Debutul în Cupa României nu vine în cel mai bun moment pentru FCU Craiova. Marius Croitoru, înaintea meciului cu Petrolul Potcoava: ”Nu vine bine partida”

Andrei PASCU 13 Aug. 2024, 18:22 Cupa României
Debutul în Cupa României nu vine în cel mai bun moment pentru FCU Craiova. Marius Croitoru, înaintea meciului cu Petrolul Potcoava: ”Nu vine bine partida”

FCU Craiova va începe și aventura din Cupa României, după primele două partide din Liga 2. Oltenii vor intra în competiție în turul 3, când vor merge pe terenul formației Petrolul Potcoava. Întâlnirea a fost programată pentru miercuri, 14 august, de la ora 17:30.

Marius Croitoru, antrenorul echipei FCU Craiova, a vorbit despre întâlnirea de la Potcoava și a afirmat că nu a picat în cel mai bun moment, mai ales că și temperatura resimțită la nivelul gazonului va fi una ridicată, dar și pentru că, apoi, echipa lui va juca în etapa a 3-a din Liga 2 sâmbătă.

FCU Craiova întâlnește Petrolul Potcoava în turul 3 din Cupa României

Va avea doar două zile de pauză FCU Craiova până la următorul duel din campionat, după întâlnirea cu Petrolul Potcoava, dar e clar că și Cupa României este o competiție în care oltenii vor să ajungă cât mai departe. Cu cât vor urca în competiție, cu atât vor fi pretențiile mai mari, iar atingerea grupelor este un obiectiv clar, minim din perspectiva întrecerii.

Marius Croitoru este convins că va fi greu doar din perspectiva oboselii jucătorilor, care în weekendul trecut au întâlnit Chindia Târgoviște, și din perspectiva temperaturii ridicate care va fi la ora de începere a întâlnirii de la Potcoava.

Trebuie să câștigăm, să confirmăm ceea ce știu toți, că suntem o echipă bună, o echipă favorită la acest meci, cum de altfel suntem la toate meciurile. E clar că ne așteaptă până la întrerupere trei meciuri de campionat… spun până la întrerupere pentru că atunci este o perioadă în care mai putem acumula și așeza echipa.

Nu se pot compara meciurile de pregătire cu cele oficiale. Meciurile oficiale arată nivelul la care ești și lucrurile pe care trebuie să le mai îmbunătățești. Practic, avem trei meciuri în care trebuie să luăm toate punctele, pentru a urca cât mai mult în clasamentul Ligii 2, dar și pentru a ne stabili pe o poziție care să ne dea posibilitatea să promovăm.

Sincer, meciul cu Potcoava nu vine bine, jucăm apoi sâmbătă, cu două zile libere. Însă, nu avem ce face, acesta e programul, trebuie să îl respectăm. Va fi și cald… cu Chindia, la nivelul solului, cred că erau 40 și ceva de grade, e inuman, dar acestea sunt condițiile, și aici, în Oltenia, căldura e mai ridicată decât în alte părți”, a spus Marius Croitoru înaintea partidei cu Petrolul Potcoava, în cadrul unei emisiuni realizate de jurnalistul Gabriel Safta.

FCU Craiova vrea parcurs lung în Cupa României și câștigarea Ligii 2

Așadar, până la etapa a 3-a din Liga 2, FCU Craiova va începe și aventura din Cupa României. Miercuri, 14 august, va întâlni, în deplasare, o formație din Liga 3, pe Petrolul Potcoava, în turul 3.

Duminică, 11 august, FCU Craiova a întâlnit și a învins Chindia Târgoviște, scor 1-0, pe teren propriu, iar sâmbătă, 17 august, după partida cu Petrolul Potcoava, de la ora 11:00, va avea întâlnirea de pe terenul formației CSC Dumbrăvița.

Strategia a fost pusă la punct, pentru că la nivel intern se discută de acum doar de revenirea rapidă în prima divizie. FCU Craiova speră nu doar să promoveze, ci să câștige Liga 2.

Foto: Remus Badea și Cătălin Ciupureanu / Sport Pictures

Andrei PASCU 13 Aug. 2024, 18:22 Cupa României
Pe aceeași temă