FCU Craiova nu merge ”cu nasul pe sus” la Alba Iulia. Florin Costea avertizează înaintea play-off-ului din Cupa României: ”Sunt o echipă foarte bine organizată, cu un antrenor pe care îl cunosc”

Andrei PASCU 27 Aug. 2024, 16:59 Cupa României
FCU Craiova nu merge ”cu nasul pe sus” la Alba Iulia. Florin Costea avertizează înaintea play-off-ului din Cupa României: ”Sunt o echipă foarte bine organizată, cu un antrenor pe care îl cunosc”

Retrogradată în Liga 2 la finalul sezonului trecut, FCU Craiova a început și aventura din Cupa României, după primele partide din Liga 2. Oltenii au intrat în competiție în turul 3, când au mers pe terenul Petrolul Potcoavei și au învins, iar acum, miercuri, 27 august, urmează partida din play-off.

Pentru calificarea în grupele Cupei României, FCU Craiova trebuie să învingă, tot în deplasare, CSM Unirea Alba Iulia. Marius Croitoru, antrenorul echipei FCU Craiova, nu a participat la conferința de presă premergătoare întâlnirii, în lotul său fiind prezent directorul sportiv Florin Costea.

FCU Craiova, la un meci de grupele Cupei României. Întâlnește CSM Unirea Alba Iulia în play-off

Este clar că și Cupa României este o competiție în care oltenii vor să ajungă cât mai departe. Cu cât vor urca în competiție, cu atât vor fi pretențiile mai mari, iar atingerea grupelor este un obiectiv clar, minim din perspectiva întrecerii.

Florin Costea este convins că va fi greu meciul de miercuri și din cauza faptului că echipa din Alba Iulia vine după o victorie importantă în turul 3 din Cupa României, când a învins o formație din Liga 2, CSC Șelimbăr.

Florin Costea a prefațat partida de la Alba Iulia

Conducătorul oltenilor își dorește ca jucătorii pregătiți de Marius Croitoru să trateze cât se poate de serios întâlnirea, să aibă atenție sporită chiar dacă vor evolua contra unei echipe din Liga 3. Costea îl cunoaște bine și pe antrenorul adversarilor de miercuri, pe Alexandru Pelici, despre care a declarat că va reuși să pună în teren o echipă redutabilă.

Ne așteaptă un meci foarte greu, cu o echipă din Liga 3. Un meci foarte greu pentru noi! Ne dorim să câștigăm și să mergem în grupele Cupei României. Alba Iulia este o echipă foarte bine organizată, cu un antrenor pe care îl cunosc, am lucrat cu dânsul la Râmnicu Vâlcea, un antrenor cu mare experiență.

Alba Iulia este o echipă care are în componență jucători cu meciuri în prima ligă. Va fi un meci greu, dar trebuie să fim concentrați, să învingem și să mergem mai departe. Avem nevoie de ambiție, dăruire, să fim concentrați și să luăm jocul în serios chiar dacă sunt o echipă de Liga 3.

Trebuie să fim concentrați, singurul obiectiv este să mergem în grupele Cupei României. (…)”, a spus Florin Costea în cadrul conferinței de presă.

FCU Craiova, un eșec în acest sezon

În Liga 2, FCU Craiova are două victorii, un egal și un eșec în primele patru etape scurse din întrecerea regulară. A trecut cu 1-0 de Chindia Târgoviște și cu 2-1 de CSC Dumbrăvița, a făcut 1-1 cu CSC Șelimbăr, dar a cedat cu ACSM Reșița, scor 0-2.

În etapa a 5-a din campionatul regular, oltenii lui Marius Croitoru vor evolua pe teren advers, contra Stelei.

Conferința de presă organizată de FCU Craiova înaintea jocului cu CSM Unirea Alba Iulia:

Foto: FCU Craiova

Andrei PASCU 27 Aug. 2024, 16:59 Cupa României
Pe aceeași temă