FRF a anunțat ziua în care stabilește meciurile din optimile Cupei României, fază în care sunt calificate și patru echipe din Liga 2 și două din Liga 3

Marius ANGHEL 30 Sep. 2021, 14:31 Cupa României
FRF a anunțat ziua în care stabilește meciurile din optimile Cupei României, fază în care sunt calificate și patru echipe din Liga 2 și două din Liga 3

Federația Română de Fotbal a anunțat, într-un final, ziua în care va organiza tragerea la sorți a meciurilor din faza optimilor de finală ale Cupei României, ediția 2021-2022. Evenimentul va avea loc marți, 5 octombrie 2021, de la ora 15:30, la Casa Fotbalului.

Faza șaisprezecimilor de finală s-a încheiat joia trecută, 23 septembrie, iar mai departe au trecut două echipe din Liga 3, Minaur Baia Mare și ACSO Filiași, patru din Liga 2, Dunărea Călărași, Politehnica Timișoara, FC Buzău, FC Hermannstadt, și zece din Liga 1, FC Voluntari, U Craiova 1948 SA, Rapid, Campionii FC Argeș, Chindia Târgoviște, Gaz Metan Mediaș, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, FCSB, Dinamo și Universitatea Craiova.

Meciurile din 8-imile Cupei României se vor decide tot pe baza urnelor

Tragerea la sorți a optimilor Cupei României se va desfășura ținând cont tot de urne, cum s-a întâmplat și la stabilirea meciurilor din 16-imi. Componența celor două urne au fost decise pe baza echipelor calificate în sezonul trecut în faza optimilor. Formațiile calificate atunci în 8-imi și prezente acum în competiție au făcut parte din Urna A la tragerea la sorți, iar restul au fost repartizate în Urna B.

Acum, în 16-imi, dacă o echipă care a fost în Urna B a eliminat o echipă din Urna A, atunci aceasta i-a luat locul în Urna A. Au fost și cazuri în care echipele din Urna B au avut meci direct (Șomuz Fălticeni – FC Voluntari, Farul – Sepsi OSK, FC Buzău – Acadenica Clinceni, CS Mioveni – Rapid, CA Oradea – FC Hermannstadt), astfel că acestea vor face parte în continuare, la următoarea tragere la sorți, tot din Urna B.

Au urcat în Urna A din Urna B echipele: Campionii FC Argeș, ACSO Filiași, Minaur Baia Mare, U Craiova 1948 SA,

Echipele calificate în optimile Cupei României și componența urnelor:

Urna 1: FCSB, Universitatea Craiova, Chindia Târgoviște, Gaz Metan Mediaș, Dinamo, Dunărea Călărași, Politehnica Timișoara, Campionii FC Argeș, ACSO Filiași, Minaur Baia Mare, U Craiova 1948 SA.

Urna 2: FC Voluntari, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, FC Hermannstadt, Rapid, FC Buzău.

Partidele se vor desfășoara într-o singură manșă eliminatorie, pe terenul echipelor care s-au clasat mai slab în sezonul trecut. Faza optimilor este programată să aibă loc în jurul datei de 27 octombrie.

REZULTATELE din FAZA I, FAZA A II-A, FAZA A III-A, FAZA A IV-A și 16-IMI

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures

Marius ANGHEL 30 Sep. 2021, 14:31 Cupa României
Pe aceeași temă