FK Miercurea Ciuc, eliminată din Cupa României. Ciucanii continuă să piardă, iar Robert Ilyeș își asumă situația: ”Toţi suntem vinovaţi! Dacă nu câştigăm, nici eu nu fac ce trebuie”

Andrei PASCU 31 Aug. 2023, 18:06 Cupa României

FK Miercurea Ciuc nu se regăsește în acest sezon și rămâne cu două victorii în șase meciuri, una în Liga 2, una în Cupa României. Miercuri, în Play-off-ul Cupei României, formația pregătită de Robert Ilyeș a cedat și în fața celor de la Corvinul Hunedoara, scor 2-4, părăsind competiția.

La pauză, FK Miercurea Ciuc era condusă la trei goluri, 0-3.

FK Miercurea Ciuc, 2-4 cu Corvinul în Play-off-ul Cupei României

FK Miercurea Ciuc a marcat în duelul cu Corvinul abia în repriza a doua, la începutul ei și la final, prin Richard Jelena (minutul 46) și Soufiane Jebari (minutul 90+3).

La finalul întâlnirii, Robert Ilyeș nu și-a ascuns supărarea în urma celor întâmplate, în continuare jucătorii săi făcând greșeli care ajută adversarul să marcheze și să își facă viața mai ușoară.

Așa s-a întâmplat și la Hunedoara, unde Corvinul a marcat repede, încă din minutul 2. Antrenorul a vorbit deschis despre ce îl nemulțumește în jocul echipei sale, în primul rând organizarea defensivă.

A fost dezamăgit de anumiți fotbaliști, dar speră să regleze cât mai repede lucrurile, chiar el declarând acest aspect, pentru că, în Liga 2 de acum înainte, etapele sezonului regular se vor scurge și punctele pot continua să se piardă.

Robert Ilyeș nu și-a ascuns supărarea la finalul jocului de la Hunedoara

Chiar dacă a schimbat structura din defensivă, trecând de la trei la patru fundași, Robert Ilyeș remarcă în continuare erori, dar și el își asumă cele întâmplate până acum la echipă, de când a venit, din perioada de pregătire a actualului sezon.

Speră la victorie în meciul următor, cu Viitorul Pandurii, pentru ca echipa să ”respire” și să mai urce în ierarhia diviziei a doua. În caz contrar, FK Miercurea Ciuc va prelungi perioada de meciuri fără victorie, în acest moment fiind de trei partide la rând fără succes, un egal, 1-1 cu CSM Reșița, și două eșecuri, 0-2 cu Corvinul Hunedoara în campionat și 2-4 cu Corvinul Hunedoara în Cupa României.

Din păcate, tot ce am pregătit în această săptămână s-a dus pe apa sâmbetei în primele şapte minute… am încercat să revenim în joc, dar a venit acel penalty comis într-un mod absurd… n-am avut nicio organizare defensivă de niciun fel. Sincer, sunt total dezamăgit de prestaţia băieţilor mei şi, în momentul de faţă, nu am cuvinte!

Trebuie să mă gândesc foarte bine, trebuie să iau o decizie la nivel de lot, pentru că nu putem continua în acest mod. Cea mai mare problemă pe care o avem e legată de mentalitate şi de lipsa de implicare. Se vede, de asemenea, că avem mulţi jucători străini în lot, care nu că nu s-au acomodat, dar pot observa că nu par să aibă conexiunile făcute între ei, iar lipsa de dăruire ne costă enorm. Dacă nu eşti implicat, mai ales fizic, nu poţi câştiga nimic, mai ales la nivelul ligii a doua. Revenind la rezultatul în sine, e total conform cu ceea ce am arătat noi pe teren!

Am folosit, mai întâi, un sistem cu trei fundaşi, acum am trecut la patru, dar tot rău arătăm în defensivă… e debandadă în apărare, iar linia defensivă nu dă, în acest moment, în nicun caz siguranţă. Mai mult, aproape la fiecare meci, juniorii greşesc destul de grav, încă nu am găsit acel tânăr care să fie titular cert, tot timpul trebuie să schimb în acest compartiment şi suferim la acest capitol.

Ne lingem rănile, încerc să le induc o altă stare jucătorilor, pentru că dacă nu câştigăm nici sâmbătă la Târgu Jiu atunci chiar că avem o problemă mare de tot.

(N.r. – Îţi reproşezi şi ţie ceva?) Toţi suntem vinovaţi! Dacă nu câştigăm, e clar că nici eu nu fac ce trebuie… când câştigăm, o facem împreună, când pierdem, la fel. Dar e nevoie de o schimbare de mentalitate şi atitudine rapid!”, a transmis Robert Ilyeș în urma partidei de la Hunedoara.

Corvinul a învins de două ori FK Miercurea Ciuc la Hunedoara, în Liga 2, apoi în Cupa României

Gazdele de miercuri au luat o opțiune serioasă pentru victorie încă din primele 45 de minute, intrând la cabine cu 3-0. Repede a deschis scorul formația lui Florin Maxim, încă din minutul 2, când a punctat Denis Hrezdac, iar cinci minute mai târziu a marcat și Marius Coman. Rezultatul primei părți a fost stabilit de Antoniu Manolache, în minutul 25, care a transformat o lovitură de la 11 metri.

Apoi, după reluare, FK Miercurea Ciuc a revenit în meci cu un gol marcat la un minut de la reluare, prin Richard Jelena. Gazdele au refăcut diferența de trei goluri în minutul 50, în urma unui autogol al lui Szilard Magyari.

Rezultatul final, 4-2 pentru Corvinul Hunedoara, a fost stabilit în minutele adiționale, 90+3, când ciucanii au punctat prin Soufiane Jebari.

Cele două echipe s-au întâlnit la Hunedoara și în urmă cu mai puțin de două săptămâni, în etapa a 3-a a Ligii 2, când Corvinul, o nou-promovată, a câștigat cu 2-0 în fața ciucanilor.

FK Miercurea Ciuc vrea neapărat victoria în partida cu Viitorul Pandurii

Ajunsă la 4 puncte după primele patru etape ale Ligii 2, FK Miercurea Ciuc ocupă în acest moment locul 13 în clasament. În etapa următoare, a 5-a, echipa lui Robert Ilyes va juca pe teren advers, sâmbătă, cu Viitorul Pandurii, formație care nu a câștigat până acum și are trei remize și un eșec. A adunat 3 puncte și se află pe locul 15.

În Liga 2, FK Miercurea Ciuc are două eșecuri, un egal și o victorie. A cedat în duelurile cu Concordia Chiajna (acasă, 0-3) și Corvinul Hunedoara (deplasare, 0-2), a învins Progresul Spartac (acasă, 3-0) și a remizat cu CSM Reșița (acasă, 1-1).

Foto: Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/corvinul-hunedoara-a-trecut-de-fk-miercurea-ciuc-4-2-19283061

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ultimele-patru-meciuri-din-play-off-ul-cupei-romaniei-19283056

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/steaua-in-grupele-cupei-romaniei-dupa-1-0-cu-unirea-dej-19283120

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cs-mioveni-out-din-cupa-romaniei-dupa-0-2-cu-fc-botosani-19283082

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dosarul-curacao-noi-dovezi-incredibile-19283020

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/play-off-cupa-romaniei-primul-meci-al-zilei-incepe-de-la-ora-1700-la-oradea-altele-sase-au-loc-de-la-1730-19282904

Andrei PASCU 31 Aug. 2023, 18:06 Cupa României
Pe aceeași temă