Metaloglobus a fost aproape să producă surpriza în Play-off-ul Cupei României și să elimine Dinamo. Eusebiu Tudor, deloc nemulțumit: ”Jucătorii noștri merită felicitați pentru ceea ce au făcut astăzi”

Marius ANGHEL 30 Aug. 2023, 12:45 Cupa României
Metaloglobus a fost aproape să producă surpriza în Play-off-ul Cupei României și să elimine Dinamo. Eusebiu Tudor, deloc nemulțumit: ”Jucătorii noștri merită felicitați pentru ceea ce au făcut astăzi”

Metaloglobus a fost aproape de prima mare surpriză a Play-off-ului Cupei României, ediția 2023-2024, însă a cedat în cele din urmă în meciul cu Dinamo, cu două goluri primite pe o gafă de portar și un contraatac, după un meci controlat în mare parte, în care ar mai fi putut marca și, astfel, tranșa soarta calificării pentru prima dată în grupele competiției KO.

2-1 pentru Dinamo, sau pentru Ahmed Bani împotriva Metaloglobusului, s-a terminat jocul organizat de divizionara secundă la Târgoviște, pe stadionul ”Eugen Popescu”.

După joc, antrenorul trupei din Pantelimon nu s-a arătat deloc supărat de faptul că s-a pierdut meciul cu Dinamo și, implicit, calificarea în faza următoare.

Huiban, ratangiul de serviciu al Metaloglobusului. Golul lui Zakir, anulat de dubla reușită a lui Ahmed Bani

Pe un ”Eugen Popescu” la care au venit aproximativ 2.500 de spectatori, într-o atmosferă dominată de galeria dinamovistă,

Metaloglobus a impresionat cu jocul său în fața prim-divizionarei fostă colegă în sezonul trecut. Huiban (23) a avut prima mare ocazie, însă a trimis din centrul careului în transversală. În partea secundă, deși Ovidiu Burcă a efectuat patru înlocuiri la pauză și le-a consumat pe toate, tot echipa din Liga 2 a fost la controlul jocului. În minutul 49 a fost din nou aproape de gol, dar Homawoo a respins in extremis din fața lui Huiban și Krstevki, astfel probabil ar fi ieșit gol din fața careului mic.

N-a mai durat însă mult și Homawoo a respins greșit o minge aruncată din aut în careu, direct la Yassine Zakir (51), care a finalizat din circa 10 metri. Huiban (55) a fost pe punctul de a reuși să înscrie în cele din urmă, a profitat de o pasă înapoi a lui Crețu, l-a driblat și pe portar, dar s-a împiedicat de minge și a ieșit cu ea afară pe lângă buturi.

Jocul se îndrepta spre un succes al Metaloglobusului, fiindcă Dinamo nu dădea semne că poate reveni, mai ales că și căpitanul ei, Giafer, acuzase o accidentare și era mai mult pe teren pentru a încurca adversarii. Totuși, Ahmed Bani a făcut minuni la o acțiune în flancul drept. A primit mingea și a trimis la poartă, iar Raul Avram, surprins prea în față, a luat gol la prima bară (78).

Au urmat ocazii pentru Honciu (81, șut tare respins greu de Dujmovic) și Huiban (90, singur la 11 metri a trimis pe lângă poartă!), iar o fază de contraatac a decis calificata mai departe. La o minge pierdută de Liș în fața careului dinamovist, jucătorii lui Burcă au plecat pe contraatac, Ghezali și Ilic au combinat, s-a trimis pentru Ahmed Bani, iar acesta a finalizat cu sânge rece de la 9 metri, pentru un 2-1 nesperat la un moment dat de ”câini” și pentru o calificare în faza grupelor Cupei României.

Eusebiu Tudor, cu zâmbetul pe buze după eșecul cu Dinamo: ”Mă bucur mult pentru că cred că am și condus jocul”

La interviul de după meci, antrenorul echipei Metaloglobus, Eusebiu Tudor, a dat impresia că nu este deloc dezamăgit de eliminarea suferită în fața unui Dinamo pe care jucătorii săi l-au condus ca joc și scor în mare parte a întâlnirii de la Târgoviște.

”Noi ne-am propus ca să jucăm fotbal. Dacă obțineam calificarea, era un bonus pentru noi. Dar ceea ce am vorbit cu jucătorii înainte de meci, să aibă curaj, să jucăm, asta au făcut. Și mă bucur mult pentru că cred că am și condus jocul. Probabil că dacă reușeam să facem 2-0 puteam să și câștigăm jocul. Nu știu dacă s-au speriat, dar e important că am avut ocazii, ocazii pe joc, deci nu ocazii întâmplătoare. Jucătorii noștri merită felicitați pentru ceea ce au făcut astăzi.

Dinamo a avut o forță mai mare în a doua repriză, când au intrat și jucătorii care joacă mai mult. Dar, la Dinamo, părerea mea e că nu e important cine joacă, toți jucătorii care sunt în lot sunt de valoare”, a spus Tudor, care a vorbit și despre obiectivul din campionat și despre faptul că în ultimele două jocuri Metaloglobus a primit gol în prelungiri: ”Noi, în campionat, avem ca obiectiv să reușim să acumulăm puncte. Este al doilea meci în care pierdem în 90+3. Etapa trecută am pierdut la Buzău, în minutul 90+8, astăzi am pierdut în minutul 90+4. Astăzi a fost important că echipa a arătat organizare bună, a arătat plăcere de joc și au jucat, în multe momente au jucat foarte bine.”

Ovidiu Burcă: ”Eram obligați să mergem mai departe. Restul e istorie”

De partea cealaltă, Ovidiu Burcă a trecut rapid peste jocul foarte slab al elevilor săi și spune că totul e acum istorie. Importantă este victoria și calificarea mai departe în Cupa României.

”De la început am avut o stare de neliniște, pentru că din astfel de meciuri ai doar de pierdut, pentru că toată lumea se așteptă să treci ușor. A trebuit să fac o rotație. Mulți jucători sunt accidentați. A fost un meci destul de complicat. A fost o primă repriză cum nu mi-aș fi dorit, n-am avut controlul jocului, n-am avut intensitate, dar poate e de înțeles, pentru că au fost mulți jucători care nu au mai jucat de mult timp.

Indiferent cum, eram obligați să mergem mai departe. Restul e istorie, chiar dacă nu a fost o prestație foarte bună a noastră”, a spus Ovidiu Burcă, citat de DigiSport.

Ahmed Bani recunoaște că la primul gol a vrut să centreze, nu să tragă la poartă!

Omul meciului ar fi putut fi Dragoș Huiban de la Metaloglobus, însă acesta a ratat din poziții incredibile. În aceste condiții, cu cele două reușite ale sale din final, Ahmed Bani, introdus pe teren la începutul părții secunde, a luat această titulatură de om al jocului.

După meci a spus că la primul gol a vrut, de fapt, să centreze la poartă, însă i-a ieșit un gol norocos.

”Eu am încercat să îmi fac treaba și mă bucur că am dat două goluri. Nu a fost un meci deloc ușor. La primul gol am încercat să centrez, a fost o centrare înșelătoare, nu am vrut să dau la poartă. Am vrut să terminăm în 90 de minute. Oricum, și în prelungiri trebuia să câștigăm.

Noi ne concentrăm acum la meciul cu Rapid. Fanii lor sunt fanatici, fac o atmosferă frumoasă acolo, va fi un meci greu. Au o echipă bună, dar într-un derby nu mai contează numele, șansele sunt 50-50. Și cu Rapid e un derby, dar eternul derby rămâne cu FCSB. Noi o să pregătim meciul, nu știu dacă o să pregătim ceva special”, a spus Ahmed Bani, citat de DigiSport.

Astfel, Dinamo continuă în Cupa României și ajunge pentru a doua oară consecutiv în faza grupelor, acum din postura de prim-divizionară, iar în campionat ocupă locul 10 din 16 după șapte etape și urmează să joace cu Rapid, în Giulești, vineri, de la ora 21:30.

Metaloglobus iese din Cupă după doar două jocuri, în primul trecând cu 3-0 de echipa din Liga 3 SC Popești Leordeni. Trupa bucureșteană care își dispută meciurile de acasă la Clinceni, din acest sezon, se concentrează acum pe campionat, unde după patru etape ocupă locul 18 din 20, cu 2 puncte. În etapa a 5-a va juca pe teren propriu cu Campionii FC Argeș (locul 16, 3 puncte), duminică, de la ora 11:00.

Foto: Eduard Vînătoru (Mediafax Foto) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/phoenix-buzias-eliminata-din-cupa-romaniei-de-chindia-19282850

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/play-off-cupa-romaniei-primele-patru-meciuri-incep-la-ora-1730-intra-la-joc-doua-echipe-din-prima-liga-trei-din-liga-2-si-trei-din-liga-3-19282586

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-5-a-a-ligii-2-are-mai-multe-meciuri-programate-duminica-si-se-incheie-marti-cu-un-derby-de-clasament-s-a-revenit-la-trei-partide-televizate-19282570

Marius ANGHEL 30 Aug. 2023, 12:45 Cupa României
Pe aceeași temă