Bucureștenele Metaloglobus și Dinamo merg în Dâmbovița pentru a-și disputa meciul din Play-off-ul Cupei României, acolo unde Steaua nu a fost primită!

Marius ANGHEL 27 Aug. 2023, 14:34 Cupa României
Bucureștenele Metaloglobus și Dinamo merg în Dâmbovița pentru a-și disputa meciul din Play-off-ul Cupei României, acolo unde Steaua nu a fost primită!

Programată să joace seara în Play-off-ul Cupei României, Metaloglobus a fost nevoită să își caute un stadion cu nocturnă unde să poată organiza meciul cu Dinamo, stabilit pentru marți, 29 august, de la ora 19:00.

Trupa din Liga 2 care din această vară s-a mutat cu jocurile de acasă pe stadionul din Clinceni a găsit în cele din urmă o locație care să îndeplinească condițiile cerute de FRF și a închiriat stadionul din Târgoviște, unde joacă acasă Chindia.

Informația anunțată în exclusivitate de ProSport a fost confirmată de Dinamo.

Metaloglobus – Dinamo, din Cupa României, se joacă la Târgoviște

Cu o mulțime de noi stadioane în București, cu alte prin împrejurimi, meciul din Cupa României dintre bucureștenele Metaloglobus și Dinamo a ajuns să aibă loc la Târgoviște, pe stadionul ”Eugen Popescu”, inaugurat în primăvară după mulți ani în care primăria locală s-a chinuit să-l construiască.

Cum jocul a fost programat de televiziunile deținătoare de drepturi tv ale Cupei României să aibă loc la o oră la care era nevoie de un stadion cu nocturnă, Metaloglobus a început căutarea unei astfel de arene, având în vedere că terenul unde își dispută meciurile de acasă din Liga 2 nu beneficiată de instalație de iluminat.

S-a ajuns în cele din urmă la stadionul din Târgoviște. ”Părțile sunt înțelese în proporție de 99 la sută! În mod normal, nu mai are ce să apară. Luni ar trebui să se semneze contractul, iar partida dintre Metaloglobus și Dinamo să se dispute la Târgoviște. Tot atunci sau în ziua de marți, când se va juca meciul, se vor pune în vânzare biletele și la casele de la Târgoviște. Nu vor fi însă distribuite și online. Toată tribuna a doua va fi rezervată fanilor lui Dinamo, iar la Tribuna I vor intra localnicii și suporterii neutri”, susțineau sursele ProSport. Apoi, Dinamo a comunicat oficial faptul că partida cu Metaloglobus va avea loc pe stadionul ”Eugen Popescu”.

”Alb-roşii joacă marţi în Playoff-ul Cupei României Betano!
Meciul disputat împotriva celor de la Metaloglobus Bucureşti se va juca pe Stadionul Eugen Popescu din Târgovişte.
Metaloglobus București – DINAMO 1948
29/08/2023
19:00
Stadion Eugen Popescu, Târgovişte”, a informat Dinamo.

Al patrulea meci oficial organizat de noul stadion ”Eugen Popescu”. Steaua a fost refuzată să joace la Târgoviște

Metaloglobus – Dinamo va fi al patrulea joc oficial organizat pe stadionul din Târgoviște, unde până acum gazdă a fost doar Chindia (2-2 cu FC Voluntari în ultimul meci din prima ligă, când s-a retrogradat, 1-1 cu Steaua și 1-1 cu Gloria Buzău, ambele în acest sezon de Liga 2).

Și Steaua a dorit să joace un meci la Târgoviște, chiar cel cu Metaloglobus, când a avut propriul stadion suspendat, însă fiindcă suporterii săi au înjurat PSD-ul, partidul aflat la putere în orașul de reședință și în județul Dâmbovița, echipa lui Daniel Oprița a fost refuzată. Astfel, Steaua a fost nevoită atunci, în etapa a 2-a a Ligii 2, să joace acasă la Mioveni, unde a mai făcut-o de trei ori în ediția trecută a campionatului.

Chindia joacă și ea în Play-off-ul Cupei României tot marți, dar de la ora 17:30, tocmai la Lugoj, cu echipa din Liga 3 Phoenix Buziaș.

Metaloglobus a trecut cu 3-0 de SC Popești Leordeni în primul joc din acest sezon al Cupei României. Dinamo e la debut

Metaloglobus se va afla marți la al doilea meci în această ediție a Cupei României, după ce în turul anterior, Turul 3, a trecut cu 3-0 în deplasare de echipa din Liga 3 SC Popești Leordeni.

Dinamo, din postura de prim-divizionară nou-promovată, a fost introdusă în competiție din acest tur, Play-off, ultimul înainte de faza grupelor.

În sezonul trecut al Ligii 2, Metalogobus și Dinamo s-au întâlnit pentru prima dată în istoria lor într-un meci oficial. Partida a avut loc în etapa 11 a sezonului regular, la 22 octombrie 2022, pe stadionul din Clinceni, cu Metalogolbus gazdă, iar trupa condusă de Ovidiu Burcă s-a impus cu scorul de 2-1, în urma golurilor marcate de Gorka Larrucea (25), Ahmed Bani (64), respectiv Paul Chiorean (90+1).

Dinamo a promovat în urma barajului cu Campionii FC Argeș, în timp ce Metaloglobus s-a menținut în Liga 2 în urma barajului de menținere cu Progresul Spartac.

Dinamo vine după o remiză cu Petrolul, Metaloglobus a pierdut dureros la Gloria Buzău

În campionat, Dinamo vine după o remiză pe teren propriu, pe Arcul de Triumf, 1-1 cu Petrolul, sâmbătă seară, și ocupă locul 8 în SuperLigă, cu 8 puncte acumulate în șapte jocuri.

Metaloglobus a evoluat sâmbătă dimineață la Buzău și a pierdut dramatic, în minutul 90+7, cu scorul de 0-1, în fața Gloriei. Cu 2 puncte acumulate în primele patru etape ale Ligii 2, trupa lui Eusebiu Tudor se află pe locul 18 din 20 în clasament.

Alte patru jocuri din Play-off-ul Cupei României nu se dispută în localitatea pe care o reprezintă echipa organizatoare

Metaloglobus – Dinamo la Târgoviște nu va fi însă singurul joc din play-off-ul Cupei României organizat de echipa considerată gazdă pe un alt stadion.

CSC Șelimbăr – FC Voluntari se joacă la Cisnădie, una dintre ”casele” sibienilor din acest sezon, pe lângă stadionul din Sibiu!

Phoenix Buziaș – Chindia se joacă la Lugoj.

CSM Alexandria – Concordia Chiajna are loc la Turnu Măgurele, acolo unde echipa din municipiul de reședință al județului Teleorman joacă acasă și în campionat.

CSC Dumbrăvița – UTA nu este clar nici acum unde se va juca. Pe site-ul FRF apare stadionul ”Ștefan Dobay” din Dumbrăvița, însă terenul de acolo nu poate fi utilizat, echipa plecând pentru cel puțin două jocuri din campionat la Ghiroda. Cel mai probabil, acesta se va desfășura la Arad, pe stadionul prim-divizionarei UTA.

Foto: Eduard Vînătoru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/programul-play-off-ului-cupei-romaniei-si-meciurile-care-vor-fi-televizate-doua-echipe-din-superliga-trei-din-liga-2-si-una-din-liga-3-in-direct-pe-micile-ecrane-19281741

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/meciuri-si-rezultate-turul-3-cupa-romaniei-19280648

Marius ANGHEL 27 Aug. 2023, 14:34 Cupa României
Pe aceeași temă