de mai bine de un deceniu, la un meci atât de important. S-a mers în reprizele adiționale, dar nici acolo nu s-a marcat și s-a trecut la executarea loviturilor de la 11 metri.

Au marcat de la punctul cu var, pentru CSM Unirea Alba Iulia, Florin Istrate, Albert Voinea, Răzvan Pîntea, Andrei Roșu, Darius Indrei, iar pentru învinși au punctat Darius Ghindovean, Dragoș Albu, Vlad Pop, Sekou Sidibe.

A ratat pentru FCU Craiova Radu Negru, iar astfel gazdele vor juca în grupele Cupei României!

Alexandru Pelici, reacție după ce CSM Unirea Alba Iulia a învins FCU Craiova în Cupa României

La finalul jocului, în ciuda performanței majore, Alexandru Pelici a fost destul de calm. A ținut să le mulțumească tuturor, de la jucători și suporteri, până la ceilalți angajați din club. S-a bucurat că la meci au asistat atâția suporteri, peste 4.000 conform organizatorilor, și e convins că aceștia vor veni în continuare în număr mare la meciuri, dacă vor avea rezultate solide și în campionatul din Liga 3.

Ne bucură calificarea, e un prim obiectiv atins de noi, dacă putem vorbi de obiectiv acum, în acest punct. În ceea ce privește Cupa României, grupele erau obiectivul nostru. Cum am spus de la început, am crezut în șansa noastră, ne-am jucat-o, am luptat până la final, am avut noroc când trebuia să avem noroc, am avut inspirație când a fost nevoie.

Până la urmă, când îndrăznește, crezi și speri, și soarta te ajută. Azi, când spun soartă mă gândesc și la fani, au fost momente extraordinare, pe care eu le-am mai trăit în trecut, când am mai fost aici, iar pentru asta vreau să le mulțumesc tuturor celor veniți la stadion și le dedic această calificare. Îi așteptăm în număr mare alături de noi, sperăm ca Unirea să aibă o atmosferă ca în trecut.

În altă ordine de idei, dedic calificarea… acești copii au demonstrat că pot juca de la egal la egal cu orice echipă, trebuie să aibă încredere și să dea ultima picătură de energie. Ne dedicăm nouă victoria, în primul rând, calificarea, tuturor oamenilor de lângă noi, tuturor oamenilor care muncesc alături de noi, dar în mod special vreau să îi dedic acest succes prietenului meu Marcel Rusu.

(N.r. – De 15 ani nu au mai fost atâția fani în tribune) Sigur, sentimentele sunt amestecate, bucurie… un sentiment care te obligă să dai totul, să păstrezi oamenii în tribune, iar noi trebuie să îi păstrăm doar prin rezultate, să le arătăm că îi respectăm. Dacă fanii vin pe stadion pe căldură, pe frig, cred în noi, noi trebuie să luptăm pentru a-i mulțumi și bucura.

(N.r. – Ce le-a spus la pauză jucătorilor) Am început timorat, în primele 10 minute am luat gol, am început cum nu se poate mai prost. Treptat, am intrat în joc, am revenit, am pus probleme și a fost bine. E important că toți jucătorii care au intrat, chiar și cei de pe bancă, au avut un aport important, am avut curaj să riscăm, în a doua repriză de prelungiri am schimbat sistemul, din 4-5-1 în 4-4-1-1, am băgat al doilea atacant, pe Roșu.

Roșu a avut și el o ocazie, iar apoi a transformat un penalty. Cei care nu au fost în lot să creadă în ei, le va veni rândul, e important să ne refacem, peste două zile avem un meci foarte important, un derby local. (…)”, a transmis Alexandru Pelici.

  • CSM Unirea Alba Iulia, în duelul cu FCU Craiova: D. Roman – Ardei, Balaur (cpt.), Vomir, Al. Giurgiu (Seb. Ion 46′), Boldea, Jorza (Fl. Istrate 66′), R. Nistor (Pîntea 46′), I. Tănase (Andr. Roșu 106′), Fetița, Blănaru (Alb. Voinea 85′)
    Rezerve: Laur. Bucur – Vl. Stanciu, Indrei, Ardeiu

Alexandru Pelici vrea cele mai ”grele” echipe în grupe

Anterior duelului cu oltenii, în turul 1 din Cupa României, Unirea Alba Iulia a trecut de Industria Galda, scor 10-0, iar în turul 2 a învins CSM Deva, scor 15-0. Apoi, a urmat turul 3 din Cupa României, când a trecut de CSC Șelimbăr, altă formație din Liga 2, cu 2-1. Așadar, elevii lui Alexandru Pelici au arătat bine până acum, având mare încredere în noul sezon al Ligii 3, care va lua startul în curând, dar teste foarte important vor fi și cele din grupele Cupei României.

De acum, Pelici vrea adversari cât mai puternici, cele mai bune formații din SuperLiga României.

Acum, ne dorim echipe cât mai bune, vom juca și cu echipe din Liga 1. E important să vină echipe cât mai mari, să fie spectacol, pentru că noi nu mai avem nimic de pierdut. Tot ce va fi de acum, va fi bonus pentru noi”, a mai precizat antrenorul echipei din Liga 3.

Reacția lui Alexandru Pelici, Mario Boldea și Cornel Ardei după CSM Unirea Alba Iulia – FCU Craiova:

Foto și video: CSM Unirea Alba Iulia
Foto: FCU Craiova

Andrei PASCU 29 Aug. 2024, 16:40 Cupa României
Pe aceeași temă