Florin Maxim a comparat-o pe Corvinul cu Real Madrid după câștigarea Cupei României. Antrenorul a simțit că echipa sa va scrie istorie

Călin MNERIE 16 May. 2024, 01:23 Cupa României

Florin Maxim e antrenorul momentului în fotbalul românesc.

Fostul fundaș stânga al celor de la Sportul, Steaua și chiar Corvinul a reușit performanța de a câștiga Cupa României la cârma unei divizionare secunde după 49 de ani!

Corvinul Hunedoara aduce Cupa la Castel după succesul cu 5-4 în fața celor de la Oțelul Galați, finala de la Sibiu fiind decisă după loteria penalty-urilor.

La finalul timpului regulamentar, scorul a fost 2-2, după reușitele semnate Marius Coman (39′), Antoniu Manolache (74′), respectiv Anes Rusevic (27′, 58′ – penalty), în timp ce la loviturile de departajare și-au păstrat calmul pentru Corvinul: Antoniu Manolache, Antonio Bradu și Andrei Hergheligiu și doar Yuri Cisotti și Miguel Silva, pentru trupa lui Dorinel Munteanu.

Florin Maxim, după câștigarea Cupei României cu Corvinul: ”Am crezut în noi de când a început competiția. Am simțit o energie pe tot parcursul acestei Cupe”

Așadar, Corvinul și Maxim își completează sezonul istoric cu cireașa de pe tort, trofeul Cupei României, primul din istoria de peste 100 de ani al clubului.

La finalul confruntării de miercuri seară, antrenorul ”corbilor” a vorbit mai degrabă de momentele cheie ale parcursului din competiția KO, decât de finala cu Oțelul.

”Trebuie să crezi în ceva și crezi cu adevărat în acel ceva. Am crezut în noi de când a început competiția, pentru că, repet, acesta era singurul trofeu pe care puteam să punem mâna. Am simțit o energie pe tot parcursul acestei Cupe, acestei competiții, am simțit că parcă este momentul nostru. Nu a fost simplu, cu toate echipele pe care le-am întâlnit am trăit sentimente unice, cu Sepsi, cu CFR, după care a venit acel meci cu Voluntari, în care – oarecum – noi plecam favoriți. A fost o presiune pe noi și pe mine, recunosc, dar și pe jucători. În momentul în care Voluntariul a egalat, ne doream și asta s-a și întâmplat, să nu ne pierdem echilibrul. Îmi place să cred că suntem o echipă echilibrată, ați văzut și astăzi că au avut crampe cred că din minutul 75, dar în aceste momente așa se câștigă. Să treci peste durere și să continui. Astăzi soarta a fost de partea noastră”, a afirmat Maxim la flash-interviu.

Laude pentru Ștefan Lefter: ”Parcă simțeam că este momentul lui”

Întrebat de repoter care e secretul succesului la Corvinul, tehnicianul de 43 de ani l-a adus în discuție pe portarul Ștefan Lefter (19 ani), cel care a fost decisiv la loteria penalty-urilor, ghicind execuțiile lui Gaitan și Lameira. Ghiocel trăsese pe lângă.

”Secretul? Încrederea pe care le-o acordăm jucătorilor, Bradu este din primul an cu noi, iar Lefter… Parcă simțeam că este momentul lui. Am suferit împreună, a avut și el presiune, eu cred în antrenorul cu portarii, cred în ceea ce spune și-l văd cât muncește la antrenamente. Oamenii au nevoie de acea energie și încredere pe care trebuie să le-o aloci”, a completat Maxim, care apoi a dus discuția cătrea finalista Champions League, comparându-și echipa cu ea: ”Trebuie să învățăm și din fotbalul mare și Real Madrid mai suferă până în ultimul minut și câștigă. Și eu cred că tot din această cauză, au un echilibru și au susținere și simt că pot întoarce în orice moment.”

”Simțeam cumva că trebuie să stăm în picioare, că sută la sută vom câștiga”

Aproximativ 5 mii de fani hunedoreni și-au însoțit favoriții în orașul de pe Cibin. Pe stadion au fost 11.700.

”Suporterii? Eu cred în aceste energii și la meciurile de acasă și acum mi se pare că au fost toate cu noi. A avut Tănasă acea ocazie pe bara a doua și a dat în plasa laterală…Parcă simțeam cumva că trebuie să stăm în picioare, că sută la sută vom câștiga. Nu știu, nu pot să vă explic, dar așa am simțit”, a concluzionat Maxim.

Corvinul, în victoria cu Oțelul: Lefter – Fl. Iacob, Lică (M. Chindriș 90+2′), Ant. Manolache, Velisar – Bradu, Hrezdac (Hergheligiu 119′) – Lupu, Al. Neacșa (cpt.)(D. Pop 88′), Nic. Pîrvulescu – M. Coman. Rezerve neutilizate: Blaga – Ad. Nicolae, Seb. Ion, Predică, T. Mitran, Câmpan.

Moment special pentru ”secundul” lui Maxim

A fost o zi și o seară specială și pentru Dinu Maghici, ”secundul” din stafful tehnic al lui Florin Maxim.

Tatăl acestuia și al fostului prim-divizionar Casian Maghici a împlinit chiar în ziua finalei 63 de ani și dedicația a fost făcută chiar înainte de meci și e una emoționantă.

”În ianuarie când îți serbai ziua de nume ți-am promis ca anul acesta de ziua ta îți voi oferi cadou “Cupa României”. Tu mi-ai dăruit de mic copil pasiunea și dragostea pentru fotbal, diseară vei fi fericit și mândru pentru tot ceea ce ai făcut de-a lungul vieții pentru copiii tăi”, i-a transmis Maghici părintelui său.

Dinu Maghici, alături de Dorin Pop și Timotei Mitran, jucători pe care i-a crescut la Viitorul Arad, iar acum îi are elevi la Corvinul și cu care a câștiga Cupa României.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/corvinul-hunedoara-a-castigat-cupa-romaniei-reactiile-lui-marius-coman-si-stefan-lefter-19316220

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/sc-otelul-a-pierdut-finala-cupei-romaniei-reactia-lui-dorinel-munteanu-19316252

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/corvinul-a-castigat-cupa-romaniei-dupa-finala-cu-otelul-19316209

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/corvinul-hunedoara-otelul-galati-finala-cupei-romaniei-19316002

Călin MNERIE 16 May. 2024, 01:23 Cupa României
Pe aceeași temă